Hemtjänst och djävulstyg!

Ikväll när jag kom hem, kollade jag med hemtjänsten hur allt har gått inför mammas operation i morgon. Fick nästintill hjärnblödning. De har ansvar för att mammas prover och allt runt i kring ska fungera, tex. när hon får äta senast, hennes blodförtunningsmedel, sjuktaxi och att hon har en medföljande.

Det känns som de har glömt är allt. Hon är dement och blir nervös inför operationen, de berättar allt på en gång för henne, utan att skriva ner tider mm. De har inte kollat när eller om hon får äta. De ringde för sent till läkaren för att ställa in hennes blodförtunning, så ev. måste alltihopa ställas in, beslut tas i morgon bitti.

Jag fick ett bryt...fick tag i en av dom och frågade om de har svårt för att ta instruktioner, och om man ber (och betalar dyrt för) dom kolla upp vissa saker, skriva ner så mamma förstår. De vet att hon glömmer lika fort som man säger det. Vad är det för utbildning de har??? 

Mamma ska opereras för hudcancer för tredje gången på samma ställe. Det känns lite trist att det inte ger med sig, utan kommer tillbaka hela tiden. Samtidigt som de hittat ytterliggare cancer på ytterliggare två ställe, det ena tog de bort för ett tag sedan, genom frysning. Det hon har kvar kräver operation, förhoppningsvis i morgon.

Själv tycker hon att hon är för gammal nu för att operera sig, tycker att det får vara bra nu, vad säger man?  Det kommer att gå bra mamma, du har gått igenom värre operationer...osv.

I morgon håller vi tummarna för att allt går vägen för mamma.

Git

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0