Lugn vecka!

Denna veckan har varit såååå lugn. Regnat mest hela tiden. Fast det har varit ok, läst, lagat lite mat som jag inte gjort förut från LCHF kokboken. Idag åkte vi till Ljungby och gick på stan. Där är ju inte så många butiker, men det räckte, hittade lite nya härliga kläder. Ny färg i garderoben nu är ljung-lila.

Börjar också planera lite inför helgen och nästa vecka, då är vi på västkusten hela familjen alla ungdomarna hänger med också, ska bli så kul. Men eftersom vi inte vet hur vädergudarna tänker, så har vi idag inhandlat diverse spel. Men är även optimist och köpt en del utespel, typ frisbee, strandtennis och en fotboll. Ska faktiskt krångla ner några golfklubbor också, kan ju hända.... 

Jag letade också efter en sydväst idag, men nej, det finns inte i Ljungby heller. Utan en sådan tänker jag inte gå ut på golfbanan i regn. Har varit tillräckligt blöt där ute i sommar.

Just nu öser regnet ner och vi ska snart tända grillen. Allt går (utom små barn och tennsoldater)!

Ha en fantastisk sommar!

Git

PS. Eva, har ni någon sol i Grekland? Ta med den för helv_e till södra Sverige när ni kommer nästa vecka. Får ju snart börja äta D-vitaminerna igen=solfattigt!

Livet är underbart!

Nu börjar 3:e semesterveckan, den ska vi tillbringa hemma. Jag måste komma igång med min golf, har lite ångest att jag inte hunnit med detta plöjande. Undrar om jag kommer att bli biten? Det som bitit mig i sommar är hittills en humla och en rödmyra (även kallad pissmyra).

Var hos mamma igår och gjorde äggvåfflor med grädde och mandariner (?), var bra med henne, men det kan köra ihop sig med kortspelen med hennes grannar, mamma är ju tävlingsmänniska och ska alltid vinna. Gissa om det var tufft o spela med henne när jag var liten? 

Idag började dagen med en jättelång sovmorgon, en fotbehandling, sen på med bikinin, då kom regnet. Okey, vad gör man då? Jo planerar matlagning. Så blev det, förrätt ostkrustad med skinkstuvning, kyckling med stekta vitlökar och rosmaringgräddsåg, dessert pannkakstårta. Proppmätt och gott i alla fall, till det foot of Africa, vitt.

Har läst några kapitel till i den hemska boken, men jag börjar verkligen tveka på om den är sann, om man blir så misshandlad och ingen tror på en? Varför kan inte läkarna konstatera skadorna. Den är så knäpp boken, jag måste nog läsa den ändå, för hur som helst så sitter tjejens föräldrar i fängelse, så något måste de ha bevisat eller om de erkänt. Är det inte konstigt, att man läser något med sådat motstånd och illamående, men måste ändå fortsätta. Ibland undrar man hur man är funtad! Jag googlade på boken för att se lite recensioner och det är tydligen en efterlyst och svår att få tag på. Det jag hittade var en hel del annonser på folk som vill köpa den. hm. Vad tror du Mika, ska jag sälja den? Eller du vill kanske ha tillbaka den!




Är det någon som har ett bra boktips tar jag gärna emot det! Behöver något som jag inte behöver grunna på så mycket. Jag har ju semester.

En fråga till, är det någon som vet var man kan köpa en nylonstrumpa som gör att man ser tatuerad ut när man trär den på sig?

Sköt om er

Git

Torsdag-Lördag

En kort sammanfattning från i torsdags och frammåt. Torsdagen bjöd på strålande väder, så vi packade matsäck och annat för avfärd till Åhus. Njöt av solen och ljudet från havet och ett gäng ungdomar som låg bakom oss. Det var snillen spekulerar, tex. Dö, vau skulle deu velja, autingen ingen mad alls, eller skräpmad?
Den frågan plus många andra ställde de varandra, så vi låg och klurade på vad vi skulle ha tagit, tidsfördriv och inte mycket hjärnverksamhet här inte.

Frammåt sen eftermiddag, åkte vi till Pillan och hennes make. Gjorde oss fina för att åka till fru Ekdahl med sin make, några snabba uppfriskande drycker och sen med den lilla båten över till en mysig restaurang, åt gott och lyssnade/deltog i en jätte häftig sångverksamhet. Ett liveband som heter Patriks Combo, spelade, spexade och "apade" sig (han klättrade i tälttaket). Helt suveräna. Tack för en trevlig kväll!

Vaknade ganska sent, men det var bara skönt. Åt en god frukost hos familjen Pilla. Därefter åkte vi till stranden igen, hann knappt lägga huvudet i sanden förrän maken snarkade, pinsamt, vi var ju inte själva där!!!

Körde därefter hem och blev bjudna till äldste sonen o sambo, de hade grillat, mums gott!

Idag vaknade jag till ösregn, en bra-bok-dag. Har fått en bok av mika som jag började läsa som heter "Gör vad ni vill, men döda henne inte", har väl läst en sådär 5-6 kapitel, vet faktiskt inte om jag kan fortsätta, det är en sann bok som handlar om incest, sadism och misshandel, jag mådde riktigt illa, så jag la boken ifrån mig. Visst är det lätt att blunda och säga att jag inte läser mer för att slippa veta att detta desvärre är verkligheten för, ett fåtal barn därute någonstans. Vad kan jag göra? Vad ska jag göra? Hur ska jag få veta att det försigår? 
Usch, Fy f_n (förlåt) för dessa plågoandar.  

Denna veckan blir det förhoppningsvis en massa golf, har inte hunnit med det alls.

Ha de gott och ta väl hand om er!

Git

Underbar morgon!

Det är rätt skönt att vakna hemma... förutom att telefonen ringde och väckte mig. Våra trådlösa fungerar inte längre och vi har inte haft tid att kolla upp vad vi ska ha för några andra, har ni något tips på bra trådlösa är det välkommet!

En runda i affärerna blev det i alla fall, sen hem och lagade en rest-lunch (allt som blivit över från tidigare), sitter sen i solen och njuter av värmen och en tidning.

Senare kom våra tidigare grannar och kompisar, som numera bor i Vietnamn, de hade med sig sina två barnbarn, barnbarnen bor i Ryssland (gissa var pappan och mamman jobbar?) Barnen var jätte härliga snart 3 år och en snart 5 år. De pratar engelska (mamman är från Canada) helst, rysska på dagis och förstår svenska och kan säga några ord på det också. Barn är fantasiska på att lära sig och hålla reda på det. Fast det var kul när de sa "come on let´s busa".

Det blev en kul kväll med prat om gamla minnen, hur livet lever med oss och dom, våra barn var också hemma. Grillat så klart, sen en rejäl dessert marängröra med glass och björnbär.

Här kommer lite  bilder från kvällen:



Var stora son och deras barnbarn spelar jätteplockepin i hallen.



Idrottsläraren från Vietnamn, hann inte hejda busungen när han fick tag i ölburken. Hoppas inte pappa o mamma får se detta.



Farmor pratar förstånd, du är för liten för öl...



Middag på altanen ikväll.

I morgon bär det av till Åhus!

Ha en skön vecka!

Git

Semester!

Nu har vi kommit hem från Gotland, mycket tvätt blir det. Samtidigt som det är skönt att komma iväg på semester, lika skönt är det att komma hem. Ringde mamma och berättade att vi var hemma igen, kollade igenom tidningarna och bara njöt. Sen kom syster med make på besök, (de hade varit hos mamma) vi tyckte att de skulle vara lite "wild and crazy" och stanna över, helt oplanerat, men se det gick inte...så då åkte vi med dom till Halmstad. Vi tänkte det kan väl inte vara några problem att åka kommunalt hem dagen efter. Gissa om det var lätt?! Det är inte lätt att hitta bra kommunikation, när det dessutom är två län inblandade. 4:a byten, 2ggr med tåg och 2 ggr med  buss, 3,5 timme  för att åka 10 mil. Helt hysteriskt. Vi fick ringa och be sonen snällt om han ville åka och hämta oss. Väluppfostrad som han är, kom han och flickvännen och hämtade oss efter det att de slutat jobba. Vi hade en kanondag i Laxvik, har tom badat idag 18 grader i vattnet, men det var så skönt i solen så det gjorde inget. Nu är vi hemma och bara att fortsätta med tvätt...

Nedan kommer lite sköna bilder från Gotland:



Denna bild tog vi innan jag skulle börja packa, hittade yngste sonen i resväskan, han ville också följa med, och så blev det.



Kvällspicknick nere vid stranden i Visby, en underbar kväll!



Det molnade på, men solen tittade igenom molnen, så vackert, Stoffan ställde upp som modell.



Lunch picknick i Almedalen med våra goa vänner!



Ser ni humlan i gräset? Jag la mig på den när jag skulle sola, det gjorde så fruktansvärt ont, det brände och sved och jag började frysa. Botemedel hittade Eva, lös upp en Ipren i bubbelvatten och badda, det gick över.



Jag och maken ovanför Visby innerstad.



Vi åkte till Fårö på lördagen, ärligt talat, jag var inte imponerad av ön. Vi hittade i alla fall Kutens bensin, helt otroligt, tiden stannade verkligen här när James Dean dog. Vi gick in och åt Crepes av något slag.



Inne i restaurangen, här beställde vi vår mat. Alltså detta stället var så häftigt!



Dax att åka hem, sitter och insuper den sista solen innan färjan avgår. 

I morgon blir det grill med goda vänner som bor i Vietnamn, de är hemma i Sverige och hälsar på släkt och vänner, ska bli så kul att träffa dom igen.

Ha en go kväll

Git  

Raukar å annat!

Då har vi varit på Fårö idag. Tittat och känt på raukarna. Lite tudelat om vad jag tyckte om Fårö...
Jag är i alla fall jätte glad att vi bor i Visby under vår semester här. Hade nog fått lapp-sjuka på Fårö. Påminner lite om Allvaret på Öland, vilket inte är mitt favoritställe. Kan nog iof förstå de som åker hit och hämtar inspiration till böcker osv. Det finns inte mycket annat att göra.

Vi har i alla fall haft en skön semester, med mycket mat och vin och slappat och shoppat och tittat på alla möjliga människor som spatserar omkring. 

I morgon kväll åker vi hem, så kvällen idag blir igen, lite mat, sen får vi se vad Visby har att erbjuda en lördag kväll. Resten av familjen vill sitta hemma sista kvällen och bara mysa. Vi får väl se hur det blir med det.

Ta hand om er!

Git     

Regn o blåst!

Sov länge idag. Kunde inte somna förrän sonen kom hem i natt/morse, jag vet att han också är befriad från lokalsinne. Och det stämde, han hade gått vilse innanför muren. Men som en vis man sa, det är bara att hålla ut händerna och följa muren så när du hittar en öppning då kommer du ut.

Nåväl, han kom hem till slut. På vägen hem såg han en tjej stå och gråta, artig som han är, gick han fram och frågade vad det är som hänt, hon faller i hans famn och säger "Hoffe"!? Han blev lite orolig, hur kunde hon veta hans namn, vi är i Visby och känner inte så många här. Det visade sig vara en från hemtrakten....världen är liten ibland. 

Gick ner till köpcentret idag och behövde mera ägg, och lite annat smått och gott. Sen blev vi bjudna på Tapas hos våra vänner, satt ute och hade precis ätit färdigt, då började det regna. Sen har det faktiskt regnat hela dagen, och ska göra även i morgon, så då blir det nog en biltur till Fårö. 

Vi har hämtat lite mat på en närliggande restaurang och softat i soffan ikväll, det var ganska mysigt. 

Kram till alla er på jobbet!

God natt!

Git

ps. farmskan, jag har fått ett antal SMS idag från SD, hoppas det löser sig snart!


ps2: Pillan, var är du? 


Regn och Sol!

Igår regnade det precis hela dagen. Vi gjorde inte så mycket. Orienterade oss mest i omgivningen. Åt lunch på ett trevligt ställe, hem och svidade om och sen ut på middag på en mysigt ställe. Gick vidare till en pub/bar och avslutade med Irish coffee.

Idag däremot sken solen,  blåste lite kyligt, men vi låg i lä vid våra grannars hotell. Jätte mysigt och hade med oss likör 43 och beställde in kaffe, det är mumma. Sen gick vi till köpcentret och shoppade lite på rean. Köpte grillad kyckling och gjorde en sallad, packade pick-nick korgen och gick ner till havet och åt och bara njöt av alla människor som passerade. Ett gäng killar som jag var övertygad kom från Jamaica åkte vanliga skidor på after beachen, lite trögt, såg det ut allt att vara. Hans kompisar var i alla fall hyggliga och drog honom i stavarna så han så småningom landade i vattnet. Snällt. Men det var inte riktiga Jamiacaner, de hade sånt hår bara och brun-utan-sol, maken såg att de hade missat att smörja in fötterna....taskigt.

Nu är vi hemma, sonen stannade kvar i Visbys innerliv ett tag till.

Sov gott

Git

Framme!

Nu har vi anlänt till lägenheten, så mysig! Har packat upp mina kläder och är jätte trött. Båten hit var väldigt dryg. Köpte ett Yatzi som vi spelat ett antal gånger, sen blev det hänga gubben och till sist luffarschack. Får se om jag fick kamera sladden med mig så kan jag lägga upp lite bilder vad det lider....

Gissa om det var många trötta barn med massor spring i benen på båten?

Godnatt

Git

Solat, tvättat och strukitl!

Idag har jag lyckats ligga en liten stund i solen utan att huvudet protesterade. Är fortfarande rosslig, men det låter värre än det är. Får ju passa på att bränna lite till på huden innan molnen kommer. Har städat hela huset idag, hujedamej va svettigt, gick i bikini, överdelen var lite för stor, konstaterade maken när han kom hem från jobbet. Nåt hade ramlat ut. Jätte tjusigt, här har jag gått och torkat fönsterkarmarna... hoppas att det inte var så många fönstertittare ute idag.

Ikväll har jag gjort ett besök på sonens jobb, oj vad skärmar överallt, att hålla koll på. Fick även se den fina teckningen som han gjort av Mr IK himself. När jag skulle gå ut möter vi vakten. - Eh, jag visar bara mamma runt...och jag säger -Ja, jag har inget leg med mig jag jobbar inte här...  Tur att han kände honom, han sa bara att det var ok. Blev lite skraj där.
 


Den yngste sonen ändrade sig idag om Gotland, vill nu åka med. Det ska bli kul å rå om honom. Hoppas bara han har tålamod med vårt ganska lugna tempo. Stranden, "fikakorgen", uteserveringar och en tupplur på eftermiddagen. Det låter ju lite tråkigt, men avkoppling och njuta av livet, det är precis vad vi tänker denna  veckan ska gå åt till.


Solnedgång i Visby

Ha en fortsatt bra helg!

Git

SEMESTER!!

Japp nu är det dax att ha semester. Det ska bli så skööönt. Jag hoppas bara jag blir av med min förkyldning och hosta till söndag. Den är fortfarande ganska irriterande.

Fick i alla fall undan allt jag förutsatt mig på jobbet idag. Har också fått undan en del som legat och varit ogjort, när jag var hemma igår från jobbet. Det var ganska bra faktiskt.

Nu har jag smittat av mig på maken, så han snorar och hostar och ligger under duntäcket. Otroligt. Han har helgen kvar att jobba, sen har han också semester. Vi åker på söndag. Har fått lite tips som vi ska ta och titta på. Kolla detta:
ser det häftigt ut? Här frös tiden när James Dean dog. Det är alltså en, ja vad ska jag säga, en pub, levande musik , självklart då rock n roll a la 50-tal, ljummen öl. Hörde att Mikael Persbrandt varit här och beställt whiskey, men de har bara 3 olika drycker här, öl, vin och trockadero. Det ligger på Fårö. 

Sen får vi se och ni får läsa vad vi hittar på mer. 

Ikväll somnade jag så fort jag ätit middag, var totalt slut, värmen och förkyldningen tog musten ur mig. Sov ca 1 timme och sen tittade vi på En prins i New York, gillar Eddie Murphy. Jag väntar fortfarande på att han ska göra en film där Selenskans mans kompis träffade honom i en hiss, i NY när han säger "Down", och hon kastar sig på hissgolvet med väskan över huvudet. Han ville ju bara åka ner.....

Ha en go fredag kväll, själv ska jag till Eneryda i natt och hämta några ungdomar.
Git 

Kort arbetsdag!

Vaknade och kände mig bedövad i morse, efter dusch och fön, var jag svettig igen. Kom i alla fall iväg till jobbet, efter en tallrik filmjölk, urk det är inte gott, men orkade inte göra något annat.

Ett snabbt möte/ubildning, och sen ett 5-minuters mail, sen insåg jag att jag inte ska vara på jobbet. Dumt att smitta de andra. Packade ihop datorn och åkte hem (jag tog bilen dessa 300 m idag). Konstaterade att jag faktiskt hade över 38 graders feber när jag kom hem, inte konstigt att jag kände mig som i en bubbla. Sov ett par timmar och sen kopplade jag upp mig hemma. Har gått igenom lite innan den stundande semestern.

Jag vill verkligen inte vara sjuk, så jag hittade penicillin i medicinskåpet, de har jag pillat i mig idag. Dessa piller fick jag när jag skulle åka till Thailand i december och Sierskan, som jag var hos, sa att jag skulle få problem med en tand när jag var i Thailand, vilket jag tack och lov inte fick. Så nu passar jag på så jag blir frisk till på söndag. 

Hoppas också att jag kan gå till jobbet i morgon, det är sista arbetsdagen för en av tjejerna i gruppen, och vi har planerat en gemensam lunch allihopa. Jag tar en dag i sänder och ser hur livet ler mot mig i morgon kl 07.00.

Anci vad är det på tv ikväll?

Git  

RSS 2.0