Dobidoo och avtackning!

Veckan har rusat fortare än Robban Broberg sjunger "alla bilar bara rusar förbi". På jobbet har det varit fullt ös. Nu börjar funderingarna på hur den nya organisationen ska se ut och de nya grupperna hos oss. Det är en spännande framtid vi går till mötes. Underbara framtid, det mesta är ännu ogjort, som han säger den vise mannen.

Vi har avtackat en medarbetare som varit hos oss i 30 år! Det är ju jätte mycket, så började jag räkna på hur länge jag varit anställd, då räknar jag in min tidigare arbetsplats (samma grundare) där jag var i 25 år precis. Och nuvarande arbetsplats 4 år och 6 månader. Det är ju snart 30 år för mig också! Så är det när man trivs med värderingar och massor av annat.

Som sagt avtackningen var hur kul som helst, vi köpte hämtmat och hyrde in oss i grannhuset på jobbet. Efter maten hade vi förberett Dobidoo, med intro, textremsa och sista minuten, alltså det var helt hysteriskt ett tag. Jag skrattade så jag hade kramp i magen. Panter-tanterna ville inte vara en och en "i sista minuten"-delen så de höll arm, det gick ju bra det också. "Hönan" fick förresten på sig ett par rejält högklackade skor, provdansade dessa, gick ju hur bra som helst. Har bilder som komme senare.

Var lite seg när jag steg upp i morse, men det gick över strax innan det var dax att gå hem för dagen. Och innan hemgången, var det dags att avtacka ytterliggare en medarbetare och kollega, det är så ledsamt när någon lämnar. 

Kvällen blev taco kväll och lite vin till Idol, alltså Erik är ju så fruktansvärt bra! Sen gillar jag den låten också väldigt mycket. Reza är också en klippa.

Somnade sen lagom till utröstningen, så när jag vaknade gick jag upp och försökte somna igen, då möter jag en liten goding som förmodligen fryser ute nu. Ja, det var till att gå ner och hämta maken som fick försöka hitta den lille och jaga ut den. Musfällan står jämte min säng (en riktig då, inte maken) så nu gäller det att inte ramla ur sängen i natt å fasta på ett olämpligt sätt.

Medans jag väntar på att fällan ska smälla till för jag nog vara vaken en stund till och surfa runt lite, lite läskigt att försöka sova när lillen är lös i sovrummet. Jag vet mina vänner, jag tänker på er, om ni hade varit i mitt sovrum nu.... jag har ju andra fobier, jag är inte rädd för dessa, men självklart vill jag inte ha dom här inne.

Sover snart gott!

Git    
  

Ork och skratt!

Idag bjuder jag på en dikt som jag hittade som jag tycker är väldigt passande!

Att vara stark är inte
att aldrig falla
att alltid veta
att alltid kunna.
Att vara stark är inte
att alltid orka skratta
att hoppa högst eller vilja mest.
Att vara stark är inte
att lyfta tyngst
att komma längst eller
att alltid lyckas.

Att vara stark är
att se livet som det är
att acceptera dess kraft
och ta del av det
att falla till botten,
slå sig hårt och komma igen.
Att vara stark är
att våga hoppas
när ens tro är som svagast.
Att vara stark är
att se ett ljus i mörkret
och alltid kämpa för att nå dit.

Marie Fredriksson Anthony 1986

God kväll!

Git
 




Grått o trist ute!

Vad gör man då? Jo se till att det lyser inne, värmeljus och stearinljus, en mjuk filt och mjukisbyxor. Har även köpt nya innesockar, så mjuka så det är inte sant. Vilken skön innedag!


Mina nya sockar!

Egentligen skulle jag gått in på IKEA och handlat rullgardin till Stoffans rum, men efter att ha slängt en blick mot parkeringen - Nä - inte idag, bilarna stod parkerade överallt tom på cykelvägen bakom varuhuset. Rullgardinen får vänta till en vardag, det lär ju inte bli så att solen skiner in genom fönstret tidigt på morgonen i alla fall på ett tag.

Bjuder här på en härlig sommarbild på våra goa vänner Lchf-coacherna i Möckeln.



Picknick och glada tillrop...............HÄRLIGT VÄDER!!!

God kväll!

Git 

Irriterande!

Har snurrat runt på olika bloggar ikväll, hamnade på en som gjorde mig riktigt illa berörd. Katrin Zytomierskas blogg. Hon är gravid och undrar hur det ska gå, för hon hatar barn?! Hur tänker man då? Skriver helt absurda saker om detta, nä, jag mår illa! Hoppas att Bingo tar sitt förnuft till fånga och tar hand om barnet.

Förutom ovan, har det varit en städ och fixdag, då maken jobbar hela helgen. I eftermiddags ringde min kusin, som jag inte pratat med på säkert 2 år, hon meddelande att min moster hade somnat in igår kväll...det var ledsamt, min uppgift blev då att gå upp till mamma och berätta de för henne. Jag hoppas att hon förstod att hennes storasyster inte längre finns. Hon försökte nog förstå, men jag vet inte. Vi fikade tillsammans och pratade om hennes syster om och om igen för att kanske förstår hon.

Det är så konstigt att förklara saker för sin mamma som är så självklara för en själv. Jag saknar verkligen min gamla vanliga mamma, som tog hand om mig. Som ringde på söndag kvällen och sa att hon gjort köttsoppa som vi kan hämta och ha på måndagen. Eller frusit in kåldolmar till oss. Eller när hon kom i sin blå vägbula (VW) och lämnade barnen som hon hämtat i skolan. Manglade lakan, har jag inte haft sedan mamma sålde huset och mangeln försvann, ja inte hit för jag vet inte hur en mangel fungerar.

Att bli mamma åt sin mamma är något väldigt konstigt, se till att hon passar sina läkarbesök, att hon inte missar sin tid hos frissan, fotvården. Ändrar hennes klocka till vintertid så hon kommer i tid till middagen. Det är konstigt. Jag älskar min mamma, hon har alltid tagit hand om mig och oss alla. Det är självklart att jag ger tillbaka och gör vad jag kan för att hon ska ha det så bra det går och framför allt vill jag att hon ska trivas och känna sig trygg där hon bor nu



Go kväll och glöm inte ändra klockan till vintertid!

Git


En kortis....

Ännu en vecka till enda. Städat halva huset, sen gick jag i depå. Nä förresten körde en sväng till Ålshult, kom hem lagom till middagen som maken lagat. Det blev lövbiff med smält gorgonzola ost på, till det blomkål och bearnaisesås. Ett glas vitt vin och mycket vatten.

Ska ta den andra halvan av huset i morgon fm tänkte jag . 

I morgon blir det städ även av altanen, sommarblommorna som är kvar där, är inte lika vackra nu som då. Kanske en runda på det stora möbelvaruhuset här jämte oss, en rullgardin som ramlar ner mitt i natten behöver bytas ut (det har hänt två gånger denna veckan och det är skitläskigt när det smäller till när man minst anar det).




Vi hörs i morgon!

Git

ps. Eva, du har väl öronpropparna med dig i Mölle, ha det så gott och mysigt med maken.  

Bedövningar i familjen!

Maken har varit och gjort det sista efter operationen på sjukhuset idag, två bedövningssprutor och sen gjorde de vad de skulle, aj, aj, det gjorde rejält ont efter, när bedövningen släppte, han ligger och sover, hoppas han kan sova bort den värsta smärtan och vakna som en smärtfri och hel man igen.

Lillsonen har varit hos tandläkaren idag han fick också två sprutor innan det var dax för stora borren. Pratade med honom i telefon och han sa: "de schischar schaktuan till dej" , vilket betyder att de skickar räkningen till mig.
Det var ju gulligt. Men vad gör man inte för sin arbetssökande son.

Hann med en runda till både banken och apoteket innan de stängde ikväll. Gick sådär smärtfritt. Apoteket här är  känt för att vara helt hopplösa. De pratar så ingående med alla, tar man en tub treo, blir man genast ifrågasatt, "Var har du ont" , "har du ätit de förut?" "Fick du ont i magen?", klart att det tar tid. Vill bara springa till kassan och skrika, snabba på för böveln, jag ska till banken också!!! 

God kväll!

Git 

SMS puff!

Visst är han söt, Leif GW Persson. "-Eh, är det jag nu?" "då ska jag göra en SMS-puff..." 


Bilden hämtad från load2hear.se

Ni som känner mig vet ju att jag har en del fobier, bla är jag rädd för mörker, att någon gömmer sig där som jag inte kan se. Då är ju det bra att jag tittar på Efterlyst (missar aldrig ett avsnitt) så jag vet vilka jag ska hålla utkik efter. Funderar på att bli privatspanare....men hörde från en annan fan av programmet, som blivit privatspanare, att man bara får SMS att hålla utkik efter stulna bilar i mestadels Stockholmstrakten, där är jag inte så ofta då.

Vardagen på jobbet börjar så sakteligen att komma åter, vill nu blicka frammåt så sakteligen. Tiden har väldigt fort från det att vi fick beskedet om varsel på jobbet tills nu, fortfarande känns det lite overkligt, men klart att det blir påtagligt vissa stunder. Men som sagt full fart frammåt! Måste bara se till att energidepåerna är ordentligt påfyllda. Pilla, hade du några tips? Ge mej dom nu, jag är otålig det vet du!!



Sov gott!

Git

Förlovnings firande!

Efter jobbet idag bar det iväg till restaurangen, vår lille son förlovade sig och som de föräldrar vi är fick vi lov att bjuda dom på middag. Så fina ringar de köpt, jo, jag har sett dem innan för de har gjort de mindre - blev för små - fick förstora igen. Så några gånger är de allt omgjorda. Nu sitter dom som de ska.

 
Bild från smyckenet.se

Fick in Eva i datorn idag. Vi "skypade" och hittade videosamtal-knappen. Va häftigt, Eva fick släppa ner håret och jag hade inte hunnit få på mig ko-pyjamasen ännu. Det gäller att ha vårdad klädsel även framför datorn i framtiden. Jag som älskar mina gråa sammet-mys-byxor!

 

Att få med sonen på en frivillig bild är inte lätt, denna tog vi när vi skulle gå hem och de var inte med på det...

Nedan bild tog jag på honom i somras när vi var på Gotland, då vände han ryggen till, men bilden blev jätte fin ändå.



Stoffan vid havet i Visby sommaren 2009.

Visst är det fint? Längtar efter våren och sommaren. Jag gillar iof julen också. Tänk om jag skulle börja handla julklappar i tid något år, för omväxlings skull. Har ni några bra tips på vad man kan köpa är jag mycket tacksam. 

Go kväll!

Git


Fredagsmys!

Steg upp tidigare än vanligt denna fredag, för att köra maken till sjukhuset och fixa till det sista som sitter kvar sedan operationen. Kommer in direkt på morgonen, jag sitter kvar i väntrummet och börjar leta efter något att läsa under tiden. Fanns inget mer än broschyrer om än det ena och än det andra. Lyssnade istället på P1 som dånade i högtalarna i hela väntrummet.

7 minuter senare kommer han tillbaka, det gick snabbt, allt klart? Fick både ja och nej till svar. Ja vi åker hem, nej det är inte klart. Sköterskan som skulle fixa till det sista kunde inte göra det, utan det behövdes en läkare, och han var på operation hela dagen, så välkommen tillbaka nästa vecka igen. Pust o stön!

Väl hemma igen, slog jag igång datorn (ska sitta hemma och jobba idag) och jag har rensat och rensat, hoppas jag inte städat för mycket i de olika mapparna. Skönt i alla fall att det är en hel del gammalt som nu är borttaget.

Nu är det fredagsmys som gäller, gjorde ostskålar med knaperstekt bacon och svamp stuvning till förrätt, till huvudrätt en gorgonzola späckad laxfilé med dillsås. Ljuvligt gott! 

In i soffan och slog på Idol. Därefter somnade jag med filten kliandes under hakan. När jag väl vaknade vad det över midnatt och asade mig upp för trapporna, då kom illamåendet, fick upp allt det goda jag ätit i två häftiga anfall inne på toa. Twi va äckligt! Kröp sen ner under täcket och vill bara somna snabbt så jag inte skulle göra om övningen en gång till. Jag somnade och vaknade vid 3-tiden och var jättetörstig, ville inte resa mig ifall att. Men maken gick snällt ner och hämtade vanligt vatten (jag vill alltid ha bubbel), det gick bra, sen sov jag till strax efter 9, och känner mig rätt ok idag. Lite träningsvärk i magen, inte van vid dessa övningar.

Varit en runda på IKEA för att spana in årets jul, det ser ut att bli en traditionell jul på IKEA i år. Det gillar jag, julen är traditionell, gillar inte lila o rosa kulor. 

Ha en underbar lördag!

Git  

P.S!

Ni måste bara titta på nedan länk! Så här känner jag mig ofta på morgonen, någon mer som känner igen sig?

http://www.youtube.com/watch?v=vh4OcxGGIGA

Winston the bulldog, så klockren!

Git 


Helgen mm.

Har helt enkelt inte orkat skriva på några dagar. Kvällarna när jag kommit hem från jobbet har varit fullt upp med att vila sig i form, jo man kan faktiskt göra det. Helgen bjöd på en höst fest med Österrikiskt tema. Kryddkorvar i olika storlekar och till detta sauerkraut, sallad, ostbricka och annat smått å gott. Österrikisk öl och snaps (inte jag snaps då, får ståpäls av det)






Värdinnan längst till vänster, hade tryckt upp sånghäfte så vi kom igång ordentligt. Som synes är tv:n i andra rummet och Danmark-Sverige i fotboll.


Värden (som dessutom är halvdansk från början, njöt i fulla drag (ni ser tv dosan i handen)



Efter all mat vad det dags att skaka ner den på dansgolvet i vardagsrummet.

Söndgen gick i reprisernas tecken i soffan, man kan få se alla program som gått i veckan, på en eftermiddag, ganska bekvämt.

Dagen idag har varit, det går nog inte beskriva. En kuslig tystnad som nästan gick att ta på, men ändå inte. Nej, det går inte beskriva, den har man bara upplevt.  Ber att jag aldrig mer får uppleva detta igen.

Maken har nu opererat sig färdig (doktorn gjorde det i ca 5 timmar), njursten som satt illa till, men nu är den värsta borta, satt helt fel. Nu har han en kvar, men den ska inte behöva opereras bort säger dom, den kan dom skjuta med laser på.


Här sitter den ena, den som de plockat bort satt i urinröret, där den försökt smita ut, men det gick ju inte så bra.

Nu blir det tidig sänggång!

Git 

Nya tag...

Nu är det helg och vi har städat, ätit och sen dykt i soffan. Veckan som varit så här långt har varit obeskrivligt lång, jobbig, seg, lustig ja alla adjektiv man kan komma på i samma changer. 

Mitt i allt så finns det en del som värmer, tack för goa värmande mail från kollegor och vänner. Nu gäller det att hämta energi och ladda inför nästa vecka som kommer att innebära många samtal.  

Pilla, det låter som en bra medicin, sjunga, äta och annat!

Fick ett mail från min kompis Eva som har hittat hur en LCHF-are INTE har det med gaser i magen, svaret ska vara inga. Men här kommer en som har naturgas att bjuda på, förmodligen ätit för mycket kolhydrater.

Mc
Bilden hämtad från kostdoktorn.se

Fibrer kan ge ”naturgas”. Men hur miljövänligt är det för luktmiljön?

Klura på den!

Kram

Git   

Trött o åter trött!

Vaknade inatt av att jag var heltäppt i näsan och ena ögat rann, NEJ! jag vill inte bli förkyld, men nu var jag ju det. Gick upp och letade efter nässpray, hittade inget, fick i alla fall tag i näsdukar som var indränkta i mintlukt (tror jag fick dom av dig Eva). Somnade med vidöppen mun eftersom jag fortfarande inte kunde andas. Vaknade som vanligt vid 06.30 och var helt ren i näsan, kunde andas utan att ha vidöppen mun. Fantastiskt, undrar om jag drömde? 

Har därefter gått som i trans idag, en oförklarlig trötthet har hängt som en hängmatta över mig idag. Ringde till sjukhuset idag och fick tid redan i morgon, ska kolla upp varför jag har ont i magen. Dragit med det en vecka nu och är trött på att äta ipren hela tiden, fast mest vill jag nog få veta vad det beror på.

Snart ett av mina favoritprogram på tv: House.



God kväll!

Git  

Modern och trendig!

Hade en sovmorgon som var riktigt skön idag. Det blåste så träden låg slickade längs gräset utanför, regnet kom uppifrån och nerifrån och även från tvärsen. Då är det skönt att dra på sig gråa plyschbyxor och bara vara.



Vi var ju på Väla igår, maken skulle köpa en jacka, men hittade ingen som passade. Jag däremot hittade lite smått o gott. 

Idag har jag blivit riktigt modern och trendig inom teknik. Store sonen fick hjälpa mig. Jag har numera blivit med Skype-telefoni. Har provat det också, pratade med min goda vän i Vietnamn. Det är ju fantastiskt vad smidigt och bra ljud, låter precis som i vanlig telefon, ingen fördröjning eller eko. Nu du vännen, kan vi prata enklare och framförallt oftare.



Som sagt, äldste sonen med flickvän kom till middagen i eftermiddag och hade kanelbullar med sig. Det är ju kanelbullens dag idag. 



Ha en fortsatt go söndagskväll!

Git 


Månadsskifte!

Innebär en massa statistik och uppföljning som ska fyllas i. Nytt lönestystem, har suttit på helspänn och kollat in när det kommit in något som ska attesteras, vill inte att det blir tosigt den 25:e nästa månad.

Varit uppe hos mamma en sväng efter jobbet, klippte henne, och skulle sedan fixa hennes frisyr, som vanligt har hon gömt värmeborsten. Undrar om hon tycker att jag är hårdhänt? Hittade istället en locktång, så hon blev till slut fin i alla fall. 

Lagade en god middag med lax och gorgonzola ost. Ett glas vitt vin och helt avslappnad. Idol på tv:n.

I morgon blir det Wanda Blom AB i Helsingborg, titta gärna in på hennes hemsida: www.wandablom.se. Wanda en tidigare jobbarkomis, en god vän, en fantastisk duktig produktutvecklare, med god smak för inredning, kläder och smycken.

Vi kommer också att smita in på Väla center...hi, det ska bli kul, eller hur mannen? (han ska också med) 

God kväll!

Git  

GPS för virrpannor!

Jag och fru Ekdahl har varit i Stockholm, trot eller ej, men vi kom både fram och tillbaka. Startade i tisdags kväll kl 17 skulle tåget gå till stor staden. Började med att det var försenat ca 45 min, vi gick till torggrillen för en kaffe...det var slut, då tar vi en glass! Den var också slut. Vi tog en vatten.
När vi kommer tillbaka till stationen, möter vi tvillingarna från jobbet som säger:
- då missar ni anslutningståget i Alvesta.
- eh, vad, jaha, det har vi inte tänkt på, vad gör vi då?
- gå in på biljettkontoret när ni kommer dit, så hjälper de er.
Det gjorde vi och det löste sig. Vi kom fram en timme för sent. Checkade in i ett litet rum, helt ok, sängen var däremot ca 80 cm bred och stod intill väggen, vilket innebar att vi båda hade problem att vända oss utan att sparka i väggen.

Dagen efter åkte vi ut till Cirkus tidigt, lyssnade på flera olika företag föredragshållare, en del bra en del mindre bra.

Tillbaka till hotellet för att senare åka till en Thairestaurang som skulle vara något utöver det vanliga. 1,5 timmes väntetid för att få ett bord, så vi gick nestgårds och åt gott där istället. MEN, utanför restaurangen satt Mikael Persbrandt där, wow! När vi ätit färdigt, såg vi att hans fru och barn också var med, de gick upp i en trappuppgång och frun ropade åt Mikael att köpa choklad och glass. Han vände och gick åt andra hållet. Jag och fru E satt kvar, för när han kom tillbaka med glassen, så skulle vi haffa honom och be om att få ta ett kort på honom och oss tillsammans. Vi satt och väntade i en halv timme och frös häcken av oss. Han kom inte, &%¤"¤&& - skit, vi ville ju ha det med oss hem.


Här kommer i alla fall ett kort som vi kunde ha tagit själva! Är han inte
kaxig?!


Då var det dags för oss att ta oss till hotellet. Vi står i en fyrvägskorsning, eh, vilket håll ska vi gå åt? Ingen av oss visste vilket vädersträck vi skulle ta oss till. Fru E stoppade en taxi, sa adressen, han visste inte åt vilket håll det låg, så jag sa att det ligger vid stationen. Han körde mot detta, när vi passerade en skyltfönster med glaskonst och annat, trodde jag att vi var framme, så jag sa åt taxin att stanna, det gjorde han, vi klev ut. Vi var inte framme där vi trodde. Fnittriga som två vilsna tonåringar, började vi vandra och snart såg vi stationen, då visste vi att vi snart var framme vid hotellet. Skönt.

Somnade gott och åt en god frukost. Vandrade sedan till stationen. Mycket folk där så sa jag, fattas bara att de byter spår nu...då gjorde dom det. Åja, det var inte så svårt att hitta, bara att följa strömmen. MEN, framför vårt tåg låg ett godståg, de kör sakta. Innebar att vi körde också sakta halva sträckan, blev sena och missade tåget i Alvesta igen. Fick äta en korv till lunch (den hade jag nytta av hela eftermiddgen sen). Såg förresten en till kändis på tåget Annika Lantz, osminkad. 


Fanns inget kort utan smink.

Ja, sen var vi tillbaka på jobbet efter en del bra saker i stora staden, självklart en massa garv och därmed lever vi ytterliggare några år längre.

Ha en go kväll!

Git



     

RSS 2.0