Is konst!

Efter en uppfriskande dusch i morse och efter en ägga-frukost, tog jag den tjockaste och tyngsta kniven i lådan.
Tog mig ut på altanen och började hugga i isen. Längs väggen inne i det inglasade partiet har de mest fantastiska skulpturer uppenbarat sig. Så jag kände mig som en is-konstnär när jag högg från olika vinklar, även golvet som jag stod på är ett par centimeter is på, så det blev en minst sagt konstig ställning jag fick inta.

Det är lite som terapi när man står där och hugger. Att hugga ut sina aggresioner, tillängna hugget åt något speciellt. Låter bissart, eller hur. Men desvärre är inte världen perfekt, det finns lite hugg för olika saker. tex. Läste jag Sanna Lundells inlägg i Aftonbladet igår. Rak kvinna. Inlägget handlade om hur män tycker det är helt okey att köpa sig en kvinna, en tjänst i Thailand utan att blinka. Att efter massagen få en happy-ending, när familjen väntar på stranden. Jag håller med henne, det är vidrigt. 

Var på bokrean häromdagen, köpte faktiskt ingen bok, har en hel hög där uppe som jag inte läst ännu. Jo en bok slank ner, det är Per Morbergs bok, Scenen, livet och konsten att laga mat. Intressanty och karesmatisk man. 

Nu en runda upp till mamma hon vill ha lite frukt. Ordnar vi!

Fredag kväll!

Uppe med tuppen och skivade grönsaker bullade upp med pålägg och gick in till grannen som bakat färska frallor (bageriet) och köpte ett dussin av dessa sorter. Lade upp det snyggt och prydligt och packade in det i bilen och åkte till jobbet. Kasade från parkeringen till personalentren, med kassar och bricka, gick bra.

Gruppmöte och därefter gemensam frukost. Bra och trevligt. Men shit vad det smulade ner i köket, jag fick leta upp dammsugaren på jobbet och göra fint efter oss så klart.

Har varit ledig några timmar i eftermiddag och gjort en massa ärenden som lagt sig på hög, hann med det mesta. Var även inne på systembolaget och som en del av er vet, är jag inte duktig på olika vin sorter, utan köper oftast utefter hur flaskan ser ut. Nu blev det en bag-in-box av senaste modell.



Ser ut som en chick handväska, den bara måste jag ju köpa. Bra pris och snygg förpackning, dessutom smakade det gott! Visst är den häftig?

Till vinet åt vi en rätt som jag hörde på radion när jag körde hem. Helstekt fläskfilé med kantareller, en blomkålsgratäng med grädde, mjölk, massor med vitlök och färsk oregano (egentligen var det potatis i men det går byta ut mot vad man är sugen på istället) och sen toppa med en fet riven ost. Gott och enkelt att laga.

 



Tvätt o åter tvätt!

Visst är det skönt att ha tvättproblem. Det känns ändå som ett i-lands bekymmer. Det är mycket tvätt i korgen, det är mycket tvätt som behöver strykas. (jag stryker det mesta utom underkläder)

Och tvättmarskinen tömmer inte vattnet, så jag får öppna ventilen tömma ut och det rinner ut på golvet, torka, sen sätta på enbart centrifugeringen igen, sen vänta ytterliggare 19 minuter som det tar (det finns en klocka som räknar ner tiden).

Sen har min mamma en full korg med tvätt, som vi har betalt hemtjänsten att sköta (det och några andra saker), de har inte varit där och tvättat på 3 veckor. Och jag har glömt att ringa dom och tjöta. Så det blir till att fixa hennes tvätt i helgen också. OM de inte får ändan ur vagnen och göra det i morgon när jag har kommit ihåg att ringa.

Maken jobbar i helgen, så jag har ju tid att fixa det.

Tja, med tanke på ovan problem, så mår jag väldigt bra just nu, alltså egentligen ingenting att gräma mig över.

I morgon är det gemensam frukost i multigruppen, då 4 medarbetare lånas ut 3 resp 6 månader. Kommer att sakna er och tycker att det är jätte kul att ni provar på andra saker inom jobbet. Lycka till allihopa!



   

Teleabonemang!

Det är en djungel det här med abonemang på telefon och internet. Efter ett samtal med min syster som testar ett nytt abonemang i 3 månader. Har jag ringt runt och varit ordentligt frågvis hos telefonbolagen. Nyttig träning.
Trodde att det var lätt att få information om vad som var billigast om jag bara berättade om mitt behov.

Men ack vad fel jag hade, jag fick ställa alla frågor, även om jag så klart bad handläggaren berätta vad du kan erbjuda mig... Hur ska jag kunna veta vad som finns om de inte berättar om alternativen som jag inte vet finns?

Det jag vill komma ifrån är alla abonemangs avgifter på den fasta telefonen. De är ju mer än själva telefonsamtal kostnaden. Helt knas. Förutom det så betalar vi en fast avgift på bredbandet och vi har 3 mobiltelefoner. Allt på ett och samma telefonbolag. Flera telebolag erbjuder nu att enbart ha mobil med ditt fasta abonemang kopplat till den. Men jag blir inte klok på om jag tjänar på det eller inte.

Är det någon som har erfarenhet och lyckats kolla upp detta mer och klurat ut alla småtexter, tar jag med glädje emot detta, eller om du vet någon sida som man enkelt kan knappa in och vad man vill ha och så vips så rullar det upp, typ price runner.

Tillbaka på jobbet!

Nu är jag tillbaka på jobbet igen! Det är verkligen skönt att ha alla runt i kring sig igen. Sitta ensam hemma är inget för mig. Förkyldningen är bättre och ögonen har slutat rinna, så nu kan jag på med sminket igen. Fåfängd som jag är.

Nu ska jag bara bli helt frisk så jag kan återgå till min "hobby" som numera är Friskis & Svettis på kvällarna. Riktigt kul igen. 

Fick ett SMS idag om ett paket som hade kommit, kommer inte ihåg vad jag beställt, så det vara ju bara att snabbt köra ner och hämta och se vad det kan vara. 

Det var en svart kavaj - som var för stor och en klänning i mullvad, det var helt ok. En träningsväska och en skopåse. Kul grejer ?! Undrar vad jag tänkte på? En knallrosa skopåse!! Vad ska jag med den till?
Va gulligt att stoppa ner sina svettiga träningsskor i den, hala upp inför en grupp träningslystna människor, bara le mitt 46 åriga leende och säga käckt "Jag har köpt en ny skopåse, den är knallrosa".


Nyhetstorka!

Det händer absolut ingenting idag. Nyhetsuppläsarna har fullt upp med att rapportera om snökaoset, tur att dom har det, för det tar upp det mesta av nyhetssändingarna. Jag flyttar från höger till vänster sida i soffan, för att inte få liggsår. 

Min röriga boplats ser ut så här i helgen:



Och på bordet står en stor kopp med The, varför jag nu tror att The skulle vara bättre mot förkyldning? Men det är nog en gammal skröna, honungsvatten säger en del, men tvi, det tycker jag inte om. 
Näsdropparna så jag får luft är en välsignelse, tur att det finns mer på Willys om de tar slut.



Kli och snyt och nys. Blir så här:



Men det går över! 

Till sist kommer det en kul kommentar från en tjej som inte riktigt har koll på sina saker kommer här:

- Vet du nu var du har din kamera?
- Japp, jag ska bara hitta den först!

Inga ledsamheter där inte.   
   

Förkyld i ögat!

Tycker inte om att vara förkyld. Huvudet är som en burk, som det skulle vara att vara instängd i en burk. Hör dunkelt och ser dubbelt. Förkyldningen går som en tunnel upp till höger öga och sipprar ut där. Linserna sitter inte där de ska därav. Får istället bära glasögon. De sitter ju inte direkt på hornhinnan, så det blir ett litet avståndsproblem. JA jag är jätte gnällig idag!!!





Har mest legat i soffan och sprutat otrivin allt vad jag har orkat. Tittat på OS repriser och som grädde på moset tittade jag på melodifestivalen. Konstaterar ännu en gång att det inte går tävla i musik. Och sen blanda in en komiker som ska leda programmet tillsammans med en som gör musik och också försöker dra en del inrepade skämt. Nej, det finns tack och lov andra kanaler att byta till. Nu gnällde jag igen.

Så fort näsan är ren och ögonen slutat rinna ska jag vara tillbaka till mitt vanliga jag. Allt är väl och klockan är Eeeet! 


Party!

Uppe 45 minuter tidigare än vad jag brukar, det känns. Var uppe på Idrottskliniken med sonen, de verkar som om de kan få ordning på hans krämpa. Sen tillbaka till jobbet och direkt in på ett möte. Ut och shoppaloss på lunchen och tillbaka igen.

Sen var det party och lekar. Kanon roliga lekar, vårt lag vann inte, men det gjorde inget (grrrrr)!
God italiensk buffé. Tack hela festgänget för ännu en kul party kväll.

Gick hem ändå ganska tidigt, är lite tung i knoppen och lite halvsnorig, så nu blir det hopp i säng istället.

När jag kom hem så började ett program om Susan Boyle - drömmen som blev sann. Jag är så imponerad av denna kvinna, så härlig, så oförstörd, så fantastisk duktig och charmig. T.om Simon Cowell är ödmjuk när han pratar om henne och med henne, det är väl inte hans starka sida normalt. 

"Den som vill göra verklighet av sina drömmar - måste vara vaken på dagen"  


Kalas!

Idag fyller jag år. Barnen och Sambon kom. Jag bjöd på hämtmat, hade inga bra ideer och ingen lust att göra mat, ville bara mysa med familjen utan att stå i köket.

Fick jättefina plädar från IKEA som jag önskade mig. Väldigt cerisa. En färgklick. En massagebehandling, blommor. 

Efter maten blev det OS. Såg precis Anja Pärsson krascha! Usch vad det såg läskigt ut, jag är evigt tacksam att inte mina barn åker störtlopp! Jag var rent nervös och vågade inte titta när de spelade hockey när de var mindre. De åkte på varandra och for in i sargen. Nej, där håller inte mina nerver.

En fint lackad bil:



Lagom bil att shoppa runt i, visst?

Fungerar inte!

Igår när jag försökte gå in och blogga så blev det bara "time out", så ok då fick det bli så. Måndag morgon är inte min favorit morgon, ögonen sved och var supertrötta. Tog några timmar innan jag stretchat till mig i stolen och kände att pulsen var uppe i normalt arbetstempo.

Hade tänkt gå på Skivstångsjympa, men sen ringde maken och ville jag skulle göra en drive på affären istället (inte istället, men men) jaga runt mat och försöka komma ihåg vad jag skulle handla, skrev ju ingen lapp, vilket innebär att man får ränna runt i affären väldigt ostrukturerat, ni fattar jag vad jag menar va´? Har man en handlarlapp, tar man ju varorna i den ordningen som affären går i, avslutar med schampot vid kassan.

Åkte istället upp en sväng till Pillan i övernattningslägenheten, ett glas vin och lite mörk choklad och vi drömde oss bort till Karibien, jag får ju drömma och hon får ju åka!

Idag har det varit en ganska händelserik dag på jobbet. Det är alltid spännade med överraskningar, det är utmaningarna som gör'et. Med huvudet fullt efter jobbet, rusade jag ner till F&S som hade sitt pass redan 17.30. Mycket bensprattel, hopp och kanon musik. Jag blev en ny människa igen. Exakt vad jag behövde idag.

"om du möter en männsiska utan leende, ge henne ditt"


Fotboll och kalas!

Idag är det ännu en dag för handeln att smöra sina händer för att vi konsumenter ska köpa alla dessa nallar med hjärtan, choklad med hjärtan, marmelad hjärtan, rosor och andra blommor med hjärtan, kakor, köttbullar och fläskkotletter, allt finns i modell hjärtan idag.

Men vi ska alltid kramas, varje dag finns det någon som behöver en kram, jag också. Så vi har väl alla kramas dag året om tycker jag.

Idag ställde jag klockan på en söndag, inte vanligt, men det har varit fotbolls turnering, Sjöforscup. De två målvakterna i Virestad fick spela varannan match, det blev 5 matcher för dom totalt, sonen stod 3 och häll 0:an. Då blev jag så klart stolt som en:



Första matchen var Virestad IF mot Mulles lag (Strömsborg), 0-0 i resultat, svettigt!!!

Vet inte vilka som tog hem hela klabbet, eftersom det var dax att dra vidare till upp till mamma för att förbereda hennes kalas, hon fyller år i morgon, men vi firar idag. Blommor och blader och bliver så glader.

Systern och maken var så klart också där, utvilade och solkyssta hemkomna från Kamala. Innebar att Rutan var lagom intresserad av mig idag. Knäpphund!

Ikväll blir det en titt på Köping. 

Back in blogging!

Har varit lite upptagen och lat några dagar. Men nu är jag tillbaka. Har varit lite kymig i magen men nu tycker jag den har hittat tillbaka till sitt vanliga igen.
Jag var på SPA kväll hemma hos Pia en kväll, där det även såldes en massa bra och ha produkter. Jag hade bestämt mig för att inte köpa, inte köpa!! Men det gick åt pipan med det löftet till mig själv. På posten kommer det snart ett paket med lite gott och blandat. Jag avstod dock det stora paketet innehållande allt för att skönheten skulle träda fram, rengöringscremer, ögoncremer, vitaminer, fuktcrem ja jag vet inte allt, det låg i alla fall på över 4000:-. Då är det bättre att köpa en botox spruta, snabbare och effektivare. (nej, det blir inte det heller, är spruträdd)

Fredag kvällen blev lugn med god mat och Lets Dance. Birro åkte ut, gjorde absolut ingenting, han är tröttsam!
Lite shopping idag och varit inne på IKEA en runda. Kvällen blir också en lugn och fin. Maken jobbar denna helgen.

Lämnat tillbaka hunden till syster yster som kommit hem från thaijeland. Hon glömde sin jacka (hunden), hon är lite slarvig den där jycken. Gå ut utan jacka i detta kalla land? Hittade förresten raggsockarna som min mamma stickat till vår hund som numera är en vit ängel. Kanske ska ge bort dom till lilla Rutan som fryser om tassarna i denna kalla vinter.

   

Pizza kväll!

Vi ska göra vår arbetsplats trevligare och en skönare plats att vistas på. En spann med massor av olika idéer på vad som kan göras, har vi ikväll gått igenom, tillsammans allihopa som vill-kunde-hade möjlighet att vara med. För att våra hungriga magar inte skulle skrika för mycket, bjöds det på Pizza, mmmm inte dumt. Tror nog att jag råkade få i mig även farmskans. 

Det var massor med förslag och det kommer nog att bli bra, ska bli riktigt skoj att få lite omgjort, det behövs, inte för att det är fult idag, men en uppfräschning och lite nya färger gör en alltid glad.

Sitter och slötittar på Bygglov, Willy, som är älskad och hatad av en del, jag tycker han är skitkul, han hade precis ett nytt namn för kontorsanställda = pennvässare. Hans sätt att säga det på är så kul.

Att leva är så häpnadsväckande att det lämnar mycket lite utrymme för andra sysselsättningar.
Emily Dickinson


Djungel!

Dammsugardjungel...mamma ringde i lördagskväll, hennes dammsugare hade pajat. Så idag efter jobbet gav jag mig ut i byn för att jaga rätt på en som är liten. Det blev en på Maxi, jättefin silverfärgad. Nu är den levererad och den gamla återvunnen. Den gamla har förresten hängt med sedan jag flyttade hemmifrån 28 år sedan. Ändå tyckte nog mamma att det var onödigt med en ny, går det inte laga den gamla?

Eftermiddagen har jag ägnat åt samtal, som vanligt är det alltid spännande och intressant med dessa möten. Får energi i massor, precis vad jag behöver. Tack alla goa.

Fick ett kul SMS idag som jag vill dela med mig av, det lyder så här:

"hoppas ni haft det lika bra i pulkabacken i helgen som vi har det här. Hur har ni det med snön hemma? Inga problem här. Ha det bra" 

det kom från sonens svärföräldrar som är 1 månad i Thailand, de vet säkert att jag är duktigt trött på snö och kylan nu. Så glad man blir. Jag erkänner i alla fall att jag är otroligt avundsjuk på dom, tänk 32 grader varmt och sol. 81 dagar till 1 maj och då sjunger vi in våren på 10-minutaren på morgonen!!!


Undrar vad årets färger blir?

  

Pulka och korvgrillning!

Köpte lite mer tulpaner, vita och hällde dom i en jätte vas, älskar verkligen tulpaner. Pysslade lite här och där, fick undan tvätten, vilket var tur för efter dagens aktivitet är den full av ytterkläder som ligger på tork.

Vi packade matsäck, innehållande jägermaister, öl, varmchoklad, korv m tillbehör och ett par engångsgrillar. Hittade 3 pulkor i förrådet som jag sparat sedan barnen var små. Två vanliga och en rund.

Träffade våra vänner ute på golfbanan och pulsade till hål nummer 7 där backen ligger. Inte många som hittat den pulkabacken  vinter. Den var inte uppkörd ett dugg. Så det fick vi göra. Vi plöjde ner snön ett par decimeter och det gick väl kanske 4 meter ner, när någon puttade på. Efter diverse vurpor, var det ganska ok att åka. Klockan var strax efter 17 på lördag kvällen, det började skymma snabbt, men det var med i planeringen. 

Tände upp brasan och sen turades vi om att åka. Det var längesen jag skrek och skrattade om vart annat, läskigt, roligt och härligt i en enda röra. Stod och tänkte på vad viga vi ändå var. Det var framlänges kullebyttor och sidokullerbytter och några bytter som inte går att förklara. Det var ganska mörkt så det gick inte ta kort så bra, tur var kanske det, mest rumpor hade synts på bilderna. Men här kommer några bilder när vi står stilla och värmer oss vi elden.


Familjen Emanuelsson är de utan mössa, De med mössa är Åberg o Rydh.



Därefter tog vi lite after pulka. Beställde hem lite hämtmat och delade på, tittade på melodifestivalen. Den är ju ingen hit. "Klänningen" som var ett snörliv med extra insatta höfter. Hur tänker man då? Axelvaddarna hade åkt ner en bit. Hur många vill göra sina höfter bredare? Låten? Ja, jag minns faktiskt inte, var helt fokuserad på hur hemska hennes kläder var.

Idag blir det vilodag. Yngste sonen åker till flickvännen och äldste sonen med sambo kommer hit ikväll, det blir våfflor till kvällsmiddag.

Jag förstår inte varför TV ber om ursäkt för tillfälliga avbrott, men aldrig för de ordinarie programmen.

 Källa: Otto Preminger

 


Blixtar och istappar!

Satt och åt gulaschsoppa med creme fraiche till middag i går kväll. Dämpad belysning i matrummet, några ljus tända. Vi går igenom veckan som varit tillsammans. För att sen kunna lägga planerna för helgen. Det börjar plötsligt blixtra ute, första gången konstaterar vi bara det. Sen blixtrar det igen och igen. Vi reser oss och går fram till fönstret på gaveln på huset, där är en bil som fotograferar sidan på huset. Vad var det där som kunde vara så spännande? 


Rosenbusken på sidan var det säkert, som är ett konstverk av is.


Istapparna som hänger utanför sovrumsfönstret.

Baksidans ingång inramad av ännu ett konstverk.

Gissar att det var detta som fotograferades i går kväll. Det kan ju inte ha varit oss när vi satt och åt soppa.

I eftermiddag blir det pulkaåkning och korvgrillning. Sedan Melodifestivalen.

 

Bar-häng!

Lite mycket att tänka på i veckan, att tankarna ibland inte går skriva ner. Då är det bättre att låta bli. Men en del delar jag med mig av. Bla har jag funderat på är det svårt att säga en sak och mena det, och sedan också skilja på sak och person. Det är väl ganska enkelt att säga, eller hur?

Ger vi den feedback vi vill? Frågar vi efter den feedback vi vill ha? Tar vi emot den som vi säger att vi klarar? 
Tre kluriga frågor. Eller inte.

Är det för ambitiöst att tro att det finns något gott hos alla? Är man för blåögd då? Vi föds alla lika, därefter formas vi av våra nära och kära tills vi själva av egen vilja och erfarenhet väljer att forma vårt eget liv. Det tror jag på och lever efter. Det mår jag bra.  

Träningen har denna veckan bestått av själslig vila, en form av rening av hjärna och viss mån hjärta. Det känns skönt. Men det får inte bli för ofta, vill inte ha träningsvärk av det eller bli beroende, men skönt att veta att det fungerar.

Avslutade det hela ikväll med ett "bar-häng" på Värdshuset. Ett gäng från jobbet, ett glas rött och lite nachos, inte helt fel.


Inte riktigt så ser ju baren ut, men ni kan ju ana...& drink!


Högt i tak, men akta så du inte slår i huvudet!!

 


Vilken show!

Det har varit världens show i min databurk på jobbet idag. Klurat och gjort statistik och klurat lite till, hämta siffror där och några där, åsså ska man få ihop det i slutet. Vissa stunder var jag inte kontaktbar.

Så när jag kom hem ikväll var jag taggad att gå till jympan! NOT! Maten hade maken fixat och jag var så trött i huvudet att jag bara gav upp. Jag stannar hemma, har bytt om till skotch rutiga flanellbyxor och en röd fleece tröja. Röd är ju inte min färg, har faktiskt inga kläder i denna färg, förutom myskläderna då. 

Det med färger på kläder är ju rätt spännande. Egentligen så använder man inte sig av de färger som man inte tycker att man passar i av helt naturliga skäl. De färger som en färganalytiker kommit fram till att jag ska ha är pastellfärger. Inte klara, inte svarta och inte vita. Tittar man in i min garderob är den mycket svart och vit. Men inte röd, orange, eller klargrön.


Men det är riktigt snygg med en röd klänning! Visst?



RSS 2.0