Gittan bakar!

Efter en molnig dag i hultet, spricker nu himlen upp igen. Jag tog en cykeltur och avslutade hemma hos mamma.
Svängde förbi Cirkus IKES på vägen hem. Köpte några ljuslyktor att ha på altanen nu när sommaren är här och vi kan sitta på altanen och titta på solnedgången och njuta av ljusen istället.

Väl hemma så hade maken grillat, inte dumt alls. Sedan körde jag själv igång med att baka bröd. Ett bröd som man bara rör ihop och stoppar i en plastbytta och in i ugnen i 6 minuter, sedan är det färdigt. Detta gillade jag. Hur enkelt som helst, naturligtvis är det inget mjöl i utan gjort på nötter, ägg och smör. 


Tur inte maken var hemma när jag bakade, han gillar inte när jag plockar fram allt på en gång och blandar och SEN gör iordning.


Så här ser det ut innan det åker in i ugnen.

Resultatet blev något högre och brunare, smakar gott också!  

Unika bilder!

Har fått lite bilder som jag vill dela med mig av, de är helt unika, eller hur? Dessvärre vet jag inte vem fotografen är på någon av bilderna.

Så söta, kolla in pudeln, vill men får nog inte för Husse.


Vit älg, albino, väldigt ovanligt 


Det är barnen som får lida...strumpor på!


Cykeltur!

Vilken underbar kväll. Efter jobbet tog jag cykeln och cyklade en runda, skulle lämna en CD till gatan näst längst bort i Möckeln. När jag kom dit var det ingen hemma. Och jag som var törstig. Tog vägen hem om sonen och svärdottern, tiggde lite dricka och satt och pustade ut på baksidan. Just nu älskar jag Sverige, jag som nästan trodde jag var född i fel land? Men nu är jag ju helt rätt igen. Tur man glömmer så lätt.

Jag hade lite kul bilder från midsommarafton i telefonen, vill gärna visa mina goa vänner.




Husägaren själv som hänger i taket.

Äntligen måndag!

Det kanske låter helt sjukt. Men efter en helt fantastisk midsommar helg, har jag insett att jag är inte 26 år längre, utan får nog vänja mig vid att plussa på 20 år till. Det gör jag gärna, var ålder har sin charm. Men min party kondition är inte lika bra som för 20 år sedan.

Körde hemmifrån strax efter 07.00 på midsommarafton. Männen skulle ut på golfrunda och jag fick snällt stiga upp, banan var bokad i Sandviken kl 9.30, och man måste vara i tid, stretcha, snacka taktik och se om vagnen rullar fint på flate backen.

Hyfsat väder på dagen, vi satt ute och åt jordgubbstårta som var helt ljuvlig. Botten indränkt i fläder som har saftat till sig under natten. God Eva-Lis! 

Därefter traditionell midsommar buffé, fast med lite extra godsaker, silltårta, paj och köttbullar som extra, jag tycker inte om konsistensen på sill, så den hoppar jag, men däremot silltårtan där känner man smaken men inte bitarna. 

Gick en runda till havet och lekte lekar, fick idén från besöket hos Frida förra veckan. Min make fattade nog inte riktigt reglerna med toarullen, han tog rullen och sprang iväg. Vi ropade tillbaka honom efter en stund, för då hade han förlorat den grenen. 

Somnade gott hyfsat tidigt, midsommardagen är det ju fest igen.

Vaknade till ännu en underbar dag. Solade och åt och vanlig ordning. Gjorde oss fina och blev hämtade av David från Tollarp, Pillan fixar...

Förfest med hög stämning och god aptit på både livet och annat gott. Sjöng en så rolig snapps visa, att den fortfarande sitter i huvuet. Kan dra den på jobbet innan jag går på semester. Roligast är den på Tollarpska (riktig skånska).

Sedan bar det som traditionen nu blivit iväg till Venesta och där rockade vi loss till ett riktigt svenskt dansband som spelade perfekt musik för kvällens ändamål. 

Vilade upp oss hela söndagen, badade i 16,5 grader kallt vatten. Men det behövde jag. 

Måndag och vardag, härligt ännu en vecka framför mig!

ps. bilder borde jag lagt in, men jag glömde som vanligt kameran hemma, och mobilens bilder blir på kant och jag kan inte vända dom. Eva behöver nog en lektion i detta.

Världsrekord!

Vad häftigt! Världens längsta tennismatch spelades igår och idag och i morgon fortsätter de igen. De har hållt på över 10 timmar och fick återigen bryta pga mörker. Det står 59-59 i avgörande set, 94 matchbollar av en av spelarna. Undrar om de har träningsvärk i morgon? Hur kul är det att dömma matchen, att sitta där uppe på stolen, träsmak kanske?

Efter lunchen idag åkte vi till Frida på jobbet, rätt in i skogen innan Lönsboda, hu jag som är så mörkrädd hade INTE vågat bo där. Men vilket fint hus, stilrent och mycket smakfullt inrett. Charmig gård utanför med perfekta gräsmattor. Midsommarmat hade hon fixat till oss och bakat goda bakelser med jordgubbar doppade i choklad, jammy!

Efter maten rastade vi oss med en promenad och passade på att svara på en massa konstiga frågor om djur, inte vilka djur som helst, utan tja, mygg och igelkottar tex. Vet ni hur en mygga känner av just dig när den blir hungrig? Nä, det visste inte jag heller, den känner lukten av koloxid (eller var det koldioxid?)

Sedan blev det jobb också, diskussioner och prioriteringar.

Innan vi skiljdes åt fick vi hade Farmskan köpt en liten present, en drömpuppa. I den ligger en liten lapp som jag skriver min dröm på och alltid bär med mig.

Jag har redan avslöjat min dröm! Ingenting är omöjligt - bara mer eller mindre jävligt (när det gäller min drömn)



 

Jordgubbar och grädde!

Efter jobbet idag kom jag hem mitt i makens städning. Jag gjorde i ordning en sallad till oss under tiden och njöt av det vackra sommarvädret. Till dessert blev det svenska jordgubbar med vispad grädde. Oj va gott och somrigt. 

Åkte sedan en runda upp till mamma som var väldigt trött. Där var inte heller städat, där låg en lapp från hemtjänsten att de inte städat pga hon inte var hemma när de kom. Nej, varje eftermiddag sitter hon tillsammans med sina kompisar och spelar kort, bingo eller bara fikar tillsammans. Hon har riktigt koll på vilken dag det är eller vilken tid som det är städdag. Så nu blir det ingen städning förrän om två veckor. Kan de inte gå ner och titta om hon sitter i det gemensamma sällskapsrummet och fråga om de får städa helt enkelt? Nej, en lapp bara...

Det skulle verkligen behöva städas, hon ser inte detaljerna så det kan nog ligga en och annan smula under matbordet. Jag får nog samla mig och göra det i morgon kväll. Hon städade nog mitt rum när jag var yngre och inte hade tid. Pay-back-time!






Veckan som varit!

Om jag backar tillbaka till torsdagens äventyr. Jag och E-L fick en inbjudan att stå "modell för en dag", en kollega på jobbet anmälde mig och jag fick ta med en väninna. Vi bokade in oss. Vilken kul tjej-grej! Tog tåget ner till Malmö vid lunch, strålande sol, satte vi oss på lilla torg och beställde in dagens fisk. Susen från alla TV apparaterna runt omkring, som visade någon av VM matcher. Lät som ett geting bo. Snabba som blixten i två butiker som vi hann med, innan vi åkte ut till Turning Torso. Vilken byggnad!





Kom in och bad receptionisten öppna hissen som skulle ta oss till våning 12. Det var enligt hissen högst upp! När vi kom upp kom vi in i en studio, med väldigt vackra möbler i 1700-tals stuk, svarta med silvermålat trä. 4 sminköser i ett hörn. Vi sa är vi verkligen högst upp, det är väldigt högt. Svaret: Nej, det finns 52 våningar. Whao va högt, tyckte det räckte med 12:e.

Vi blev sminkade och fick sitta och vänta bland en massa tjejer, kvinnor och en man. Sminkade så in i bomben runt ögonen speciellt, blev vi så småningom inropade till en fotograf sen flöt det på snabbt, ställ dig så, titta hit och titta det, håll handen så och si. Vi hade förbaskat kul. Fotografen, en ung kille som fick oss att skratta och känna oss mer och mer bekväma. Ja, det var en riktigt ego tjejkväll. Några bilder fick (köpa dyrt) med mig hem.





Efter jobbet på fredagen åkte jag och vännen Eva till Öland för att äntligen få träffa vår vän A-M som nu är på väg att flytta till Bankok. En underbar helg. En helg full av skratt, allvar och minnen.

Vädergudarna var goda mot oss, så lördagen, efter diverse inköp, landade vi på uteplatsen i solen med mouserande Rosé och mörk choklad. Att få känna sig lyxig gör inte alls ont någonstans.


Mina goa vänner som njuter av solen.


Soldäcket utanför A-M s stuga.

Söndagen körde vi hem innan lunch, bilen har en inbyggd GPS med en riktig tjat-käring som talar om hur vi skulle köra. Hur bra gick det Eva? Den ledde oss in i Kalmar centrum och bad oss köra in på en parkering där de sålde husvagnar och husbilar. Vi laddade om och höll på att hamna där en gång till. Då fick vi helt navigera efter eget huvud och en iPhone. Det gick mycket bättre. 

Så efter en avkopplande tjejhelg kom jag hem och laddar tvättmarskinen och nu väntar midsommarveckan, med 4 dagars jobb och med sommaren som de säger ska komma på onsdag. Alltid välkommet!
 

112!

Lärt mig att man säger Ett Ett Två och INTE hundratolv. Då kan det lätt bli 10012 (om man är danske tex.).
Har också lärt mig lägga någon på sidan göra hjärtkompressioner och lyfta ner någon som har tuppat av vid skärmen på jobbet. Mycket nyttiga saker!

Kom på mig själv med att slötitta på tv:n ikväll. Det var ett norskt kungligt bröllop. Tog säkert en halvtimme innan jag kom på att jag inte ens visste vilka de var som gifte sig och varför i hela friden jag tittar på det!

Jag är just nu oerhört trött på bröllop. Undrar hur länge det ska hålla på med all denna uppståendelse kring Viktoria och hennes Daniel? Jag tycker synd om den stackas grabben i det ständigt blöt-slickade håret som måste vända och vrida på var enda svar, som ändå inte är något svar, utan blir bara en massa nonsens. Men han ska ju vara redo nu sägs det. 

Mina värderingar? Nej, jag är inte royalist, inte för att det kostar oss en massa pengar, det gör ju även en president. Men en president ska ha åsikter och ska agera och tycka och bestämma. Så lite pay-back blir det förhoppningsvis då. Men jag tycker ändå att familjen verkar trevlig, inget fel alls på dom (Förutom Daniels slickade frisyr)

    
Då med kepa!                                  Nu med brylkräm!

Bilen lånad av kungliga bloggen.        Bilden lånad av Soffsansblogg.


Vart tar tiden vägen?

Förra veckan flög iväg någonstans. Hinner knappt cykla till jobbet förrän det är dax att komma hem och lägga mig. Men tiden går väl fort när man har roligt sägs det. Jag skulle behöva ha lite tråkigt så jag hinner med lite mer. Bla har jag inte hunnit sätta sommarblommor på framsidan av huset eller fixat till på pappas grav. Det känns inte bra, men det är väl I-lands problem.

Helgen har varit avkopplande och rolig. Åkte till Falkenberg i fredags eftermiddag. Gissa om det blåste! Det regnade från vänster till höger och blåste så lyktstolparna stod i 45 graders vinkel (lite överdrift). 
Checkade in och packade in oss för en weekend vid havet.

Men man har inte roligare än man gör sig. Skratt och spel, god mat och dryck, goda vänner, det är så lätt att leva!

Lördagen tog vi bussen till stan. Fick börja med att köpa en halsduk, frös som en hund. Sedan lugnade vädret sig lite och vi gästade Harrys, Irisa-kaffe, lunch och rosé på menyn, inte dumt alls. Solen tittade tom fram en stund.



Taxi tillbaka och ett nytt spel inhandlat. Packade in oss i ett av rummen, 6 personer, och körde igång spelet "Allsång på Skansen", vi gillar frågesport och dessutom att sjunga, så det var perfekt. Bla så ska man nynna en låt och de andra gissa. Inte så lätt att nynna, gissa ännu svårare. Många goa skratt blev det, speciellt om man läser svaret på frågan istället för frågan...vänd på korten, det är blåa sidan som gäller. 


Tur att fåtöljen täcker en del av delen. Det var långt ner till entén så det fick bli
att hänga ut genom fönstret för att tjuvröka. 

Männen tog en promenad ut på bryggan när det var uppehåll. Hi hi, det kom en jättevåg när de var längst ute och sköljde över dom. Plaskvåta kom de tillbaka och fick byta om till middagen ytterliggare en gång till. 


Heeela baksidan är blöt!

Efter en god frukost bufé på söndagen åkte vi sedan vägen om Ullared, maken skulle in på netonnet och köpa en ny mobil (den andre har han tvättat), var inne en sväng på Gekås också, men makens ansikte blev allt rynkigare, så han gick ut och satte sig på bänken bland de andra männen.

Väl hemma blev det en lugn kväll och lite tvätt.

Släktträd!

Det är så spännande, en avlägsen? släkting håller på och släktforska om vår familj på mammas sida. Har fått 23 sidor med mostrar och morbröder och deras ättlingar. Då trodde jag detta var början, men vi veta ikväll att han är så långt tillbaka som i mitten på 1600-talet. Otroligt spännande! Undrar var man har för släkt och gener tillbaka i tiden? Oavsett ska det bli väldigt spännande att få ta del av det när det blir färdigt. Blir sådant färdigt? Min mamma och hennes släkt kommer från Tyskland, Grösslin där hon också är född. Jag är född i Växjö!

Nu har jag fått lite bilder från min syster som tog bilder på mina kusiner i alla fall, min kamera låg som vanligt hemma.

Alla kusiner på mammas sida utom 3 som hade förhinder:



Den storleken räcker gott!

Kusinträff!

Veckan som gått har varit bra. Avslutade arbetsveckan med gruppen på Värdshuset. En bra och kul eftermiddag tillsammans med lite olika övningar, kommunikation med ryggläge...Spännande.

På fredag kvällen förberedde jag mig på helgens träff med mina kusiner på mammas sida. Började med pedikyr för att gå över till manikyr. Filade ner mina egna naglar till botten och köpte nya och satte dit. Med världens bästa klister. Desvärre hade jag lite för bråttom och huden under/bakom nageln fastnade också, så 4 sår under naglarna och två av dom har börjat infekterats. Nä nu ska jag inte göra så mer. Det gör jätte ont!

Tidigt på lördagen åkte jag och min syter till Mullsjö, skulle vara där kl 12. Vi körde fel, och fick ringa efter hjälp så de mötte upp oss 35 minuter för sent. Alla var hungriga och stod i en ring när vi kom. Skulle vi in i ringen och skämmas?

Av 21 kusiner på mammas sidag var 15 där. 3 kunde inte komma och 3 har gått bort. Med respektive var vi ett stort gäng. På Pingstkyrkans gård vid sjön hade vi en fantastisk helg, vädret var med oss. Lunch, prat, kaffe o tårta, prat, grill på kvällen och mera prat.

Jag är då yngst av alla kusinerna och har inte träffat så mång av dom, så det var spännande, svårt att komma ihåg alla namnen och vem som tillhörde vem. Men någon håller på och släktforska om oss, så jag väntar spänt på resultatet som vi ska få ta del av senare. 

Min syster och jag (våra män jobbade) bokade in oss i en av de två friggebodarna, gillar jag INTE! Den stod längst ut mot skogen och ingen utelampa som funkade. Kolsvart och iskallt. kl.04.30 kom jag på den ljusa idén och ta täcket som var över från ovansängen...Sedan somnade jag, 07.30 vaknade jag igen av mansröster, då stod hela släktskapet ute på gården och väntade på frukost. Bara att asa sig upp och kliva in i duschen - kommer ut på gården dödstrött och frusen - Gomorron...

Därefter var det puss-och-kram-och-hej-då-vi-ses-snart-igen!

Jag och syster åkte till hennes son i Husqvarna och hälsade på snabbt och gosade med gossen, sen raka vägen hem och somnade som en sten på altanen.

Om ni undrar om jag tog mycket kort...glömde kameran otroligt, här träffar jag 15 kusiner varav jag har träffat kanske 5 av dom tidigare, men jag kommer att få bilder tillskickade till mig, men tog några med mobilen, de blir ju sådär bra.



Detta var utsikten från gården i Mullsjö vi bodde vid, så rogivande och spännande! 

RSS 2.0