Lata dagar i solen!

Vaknade i morse när jag hörde Pillan tassa ute på altanen, tittade på klockan hon var runt 8.30! Hur orkar hon stiga upp så tidigt? Vi hade en kanon kväll igår, grillade och åt gott och drack lite vin och annat. Sen in i sonens discorum och satte på den utrustningen, sjöng så himla bra i micken, duett mellan gäst och son, till Emil Sifridssons låtar. Åh va fint ni sjunger kompisar! När klockan närmade sig 03.45 orkade vi inte längre, då sa vi gomorron och gick och lade oss. Tog in tidningen först och läste innan jag somnade. 

Dagen idag har jag tagit mej ner till sjön för att bada, här hemma är alldeles för varmt, då kommer de där gul/svarta flygfäna och kryper in i håret och fastnar! Bara att packa ihop och köra hem igen, jag är så trött på dom! Byggde en getingfälla av en pet-flaska, den fungerar alldeles utmärkt. 

Här följer ett bra och billigt råd:

Ta en 1,5 liters PET-flaska och kapa den på mitten.

Häll i sockervatten på botten av den nedersta delen och sätt på den översta delen med toppen ner så att den bildar en tratt (utan kork). Tejpa fast dem så att de sitter ihop.
Nu har du en perfekt geting/flugfälla som fungerar så att de inte kan ta sig ut igen. Ställ den i närheten av där du sitter, i uterummet eller andra ställen där du vill slippa getingar.


Godnatt
Git 

Flyttklar!

Igår flyttade vi mamma till en servicelägenhet, äntligen, hoppas bara att hon nu tar hissen ner och hälsar på de andra som bor där, hon känner de flesta, men hon tycker att de är så gamla och gaggiga, mamma är "bara" 84 år, härligt med den inställningen!

Flytten började kl 08.30 vi var åtta stycken, och blev klara med ALLT 19.00! Gissa om jag var fokuserad? Kände mej som en dirigent, jag har ju iof planerat allt under ca 2 veckor, så jag hade det mesta klart för mej. Och resultatet  blev en mycket nöjd mamma (som inte hittade sitt nattlinne) och åtta stycken totalt utsletna nära och kära. 

Ikväll kommer Pillan o Mange! Ska bli jätte kul och sitta och tjattra om allt! Grill och annat står på menyn. 

Kalle ropar att det är min tur att ta ut hunden, jag tycker inte det är tur, men det är klart jag måste också dra mitt strå till stacken när det hunden. Yyyl, ojdå nu är det bråttom, stackarn jag kommer direkt.

kram
Git  

STOR städning

Lite skit i hörnen är bättre än en rent helvete sägs det. Vet inte om jag håller med, för nu har jag städat uppifrån och ner i 2 dagar. Det känns så härligt att ha kommit igenom detta. Nu har Kalle semester också, så nu kan vi njuta tillsammans. Körde sonen till - ja någonstans i skogen utanför Häradsbäck. På vägen dit säger han när vi är utanför Baldershage, stanna här vid detta trädet, sist jag var i Balders (ca 2 månader sedan) gömde jag en kasse öl vid detta trädet, ska bara kolla om den är kvar... Å gissa, jo den låg där, helt makalöst.

Håller på å packa, vi åker till våra goda vänner på Öland, som inormala fall bor i Vietnam, har inte träffat dom på ett år, men det känns inte så länge. Så då blir det lite grillat a la Canada på kvällen, gitarren åker fram lite senare, jogging tur 07.30 på morgonen och sen hem och äta frukost eller hur Goverde?  Morgondopp? Nädu, det är för kallt! Ser fram emot att få träffa er igen.

Måste fixa en musmatta också, just nu liggger där ett vitta A4 papper som någon har tejpat fast i skrivbordet och skrivit "musmatta" på, ser för yngkligt ut!

Sov gott

Git

Kladdkaka




Sicken helg! Fredagen slutade jag lite tidigare då jag lovat att sonen och hans kompisar att vara chaufför på sydsvenska rallyt. In på datorn och letade upp en suddig karta. Hittade bara en sträcka som jag kände igen, Eneryda, dit hittar jag. Och nu har det inte regnat på jätte länge, vilket i sin tur innebär att det var "fuktansvät" dammigt. Vi såg ut som gråa möss allihopa. Blev självklart nödig, och vi stod på ett kalhygge. Andra sidan vägen var det granplantering, gick dit och letade mej försiktigt djupare in i bland träden, för att inte bli ännu mer dammig av träden, smidig som ett katt, hittade ett perfekt ställe att slå sig ner på, vad händer då? Jo, det frustade bakom mej, det lät som en älg, tvärvände och sprang tillbaka allt var jag orkade, struntade fullkomligt i damm och kvistar. Otäckt! Vet inte vad det var. Men jag höll mej tills vi kom hem. Skickligt!

Lördagen firade vi sonens 19-års dag, släkt o vänner var här, jag lagade mat hela dagen och var med och njöt av allas sällskap på kvällen, åh vad mysigt när alla är samlade! Mamma var med ända till 21.30, sen var hon trött och ville åka hem. Resten stannade länge, kom i säng 02.30 somnade direkt. Söndagen var det inte många knop, körde en sväng till Växjö för att köpa lite kläder med sonen, det gick snabbt. Väl hemma på söndagen, låg jag sen i soffan och åt rester från lördagen. Mattias o Emelie kom och vi fikade och kramades som sig bör på mors dag! Fick jättefina blommor av sönerna. Tack godingar! Tillbaka till soffan och ipren och annat smått o gott! 

Jobbade hemma på måndagen, med värmedyna och laptop på magen, gick det som en dans. Fick massor gjort, kanske ska man göra detta lite oftare?! Eller kanske en gång i månaden, när jag ändå mår som sämst en dag. 

På kvällen blev jag rastlös och sugen på något sött. Jag bakar en kladdkaka, det har jag hört ska vara så lätt, jo kyss mej, Kristoffer sa att den är lite torr. En kladdkaka ska vara kladdig på insidan, min var smulig rakt igenom! Hur fasen kan det ha gått till? Att det ska vara så omöjligt att svänga ihop något sådant som barn på dagis gör hur lätt som helst. Tur att det finns färdiga kakor och andra bakelser att köpa, som är helt ok!

kram 

Git   

 

RSS 2.0