Logdans!


Madde och grabbarna spelade.


Vilken fantastisk helg! Efter städningen i fredagskväll blev det tv soffan. Sov lagom länge på lördagen och sen förberedde vår del av matkorgen, ostbricka. Tråkigt nog har affären inte kvar pestoosten som är en av mina favoriter, så det blev lite andra ostar, de var goda de också. Vindruvor och jordgubbar packades ner tillsammans med en flaska väl avkyld mouserande rosévin. Sen kom taxin som tog oss till förfesten och sen en buss som tog oss till Torsholma och logdansen som Lions anordnar varje år. Mycket dans och goda vänner, träffade många som jag inte sett på flera år, hade nästan glömt bort en del av dom. Humöret var verkligen på topp och en stor sol som var med oss länge på kvällen. 
När vi skulle gå hem, kom en tjurig taxi chaufför, sa till fem bilar att de fick backa tillbaka för hon kom inte fram, nä - det går inte köra två bilar i bredd på denna smala grusväg, efter lite tjafs så flyttade taxin på sig med ett riv, lyckades putta till mig med bilen, så jag hamnade i diket, hon såg inte det, lite halvchockad kravlade jag mig upp utan större skador, lite rivsår i handen och på benet. Tokkärring!! 

Idag söndag, har det blivit ganska slappt, legat i solen och försökt få lite färg, sprang mycket ut och in, blev jättevarmt och dåsigt, kanske inte bästa dagen att ligga i solen, lite halvseg idag. Sen upp till mamma och firat morsdag. Syster var också där och två av hennes barn. Mamma var på toppenhumör.  

När jag kom hem stod ett fång rosa rosor och en 86% choklad på bordet, från mina älskade söner, TACK godingar. Så glad jag blev. 



Maken och sonen åkte till fotbollsträningen och jag ska ligga och zappa i soffan, börjar bli lite hungrid så det blir nog att beställa en sallad några meter härifrån idag. Inte kul å laga mat till sig själv. 

Just nu är det 37 grader varmt på vår balkong, liiite hett å sitta där!

Ha en go kväll!

Git


Vintertid!

Många funderingar nu på allt som händer runtikring. I bland  önskar man att man var utbildad beteendevetare, så kanske man hade haft en del svar gratis. Nu tar det lite längre tid att klura ut. Coaching står i fokus just nu på min lista och dagen idag.

Fick mycket gjort även efter jobbet, först hem och åt en mycket god helstekt kotlettrad med blomkålsmos och en gräddig brunsås, mycket gott. Därefter ner till Lindex (de tittar lite konstigt när man smiter in kl 17.50 och rafsar åt sig kläder och sen smiter in i omklädningsrummet) Hittade ett par byxor, en tröja och en packe kortsockor. Fast det var en klänning jag var ute efter till lördagens logdans, men det blir inte alltid som man tänkt.

Hem igen, bytte om till golfträningen. Det var jag, två herrar och fyra tonårskillar, nästa vecka blir vi två grupper, jag och de två herrarna i en. Det var sk itkallt blåste och regnade lite emellanåt. Vi var ute hela tiden, jag trodde vi skulle vara inne och ha teori, men det har pron samtidigt som vi praktiserar. Det är ju iof ett bra upplägg. Vi var mest på putting-banan. Det är inte så kul, tycker jag, jag vill ju smascha iväg bollarna så långt som möjligt och se hur långt jag kommer! Fast maken säger att det är de avgörande bollarna som sker på hur man gör putten... Ett nytt språk ingår också i träningen, tex. pitcha, det var nog bara det jag kom ihåg förresten. Undervisningsböcker och regler kommer på tisdag, sen har jag varje kväll räddad.

Grattis till chefen som tagit studenten, Hurra, hurra, hurra!

Sov gott!

Git 

Träning!

Hann inte skriva igår. Direkt efter jobbet (som fortfarande är galet mycket på), åkte vi ut till golfbanan. Maken skulle igen visa mig hur jag ska slå. Det gick sämre denna gång än förra. Det sänkte mitt humör en aning. Men min nya jacka och vante satt som ett smäck! 

Svettig och dan´åkte vi sen vidare till Viretad och tittade på sonen som spelade fotboll. Han höll 0:an den gossen. De vann då med 2-0. 

Frös som en lort hela matchen, även om det var riktigt kvavt ute, men tror att svetten torkade in efter hand som timmarna gick. Vrålhungrig var jag också, hade inte hunnit äta något. Räddningen blev en påse röda baby-ostar som jag hade fått med i farten hemifrån. Åt upp allihop....inte bra för magen med så mycket ost på en gång.


Mage med mycket ost i!
Tänk er hur det ska gå när man ska få ut osten?!
Ska inte göra om det.

Väl hemma igår var det sängdax direkt, efter en varm dusch.

Vaknade halv 7 i morse av att min jobbmobil ringde, kraxade fram något, hade liksom inte hunnit sjunga upp mig ännu.
Sen var det bara upp och fixa till sig och laga en god omelett till frukost. 

Ikväll är det inget inbokat, och det är så skönt. Beställde hem mat, bara för att  verkligen lata oss. I morgon är det dax för första utbildningstillfället i grönt kort. Hoppas det inte regnar som nu....

Ha en go kväll!

Git 
 

Ny jacka och en vante!

Äntligen börjar det röra på sig...idag har jag köpt en jacka som jag kan ha när jag spelar golf. Det är faktiskt så att jag äger ingen jacka. Har bara kappor i garderoben. Aldrig tänkt på det innan. Sen har jag köpt en vante som man också ska ha så klubban inte glider iväg och träffar någon eller något. En vänstervante, jag är ju ganska grön, så jag sa, nä jag är högerhänt och denna är till vänsterhanden, hm. sa hon och tittade på mig, det är på vänster du ska ha vanten. Oj, då kände jag mig lite dum. Hittade en som satt som den skulle, för liten alltså. 

Väl hemma så har jag bakat ett bröd med linfrö, sesamfrö, mandel, hasselnötter, keso, ägg mm, det blev väldigt bra. Så i morgon till frukost blir det majonäs-leverpastej-gurk macka, nästan som smörgåstårta som jag älskar. Magen gillar nog också dessa nötter och framför allt linfrö.



Ser väl gott ut?

Go kväll!

Git

Festen och dagen efter...

Ja nu är festen över, trött som en räv, har hållt på i 3 dagar nästan, fredagen var födelsedagen (lill sonens), sen förberedelser inför lördagens fest på A-huset med alla kompisarna. Jag, Tias och sambo, förberedde hela lördagen fram till dax. Sen kom högtalarna, att det är så viktigt att ha så stora högtalare som det bara får plats uppåt! Fattar inte. Men jag hittade ett par Bilsom öronskydd i soprummet, dom tog jag på mig...snygg som dan´ är lång i dom.

 
Äldste sonen agerar DJ.

Paketöppning:



En ölkylare håller han i handen, jätteglad! Fick massa fina presenter, och dessutom blev festen riktigt lyckad, frågesport som naturligtvis handlade om han själv, tex. "var glömde hans mamma hans Nalle när han var ca 2 år?" 
1.   Systembolaget
X.   Mataffären
2.   Skoaffären

Rätt svar: Skoaffären. (den kom aldrig tillrätta, så det var lite tragiskt)

Svärdottern och jag satt mest i köket och pratade med alla som passerade till toaletten, konstaterade att vissa tjejer springer oerhört mycket på toan. Medans en del klarar sig hela kvällen, också populärt att gå in två och två, tja.



Visst håller vi god min!

Stannade kvar och städade så vi var hemma runt 03.00, då var det efterfest här hemma....jag vill bara SOVA!!!
Efter besiktning och allt på A-huset, hem och lagade frukost till de som övernattade, helt onödigt! Nä, vi är inte så hungriga, men tack i alla fall:

 
Helt orört, färska frallor och lite annat smått och gott....

Nä, nu kommer leveransen av en soffa, äntligen! Typiskt att inte maken är hemma, men jag får baxa in så gott jag kan, lite tröttsamt, nä, jag väntar tills han kommer hem, den får stå i hallen en stund till.

Ha en o kväll!

Git 

Långledigt och 20 års-fest!

Var tillbaka på jobbet i onsdags efter några dagar hemma. Kändes mycket bra! Hade massor med mail att gå igenom, de flesta gick dock att slänga. När det var dax att gå hem till en fyra dagar lång ledighet, ringer maken och vill åka till Halmstad, först var jag sådär sugen, är fortfarande ganska trött. Han var ledig på torsdagen, sen jobbar han åtta dagar isträck, så ja visst vi åker. Ringde systerns man och kollade om det var ok, javisst. Systern visste inget så när vi kom, stod hon med håret fullt av färg. Hon hade varit hos frissan, men hon väntar aldrig kvar där, för hennes frissa är så tjabbig, så hon åker hem och sköljer ur det hemma. Smart!

Kom hem igen torsdag em, när maken tömt traktorsläpet med en byggsats till en Friggebod, det såg tungt ut, tyckte jag från solstolen. Det var kanon väder i Halmstad! Väl hemma städade vi och sen skrev jag inköpslistan till sonens 20 års fest på lördag. Jag är urkass på att räkna ut hur mycket man ska ha av varje när det är mycket folk. Hoppas det blir rätt mängd, jag ska laga maten, därför är jag ledig även idag fredag. 

Startade fredagen kl 04.00, jag och maken förberdde paketen till sonen, smög in i hans rum och vrålade "-JA MÅ HAN LEVA..." han studsade en halvmeter upp i sängen, va rädd han blev...sorry, men det såg ganska kul ut!

Sen in i sängen en stund till. Vi har forit omkring överallt idag, handlat, fixat och donat. Mellanlandade på Värdshuset och åt lunch, där satt också några från jobbet och lunchade. Sen hem till mormor och firade sonen lite där. 

Kvällen blev lite kalasande också, med familjen och flickvänner. Äldste sonen hade katten med sig, den sprang upp i DJ-rummet och vaktade en del av golvet, hm, undrar vad den kände där? Jag sa att det är nog en ande i rummet, det gillade inte svärdottern utan gick ner, och tog katten med sig, så fort hon släppte den, sprang han upp igen....


Det finns förresten kurser i det mesta, det senaste jag läste nu var en kurs i att bevara Virestadsmålet, här kommer lite exempel på vilka ord man får lära sig på kursen:

finkelera  = hoppa högt
hinnastuan = granngården
blarritå = pratsjuk
kinkenfis = någon som inte ställer upp
höjta = krusa
skälmstöcke = hyss



Ja, jag tänker gå till hinnastuan för jag är lite blarritå, men där fanns en kinkenfis, visst vill man bara finkelera! Jag tänker inte höjta.

Vet inte om man får några högskolepoäng för denna kurs, men jag tycker annars att dialekter är härligt och charmigt!

Dax att sova, upp tidigt och förbereda lokalen !

Git 

  

Är det konstigt?

Att det kör ihop sig ibland i magen? Med så mycket "bra" bakterier och "dåliga" bakterier vi har i magen, klart att de dåliga vill utmana ibland.  

Två kilo myllrande bakterier. Två kilo!!! Det är vad de flesta av oss bär runt på i vårt mag-tarmsystem. Att bakterierna är viktiga för vår hälsa har man vetat ganska länge, men nu ska svenska forskare för första gången i detalj kartlägga hur fördelningen av bakteriearterna vi har i oss ser ut. Det är ju bra, jag har alltid undrat!



Så här ser en magbakterie ut, har jag två kilo av dessa? Inte längre...jag lovar, de har åkt ut under dessa två dagar.

Idag har det blivit UUtiset, finska nyheter, Supernanny, Ellen show, mm. så nu måste jag plåstra om mina liggsår och träningnsvärk i vaden. Soffan jag legat i ska slängas ut i helgen och in med en ny. Den är så nersutten nu att den lutar mot mitten och sen utåt, det är en kamp att hålla sig kvar. Därav träningsvärken i vaderna.

Har ätit fil (nyttigt, med goda bakterier), och även en köttbit, det har gått bra. Så i morgon räknar jag med att vara tillbaka till jobbet!! Äntligen. Gillar inte alls att vara hemma, känner mig onyttig och dessutom vill jag ju inte må dåligt. Har inte tid med det.

Har också lärt mig idag, att man inte ska planera för långt frammåt, för när man är i min ålder, är risken stor att man glömmer bort vad man planerat. Så, vad är det jag brukar säga? Just det, Fånga dagen!  I morgon kan det vara försent.

Ha en underbar kväll

Git

Jag har tråkigt idag!

Okey, det kan man väl få ha ibland. Har inte kunnat vara på jobbet idag, min mage spökar fortfarande med mig och jag är ändå jätte hungrid. Blandade ihop lite fil och nötter tidigare, men det gick inte ner. Så gjorde jag lite blomkålsstuvning, det var bättre. Hoppas jag kan jobba i morgon. 

Har nog sett alla serier man kan på tv idag. Inget kul...

Ikväll är maken och sonen iväg på fotboll, så jag är hemma själv även ikväll, det är så tråkigt!!!

Så nu har jag kräkt av mig det också. 

Missade ringa återbud till Diö Spa idag, kom på det 1 timme försent, försökt ringa henne, men inget svar, usch va pinsamt. Jag får fjäska rejält nästa gång jag är där.

Ska istället snurra runt och se om jag hittar några fina skor på nätet. Det är kul! 

Har precis lärt mig att när man får värmeslag, så tappar man orienteringsförmågan, haha då har Pilla och jag alltid värmeslag, jag hittar inte ut från Domus när de byggt om och Pillan hittar inte till Hotellets lägenheter hemifrån mitt. 

Ha en go kväll

Git 

Inga chips för mig!

Måste bara tillägga att chipspåsen med nedan döda gäst, är INTE vår chipspåse hemma hos oss. Den hittade jag i ett annat inlägg. Nej vi har bara några dammråttor, som dansar i bästa fall!!

Fortsatt bra kväll alla!

Git

Söndag!

En mycket lugn helg. Satt med svärdottern och tittade på melodifestivalen igår kväll, efter en god grillning på altanen och några glas vin. 

När jag gick och la mig mådde jag sådär, körde i magen, Åh nej täkte jag, jag vill inte bli magsjuk...somnade i alla fall och vaknade ca halv 3, mådde "pyton", men ville inte gå upp ändå. Låg kvar och försökte tänka på något helt annat, så somnade jag om, vaknade igen i morse, mådde lite bättre. Fick ett SMS från jobbet....inte bra. In i duschen och cyklade bort till jobbet. Ringde en massa samtal , faxade runt, så småningom hittades lösningen och jag kunde cyklade hem igen. Kurade ihop mig i soffan med filten.

Nu har vi dessutom varit musfria i en hel vecka...tror vi lyckats skrämma iväg dom, det känns väldigt skönt.

För er som gillar chips, säger jag bara häll upp i skålen innan ni äter, eller köp inte chips (gissar att Farmskan inte kommer att köpa chips på ett tag), denna bild säger vad som kan finnas i påsen....



Japp, det är en död mus-unge inne i påsen!

Ha en bra söndag kväll och skit i chipsen ikväll, ta en god ost istället!

Git

Lördag middag!

Jag har visst somnat till ett par dagar...men nu är jag igång igen. Varit ett par dagar på jobbet där det flutit på bra. Kvällarn har jag varit väldigt trött på. Frös som attan igår kväll och trodde jag skulle bli sjuk. Yr och ont i kroppen.

Vaknade i morse och pigg igen. Bytte om och ställde mig på trampmarskin


Svettigt...sen lite god ägg och bacon, en uppfriskande dusch. Ut för första gången på golfranchen och slog mina första bollar med mitt nya golfset! Det var skitkul!!! Den första spannen med bollar gick sådär. Det är inte lätt att känna sig naturlig med de instruktioner man får, -böj knäna (ja det kan jag) och puta med rumpan (det kan jag också), men att göra detta samtidigt och slappna av och känna det bekvämt och avslappnat, hm. Oavsett så vill jag ju komma långt och rakt. Men maken sa, att ta inte i, försök bara träffa bollen. Så jag slutade med att ta i, då fick jag iväg den och den gick rakt. Makens och sonens kommentar, - tjejer slår nästan alltid rakt (jag skulle inte få tro att jag var unik).

Oavsett, jag träffade först 30 m skylten, pling, sen gick det bättre och bättre, slog som längst 90 m några gånger, jag är jätte nöjd och glad.

Vi satte oss sedan på uteplatsen och skulle beställa mat, men insåg att vi inte kommer att hinna, sonen ska iväg 13.30 och skulle hem och duscha, det var väldigt mycket folk där som de skulle servera  först, så vi hoppade och åkte hem.

Lite bilder från hur det såg ut kommer här:






 
Nu ska jag upp på balkongen och kolla i flyguppvisningen, man är väl smålänning, det kostar 50 kr i inträde...på vår altan finns även kaffe och likör.

Ha en go lördag!

Git

"Bull-mamma"

Har bakat idag med. Det är något konstigt med LCHF-kost. Den får mig på andra tankar. Baka fanns inte i mitt liv innan, nu har jag gjort det två dagar i rad. Men det är ju inga avancerade saker, det är lite bröd. Så ikväll blev det en mindre smörgåstårta enbart till mig. Med grönsaker, skinka, ost och äkta majonäs, så super gott! 

Det har varit en bra dag på jobbet idag, inte en massa möten. Har fått undan en hel del. Letade efter en papper idag, sen kom något emellan, gick tillbaka till skrivbordet, men hade fått ett hjärnsläpp, kunde inte komma på vad det var jag letade efter, fick backa bandet, för att se om det hjälpte, tack, det gjorde det. 

Efter jobbet åkte jag på min cykel, med snea styret, direkt till "Hessan" för en klippning, fick även lite huvudmassage när hon tvättade bort alla kemikalier jag hade i håret, stackarn att de bara klarar av att tvätta rent allas hår med dess innehåll. Hon gjorde en bra klippning, med sen fönar hon det inte lika bra...familjen skrattar gott åt hennes sätt att göra det på. Så upp och göra om, så jag kunde gå vidare till affären. Nu känns det bättre.

Go kväll

Git 

Förberedelser!

Snart fyller lill-killen 20 år, det är dax att börja planera. Lite "lagom" lekar, frågesport, musiktävling, ja vi får se vad vi kommer på.

Har varit möte på jobbet nästan hela dagen, från lunch till nästan dax att  gå hem. Men chefen bjöd på sallad, glömde säga tack så mycket! Jag är tacksam!

Hem och lagade Blomkål Carbonara, mums, sen bakade jag lite LCHF-bröd, Oppsi brödet, det går så fort, och jag vet ju att jag kan, har ju gjort det en gång innan. Sen gick jag en lååång runda. Tog en liten sväng inom skogen (ni som känner mig vet att jag inte går i skogen själv, men jag såg store-vägen hela tiden), där plockade jag liljekonvaljer, de luktar 
sommar.

  



Nästan hemma såg jag att syrenerna också blommar för fullt, de luktar också så gott, så det blev en stor bukett av dessa också. Jag älskar när sommaren närmar sig och naturen har så mycket blommor och andra växter att plocka in. Alltid färska blommor hemma!



Nu måste jag i säng, har blivit sent varenda kväll, Godnatt!

Git

Fryyyser!

Idag har det fortfarande varit väldigt mycket att göra på jobbet. Snart kanske det lugnar sig lite. Men snart är det torsdag, då kör vi igen! Som Mulle säger, KU kommer oftare än en löning.

Köpte en jätte fin Mulberry väska av chefen (har iof inte betalt ännu, men det kommer)

Sen bar det iväg till Virestad och fotbollsplanen. Som vanligt när jag är där, är det drivis och isbjörnar där. Maken hittade en päls från finska vinterkriget som jag fick låna, den har hängt i ett förråd och luktade inte mumma. När jag värmt upp den var den riktigt varm å ha på sig. Sonen i mål, tyvärr räckte det inte idag, de förlorade med 2-3. Det är bara att bryta ihop och komma igen.


Efter matchen!

Sen har jag shoppat mer idag!



Ett helset klubbor med grafitskaft och en bag med tillhörande vagn! Fint va´?
Nu ska jag bara se om jag kan köpa ett grönt kort också, är det någon som vill sälja ett kanske. Jag har för säkerhets skull skrivit in mig på en utbildning, jag får nog gå den långa vägen...

Så nu vet jag vad jag ska göra på semestern i alla fall. (köpa snygga golfkläder) Nä, det blir nog till att träna och träna och åka runt lite och prova lite olika banor. Får jag inte det gröna kortet i tid, så finns det ju alltid pay-and-play banor jag får vara på.

Skulle ha bakat lite också, men det hanns inte med, det får bli i morgon, Oppsie-bröd.

Hörs i morgon!

Git  

Sovmorgon!

Ja, jag minns inte när jag sov så länge, kl 11.00 vaknade jag och det var alldeles tyst i huset. Maken var på jobbet och kommer snart hem till lunch. Men va skönt, strosade upp och lagade lite brunch till oss.

Åkte ner till Maxi för att handla, tycker det är lite kul med självscanning...men jag åker alltid fast, alltså får koll. Så det tar egentligen längre tid, för först scannar jag allt och sen får jag ändå plocka upp allt som jag packat ner. Jag var tvungen att klaga på det, frågade varför och hur länge jag måste "åka fast" för kontroll. De kollade mitt kort, för de sa om du gjort fel och haft avvikelser så blir det kontroll gången efter. Jag har inte haft någon avvikelse någon gång när det kollat mig. Stackars helgjobbaren, sa att fortsätt bara handla så slipper du nog kontroller i fortsättningen, du är en 4:a med ditt kort.Okey, vad är en 4:a sa jag, det visste han inte men han sa att det är nog bra. Ja allt är ju relativt. 

På eftermiddagen kom Tias och sambo, vi fikade och sen lite senare grillade vi. De åkte hem rätt tidigt, för maken ska ju upp kl 04.00 och jobba.

Jag plockade fram halva badrummet kändes det som och gjorde pedikyr. När jag var nästan klar, trampar jag misste på fotbadet och häller ut allt vatten på golvet i tv-rummet, då blev jag lite irriterad. Det känns som man häller i typ 2 liter vatten, sen när man spiller ut det blir det ca 20 liter!!! (ok, jag kanske överdrev lite.



Sen blev det bädden!

Git

PS. jag lyckas inte få bort det kursiva, hjälper inte att jag trycker på knappen. Så sorry för de snea orden.

Bowling!

Nu har vi varit i Osby på disco bowling med gänget på jobbet. Ja, jag vann ju inte, men jag kom inte helt sist...Det var i vilket fall hur kul som helst. Med dessa konstiga skor på, kände mig som en clown. Var jätte rädd för att få för hög fart så jag skulle halka på banan, har ju sett ett och annat på youtube, hur tokigt det kan bli. Sen gällde det att hitta ett klot som var lätt och hade stora hål, så jag inte fastnade med fingrarna, som är ganska stora, och dessutom blev jag varnad innan jag kom dit, lätt att bryta naglarna när man kastar klotet, så det var ju också ett handikapp jag hade.
  
Startade med Taco buffé, vrål hungrig klämde jag i mig två portioner med massor av köttfärs och lite grönsaker. Göttit.

Det stängde redan kl 21.00 så det blev att åka till Loungen på Sorello, ganska lite folk där när vi kom dit, förklaringen var att det var hockey på tv. Gick sådär när vi kollade sist mot Canada.

Träffade gamla goda vänner där i alla fall, de skulle gifta sig i sommar i sin hemstad Leeds, åh va mysigt, synd att de inte gifter sig i Sverige, då hade jag äntligen fått gå på bröllop, det är så länge sen jag var på ett bröllop. De flesta av våra kompisar är redan gifta. Önskar Claire and Jonathan all the best, with all my love to you both.

Hemma igen och imorgon ska jag sova länge, maken jobba i helgen, och jag ska göra så lite som möjligt, okey, möjligen jaga lite  möss så chefen kan komma och hälsa på någon dag. Diska lite kanske, nej, vi har diskmarskin. Lovar, vi har ingen mat eller gammal disk framme som mössen kan anfalla.

Sov gott

Git 

   


 

Recept!

Ett kort inlägg, brödet som ligger i tidigare inlägg vill några ha receptet på. Kommer här:

Oopsie-bröd
Tid: 35 minuter
Antal: ca 6 st Oopsies

Ingredienser
3 ägg
100 gram philadelphiaost
Lite salt.
Ev. lite bakpulver.

Gör så här
Dela på äggvitor och gulor. Vispa äggvitorna hårt med lite salt. Man ska kunna vända på bunken utan att vitorna rinner ur. Vispa gulorna i en annan bunke tillsammans med philadelphiaosten och (Ev. lite bakpulver). Sedan vänder du försiktigt ner ostsmeten i vitorna. Lite i taget. Rör inte alltså, utan blanda försiktigt. Detta för att man vill bibehålla luften i smeten. Klicka sedan ut på smörat bakplåtspapper och grädda i ugnen på 150 grader i 25 minuter!

Variationsmöjligheter
Detta grundrecept går även att använda till bl.a. smörgåstårta och rulltårta, har du fler förslag på vad man kan använda brödet till.


lchf-oopsie

Njut!

Git


Dagen före fredag!

Möte och möte startade dagen idag. Högt i tak ibland och ibland inte. Får massor energi ibland och ibland tar det lika mycket energi. Så idag blev det nog plus minus noll. Men det är så det ska vara, nya tag i morgon. Oavsett var jag oerhört trött när jag kom hem. Kände mig helt färdig. Det blir slappt ikväll och hämta nya krafter till fredagens jobb och äventyr.

I morgon kväll blir det bowling. Akta er, jag är inte helt säker på att jag har koll på klotet! Fast tävlingsmänniska som jag är, så ska vi nog se att laget jag är med i kommer att göra det mesta för att ta hem segern. 

Musen som jag såg igår är död. Den satt i fällan i morse. Maken tog ut den, när han sen skulle tömma fällan var både fällan och musen borta. Undrar vem som ville ha den? Kanske en hungrid fågel? Så akta er när ni är ute och går, ni kanske inte bara får fågelbajs på er, det kan dimpa ner något annat också...
Men, maken sa att han sett en till här inne idag, alltså är det inte för tråkigt!!! Ny jakt alltså. Ja, du chefen, de små "äcklen" fortsätter tränga sig in. Inte så konstigt, det är ju så råkallt ute, de fryser väl.



Ha en go kväll!

Git



 

En helt vanlig dag!

Hade sonen med mig till jobbet idag, mycket att stansa in som han har hjälpt till med. Att sitta och stansa i 7 timmar amma sak, gjorde denna tonåring snurrig som han själv sa. Men han klagar inte! Bra jobbat gubben.

Forfarande en hel del att göra på jobbet, hoppas det lugnar ner sig lite snart. Efter flera hämtade pinnar idag, så kunde jag äntligen sitta och se hur en BO jobbar. Hade hoppats att jag hade fått lite mer tid där idag. Men jag ska ta igen det.

Ikväll kom äldste sonen med sambo hem och fixade lite med vår dator, den ska vara bättre nu. Fanns något gratis program att ladda ner, så det går se vissa tv kanaler genom den. Sportkanaler, jag engagerade mig inte så mycket. Men maken blev lycklig!

Grillen var igång ikväll, grillad fläskfilé med tillbehör, supergott.

Jo, jag har ju bakat igen!!! Denna gången gick det mycket bra, ugnen var på sitt bästa humör. Jag gjorde LCHF tekakor. Det var jätte lätt och jag fick en efterlängtad ostmacka! 6 st blev det, jag krängde 2 av dom medans jag lagade mat. Resten sparar jag till i morgon bitti. Innehållet i mackan ägg. philadelfia ost, salt och lite  bakpulver.

lchf-oopsie

Visst ser de goda ut?

Just nu precis fick jag en puls på 200, helt plötsligt springer det en mus framför tv:n, jag sitter själv och skriker allt vad jag orkar, musen försvinner ner i ett litet hål där elementledningen går ner i golvet, jag slutar inte skrika, Kalle rusar så fort det går ner från trappan och undrar vad som har hänt! Jag förklarar, han hämtar den grön/gula musfällan laddad med skinka. Det du Eva, jag trodde inte jag var så rädd för dessa, men när de överraskar mig på det viset så...
 
Hörs igen i morgon

Git

Ny kappa!

Fick för mig idag att jag hade en svart kappa, men efter en röjning i klädgarderoben visade sig att jag hade fel. Skit också. Jag åkte ner till Lindex och inhandlade den svarta kappan som jag då trodde att jag hade....Nu har jag en!!

Varit uppe hos mamma en stund, tittade på hennes plantering på balkongen. Pratade lite om ditten och datten. Sen hem för att laga lite mat och fixa tvätten.  

Missade Kattis & Co, där vimmelmamman medverkade i dag. En blogg som jag följer, men det kommer en repris, hoppas jag kommer ihåg det då.

Jobbet idag, startade med ett stormöte som chefen höll i, därefter dax att hugga i, det är fortfarande mycket...hoppas det lugnar ner sig lite snart. Eftermiddagen blev det ett effektivt och kul möte med kollegorna i em. Tackar.

Till fikat idag hade Maria med sig gott fika till kaffet för hon har fyllt år och fått present. Jag fick 4 små ostar istället, så omtänksamt av henne och gott, jag blev så glad! Tusen tack, vännen!



Ha en fortsatt go kväll

Git 

Spindlar!

Spindlar är något som många inte gillar. Själv tycker jag väl att de är sådär, jag är inte livrädd, men å andra sidan vill jag inte att de ska springa över mig. På vår yttervägg på jobbet idag fanns en ganska stor, den största jag sett faktiskt. Visade den för en kollega på jobbet som kom cyklande....skulle jag kanske inte gjort, med facit i hand. Hon skrek så det hördes lång väg. Förlåt! 



Det finns saker som jag inte heller gillar. Men en sak som jag framför allt tänker på är falskhet och manipulativa människor. Att inte stå för det man säger, att låta andra ta skit för att man själv ska framstå som en dununge. Känns det verkligen bra? Fast det brukar väl ofta sluta med att verkligheten kommer ifatt. Det får man i alla fall hoppas! Sen har jag ju tidigare berättat att jag inte gilla maskar, deggmaskar!

Idag blev det grill på jobbet. Vi fick vara med och äta "flyttgröt" för det har omorganiserats en del. Så ut i rondellen på jobbet och körde igång grillen. Ja tänka sig, direkt efter tändvätskan sprutats på tändes det på, det tog sig!! Trodde inte jag, trodde att det var tvunget att det skulle dra in. Där ser man, man lär sig så länge man lever. Det blev råa korvar och brända korvar och så en hel del som blev lagom. De mesta gick åt. Mycket trevligt initiativ!

Fick lite bilder idag från min coach och goda vän, som visar hur trevligt vi hade det på Valborg. 




På väg till de andra  på soldäcket!


Många goda vänner samlades och fick grilla ner i trädgården istället för någon
brasa tillät inte brandmännen i år! Men det gjorde inget, vi fick grillat i alla fall.

Ha en fortsatt go måndag kväll!

Git 

Lång helg!

Snart är långhelgen över, det har varit ett fantastiskt väder! Fått mycket ny energi (kanske så jag snart börjar sjunga jullåtar) och redo att möta en ny vecka. I morgon blir det tex. att fira en 40-åring, grilla korv i rondellen på jobbet. Ja, det blir en del vanligt jobb också. 

Gårdagen var sol, sol och sol. Sen en vända till Diö Spa frammåt eftermiddagen. Invigning av grillen blev det när syster och maken kom. Gick lysande, men blev snabbt kallt så vi flyttade inomhus. Satt uppe länge och åt goda ostar, chilli och pesto, så goda och ett gott rött vin till det.


Pesto ost!

Idag blev det tvättstugan som fick besök, oj va mycket det fanns där då. Bara att hugga i. Hur kul är det på en skala? 
Passade på att rensa lite i garderoben också, känns skönt med lite plats, när det är nystrukit när man hänger in, om det inte trängs alldeles, så det blir skrynkligt direkt. 

Ikväll blir det super lugnt, har redan tagit på mig mysbyxor och ska grotta ner mig i en bok som är en riktigt rysare. 
Den hemlige kocken - det okända fusket med maten på din tallrik, en bok som skakat livsmedelsindustrin i dess grundvalar.
Vi konsumenter inser plötsligt att vi är grundlurade av de stora livsmedelskedjornas utbud, rikt på tillsatser men fattigt på råvaror. Men vad ska man då äta, är den givna följdfrågan från den omskakade matkunden. Och hur hittar man de genuina och oförfalskade livsmedlen? 
Ja, svaret hoppas jag finna när jag läst ut boken. Då blir det kanske svältdiet, eftersom det verkar inte finnas så mycket att stoppa i sig om man ska undvika allt. Det kommer jag självklart att vara tvungen till, att äta allt det som livsmedelskedjorna trycker i, men jag kanske kan välja bort det mest otäcka!

Go söndag!

Git
 

Musik kåren!

1:a Maj, hade glömt att det var det igår när vi gick och la oss i går kväll. Men blev hastigt påminnd om det kl.07.20 i morse. Jag bor precis där en tunnel slutar, i den kom som vanligt musikkåren och gjorde sin general repetion. När de är i tunneln så ekar det och ljudet kastas mellan väggar och tak och sen studsar ljudet in i grannhuset, det låter som en allvarlig bilolycka, rutorna skallrar om man vaknar av att man står som ett spjut rätt upp i sängen och undrar vem som släppt in dom hos oss. Till sommaren har vi bott här i 6 år, så det är 5:e året i rad som detta inträffat, men det gör ju det samma om man blir väckt så här på morgonen, jag kommer inte att komma på det nästa år heller. Man tänker liksom inte så när man vaknar av detta oljud, - Åh det måste vara musikkåren som är ute och tränar, Åh, nu kör det trumsolo i fönsterkarmen. Nä jag tänker (möjligt att jag skriker) För helv..t jag har SOVMORGON!!! Bör tilläggas att när man somnat om så tar det ca 20 minuter då har de vänt någonstans och kommer tillbaka. Hade jag inte varit så trött, så hade jag spänt en snubbeltråd, men vem orkar gå ut och krabba med det.



Oavsett blev det inget  1:a maj tåg i år heller för vår del. Utan det blev en sista repa på altanen med olja, sen handlade vi lite lunch och bjöd in oss till äldste sonen med sambo och grillade lunch.

Deras söta fega katt var ute, (i långt koppel bundet en stolpe) han trasslade in sig i grillen och välte den, sen vågade inte han vara ute mer. Plocka glödheta briketter och vattna, sen var allt frid och fröjd en stund. Sen gjorde äldste sonen samma sak, fast han var inte i koppel, men lyckades på något vis välta grillen en gång till. Helt otroligt! Vi tackade för oss efter ett tag och körde hem. De skulle också iväg, ni glömde väl inte att vattna lite extra innan ni går och lägger er.

I morgon kommer syster och man och hälsar på. Kuligt!

Git 

Valborg!

Blev inget majbål i år, det är 2:a gången på 30 år som vi inte fått tända på. Det blev självklart grillning ändå på Lakestigen, med det goda gänget, Göteborgarna, värdparet, min "gamla" gympalärare, grannen, värdparets syskon och föräldrar, ja, listan var lång. Och så trevligt som vanligt, tack för en go kväll alla!

De andra åren när vi fått elda, är det alltid lika spännande och se HUR elden ska tändas, det vill man inte missa kl 18.00. Det har varit raket start, skjutit med pilbåge med brinnande spets, lagt ut bensin i gräset i en sträng till den når brasan och poff så brinner det i massor. Ett år lät det som ett jättepoff och värdinnan stod lite nära...det blev het i trasorna, kommer du ihåg? 

Traditionen är ju också att alltid koka majskolvar i brasan, en stor gryta med vatten, och massor med majskolvar i, som efter ett tag kokar och ätes med mycket smält smör och salt, gott. Det gick tyvärr inte i år. Så sorry Peter, du som tog med dig traditionen, vi var tvungna att bryta den i år. Vi saknade också gitarren, självklart också han som spelar på den och hans fru, men ni sitter ju lite längre bort, närmare bestämt har ni ju bosatt er i Hanoi, hoppas ni hade en liten majbrasa och tänkte lite på oss i Svedala också.

När vi sen cyklade hem i vettig tid, mötte vi ett gäng lite överförfriskade ungdomar som vänligt försökte säga något, det blev "-glad majbrasa" på er. Man tackar!

Kameran glömde jag hemma så inga bilder, tog några med telfonen, men teknikfread som jag inte är, så vet jag inte hur jag får ut dom från mobilen till datorn. 

Go kväll

Git  

RSS 2.0