Idag bar det iväg!

På med stegräknaren direkt efter duschen i morse. Fäste den sedan i stöveln. Nu jäklar ska det trampas. Kollade in Friskis & Svettis programmet för ikväll. Fanns ett step-up pass, men efter städningen bestämde jag mig istället för att följa med min kära man till gymmet. Där löpbandet blev det jag valde. Ska bli kul att föra in sifforna i jakten på målet som hägrar, jorden runt.

Pratade med sonen för någon timme sedan. På Cypern idag var det + 24 och sol, han hade bränt sig på axlarna och händerna. Han är på fotbollsläger och är målvakt, har man inte handskar på sig då? Missade fråga. Han lät lite bekymrad när jag pratade med honom, så jag frågade vad det var, då berättade han att de stod och tittade på några killar som försökte få ner en hiss som fastnat, i hissen satt folk, och de visste inte vilka det var, om det var några från deras lag. Hemska tanke och fastna så!

En dag kvar, sen är det sovmorgon 4 dagar, det känns så lyxigt.

Tappa.se

Har smygtränat med stegräknaren idag. Haft den på mig hela dagen för att se hur mycket jag går UTAN att träna ett smack! Nu ligger jag på 7395 steg och då har jag inte tagit många steg här hemma ikväll. Maken har varit ledig idag så jag har fått allt serverat.

Med dessa steg under en dag, utan att göra något alls, behövs det inte mycket extra träning för att det ska bli en hel del av det. Då känns det inte så jobbigt, eller hur?

I vårt lag på jobbet sa en av deltagarna att; Nä, jag ska nog inte vara med för det är nästan så att jag tar bilen till tvättstugen... Men eftersom det inte är så att han/hon tar bilen dit, så blir det till att tvätta oftare under 80 dagar. (jag kanske skulle lämna vår tvätt där?) Nu är alla fall tvättaren med i laget, vi kommer alla att stötta och heja varandra så klart! I morgon börjar kampen Jorden runt på 80 dagar! Ser du laget JALLA JALLA så håll åt sidan.

Nu var jag kaxig, men det måste jag vara allt för att komma igång och vinna! Jag kom sist i klubbtävlingen på jobbet igår, har fortfarande halva klubban kvar och blåsor på överläppen.

 
  

Klubbtävling!

Idag har vi haft en märklig tävling på jobbet. En klubbtävling. Klubban var ca 5 cm i omkrets som en mindre tennisboll. Den som först sög i sig klubban vann, man fick inte tugga eller bita på klubban. Jag fick tag i en klubba som smakade äpple. Jag tänkte att den här tävlingen kan jag vinna, stoppade klubban i munnen och sög i en halvtimme, sen hade jag ont i kinderna och efter ytterliggare 10 minuter hade jag blåsor under läppen, som om jag hade snusat. Jag fick ge upp - och det gillar jag inte! Hur kan man komma på en sådan tävling?? Kul var det i alla fall och det såg kul ut också.



Pratade med yngste sonen för en stund sedan, de landade på Cypern för några timmar sedan, plus 22 grader celsius, det kan man ju fundera på hur varmt det är. Där ska hela fotbollslaget tillbringa en vecka för att träna upp sig inför den kommande säsongen. Allt hade gått bra, men mitt matmonster fick ingen varmrätt på flyget, maten tog slut, så han hade fått en torr baguette. Där var han besviken Jag är säker på att han tar igen den måltiden när han kommer fram till hotellet. 

Sen är den stora frågan är minus 1 grad celsius minus grader? Svaret kan ni skicka till Maria Montazami efter programmet som sänds ikväll på tv3.


Vecka 12

Denna veckan har bara försvunnit. Har inte hunnit med själv. Så när helgen kom var det bara, "ojdå är det redan fredag kväll?". Fick hör att min kompis dotter skulle komma hem till hultet och hälsa på med sin pojkvän. Trötta som vi var, men kände oss självklart tvungna att inspektera denna man. Så efter maten kastade jag och maken oss upp på cyklarna och överraskade vännerna. Jodå han var klart godkänd, mycket trevlig, förutom att han också lider av ett fotbollslag som är hemmahörande på Råsunda. 

Lördagen har gått åt till att tvätta all tvätt, leta upp försäkringspapper, växla pengar och få sonen att kolla efter vad de ska ha med sig. Han åker till Cypern på fotbollsläger måndag morgon. Så vi får en tonårsfri vecka. Det innebär att vi kan äta fisk hela veckan, utan att behöva laga en rätt till! Det är fördelarna med det hela. 


P-na: Pengar, Pass och pörsäkringskort

Igår förresten, när jag satt och softade i vardagsrummet, så blixtrade det till, det åskade, så in i..., vad konstigt det var, på texttv gick det senare att läsa att det hade slagit ner i ett antal villor i Växjö 5 st. Usch då!

Söndagen vaknade jag kl 03:05, makens klocka ringer, jag blir lite irriterad över detta och frågar såklart varför i hela friden hans klocka ringer NU!!! Jo, svarar han, jag börjar jobba om 1 timme och du har glömt att ställa om Din klocka! Min klocka (makens klocka) är framskruvad en timme. Just det ja, sommartid. Nu stämmer klockan i bilen igen!! Det har den inte gjort på hela vintern.


Nöjd, efter att ha strukit all tvätt och "hjälpt" sonen packa resväskan!

Nu vet jag!!!

Jag är lite tjatig med alla inredningsprogram som går på olika kanaler. Men man lär sig alltid något och idag har jag fått veta en STOR sanning.

Vet ni varför kvinnor har så många skor och väskor? Jo för det är det enda som man inte kan växa i och ur. Kläder blir för små ibland och för stora ibland.





Taxfree!

Liiite tidigt kanske, men kunde inte låta bli att kolla in taxfree butiken på nätet idag, resan närmar ju inte sig med stormsteg precis, det är väl ca 7 månader kvar till vi åker. Men tjuvkika lite. De hade i alla flygbränsle, Drambuie likör som gör susen för flygrädda. 

Sonen åker snart till Cypern på fotbollsläger, så skönt för honom. På jobbet är det många som åker iväg nu i påsk, USA hägrar för dem. 

Själv blir det till att hålla ställningarna i Älmhult och se till att alla kommer iväg till Blåkulla som planerat. Putsa kvastar och vispa ägg.

Värmen kommer hit också, har de lovat på SMHI.

Nu är det ett favoritprogram: HOUSE 

Magsjuka och soffskav!

Överskriften var väl fyndig! Låter som en Fars på Vallarna i Falkenberg. Men lite så har helgen varit. De ringde från hemtjänsten, att mamma var sjuk, magsjuk. Så efter maten åkte jag upp till henne och hjälpte till. Håller tummarna att jag har motståndskraft mot detta. I och för sig skulle jag behöva en snabb avmagringskur, men det finns nog trevligare sätt. 

Därefter belönade jag mig själv med lite shopping. Latade mig i soffan, somnade en liten stund för att sen vakna av att mobilen ljuder, dax att köra och hämta festglada ungdomar. 02.45 körde jag, kusligt dimmigt och regn, inte en människa syntes till i Älmhult. Kom till rondellen strax innan jag lämnade Älmhult, då dyker det upp en bil och lägger sig precis i häcken på mig, jag ökar, den bilen ökar, pulsen ökar, jag är skiträdd! Varför kör den inte om om den har bråttom?

När jag svänger av 23:an fortsätter den förföljande bilen rakt fram. Pust, andas lugnt och stilla för att få tillbaka koncentrationen och en säker körning resten av vägen. Slapp vänta så länge utan kunde snabbt vända om hem.

Kommer en bit, då ser vi en ung man i diket. Nä - men, vad sjutton gör man? Vi vänder så klart en bit längre fram och ska leta upp honom. Han är borta, jag kör sakta och letar, men inte ett spår. Hoppas att det är någon annan som låg bakom mig som plockat upp honom. Kommer bara inte ihåg om det låg några bilar bakom mig. Borta var han i alla fall.

Söndagen försvann fort, förmiddagen, ja jag sov rätt länge, kom ju i säng rätt sent eller tidigt på morgonen. Tvätt och förberedelser, sen var helgen över. 

Måndag kom, uppe med tuppen och in i duschen Le mot spegeln och swisch iväg med cykeln till jobbet! Ännu en ny dag närmare våren! 

     


Askungen!

Känner mig ibland som askungen. Hur då kan man undra? Jag har inte små fötter med glasskor på. Men däremot en tvättkorg som aldrig tar slut! Hur är detta möjligt? Grus i hallen nu när snön smälter, fastnar dessa små korn under sulorna. Jag har i och för sig ingen elak styvmamma eller någon häxa som försöker trycka in ett giftigt äpple på mig.

Men tänkte idag: "Vad är väl en bal på slottet...?"



Alldeles alldeses underbar! Denna kväll är en bal på slottet! Bjuden på middag ett kallt glas vin. Vissa fredagar känns bättre än andra, detta är en sådan fredag. 


Romantiskt tjafs!

Nya avsnitt av Simon & Thomas, mitt favorit inredningsprogram. De är duktiga. Ikvällens avsnitt har de fått något att bita i, jag tycker i och för sig om vitt och vitt med en och annan färklick. I Sveriges fulaste hem, var det helt tosigt med saker och dockor och ja, jag vet inte allt, hur kan man bara trycka in så mycket i ett och samma rum, lager på lager liksom...

Ikväll åt vi hemlagad pizza, färska tomater på. Färska tomater är ordentligt varma, så nu har jag bränt mig i gommen, två stycken blåsor som jag inte kan låta bli att pilla på med tungan. Glass skulle vara gott! Men jag har ingen hemma och det tar för lång tid att göra egen. Men här kommer ett recept på god LCHF glass:

5 dl tjock grädde
4 Äggulor
1/2 vaniljstång, uppskuren och urskrapad
3-5 msk Lakanto (Naturlig Japansk sockerersättning 0 kolhydrater, påverkar ej blodsocker mm.. )

Hetta upp grädden i en tjockbottnad kastrull över låg värme. Vispa i äggulorna en i taget. Tillsätt vaniljen och vispa till det början tjockna. Ta bort kastrullen från värmen och kyl.

Vispa i en matsked i taget av Lakanto i den avsvalande mixen.

In i frysen eller använda glassmaskin...

Vill man piffa upp glassen tillsätt ex kokos, hallon, chockland enligt önskemål...


  


Sleten!

Igår bestämde jag mig för att komma iväg till jympan som började 17.30, jag hann. Väl hemma bytte jag om till mina nya fina träningskläder. Satte mig och pustade några minuter.

Då påminde magen mig om att jag tryckt i mig 1 ask läkerol lakritz smak med laxermedel i, det är någon konstgjord socker ersättning som de sluga tillverkarna lägger i. Undrar varför? Det finns både fördelar och nackdelar med detta ämne. Nackdelen är att magknipet som sätter in kan man inte bestämma själv när det kommer. Fördelarna är det går över, hur, ja, det kan jag ju inte skriva i denna högst seriösa blogg.

Oavsett, efter att ha tagit om en runda läkerol i magen, pinnade jag iväg till jympan. Hoppade och studsade och rörde om rejält bland tarmarna. Ja, det löste sig där med.

Idag har jag fått massor gjort, cyklade hem i det gråmulna vädret som äntligen verkar rå på snön. Gjorde en cyrry-kyckling-gryta med bacon och paprika, det var så gott! Kan kanske också bero på att jag verkligen längtade efter curry. En krydda som är en favorit.

Ikväll blir det att jaga bovar kl 21.00 på 3:an!


Husqvarna!

Husqvarna är väl mest känt för sina symarskiner och vitvaror. Men det var inte det jag möttes av när jag och min syster kom fram. Nä, det var ett runt ansikte med de djupaste smile-gropar jag sett, en blond kalufs med lockar. En vinglig kille som sa "Nej" till det mesta, men med ett leende. Grabben är 15 månader och helt bekymmersfri, grät endast en gång när han slog framtänderna i bilratten (leksaksbilen). 

Jag och syster vinkade åt föräldrarna som var lite bekymrade, men det fanns ingen oro. Vårt bekymmer var att vi båda är befriade från lokalsinne, vi skulle åka och handla och menyn som vi båda satt ihop. Vi fick följa efter hennes son som guidade oss till affären. Sen fick vi klara oss bäst vi kunde tillbaka till hemmet. Vi klarade det galant. Vi bestämde oss för att inte gå ut mer sen. Förra gången vi var här och satt barnvakt, gick vi i 1,5 timme i helt onormalt höga backar, stora som berg faktiskt. Som vi besteg och gick vilse och hittade några parkbänkar som vi fick pusta ut i.

Blondie somnade redan halv 7 på kvällen då satte vi igång och gjorde en blomkålsgratäng med massor av färsk timjan och persilja, ost och grädde. Till köttet gjorde vi en gorgonzola ost, det är så gott att man bara vill äta det med sked.

Natten avlöpte väl, jag sov som en stock från det jag la mig till Blondie väckte mig kl 8 på morgonen, då hade min syster varit uppe sen kl.6 på morgonen när han vaknade och var pigg och hungrig. Konstigt att jag sover så hårt borta? Han hade visst varit uppe en runda vid kl. 03.30 ?! Hörde jag inte heller, och jag låg närmast...

Jag var lite som Michael Jackson tror jag, det var nog runt 15 grader MAX i sovrummet, så jag låg nog nerfrusen hela natten. Tur jag tog med tjocksockar som var på hela natten.

Hemfärden gick också bra, men ändock slocknade jag tidigt igår kväll, är inte riktigt van att krypa omkring och leka, kolla, spana och gulla med full fokus.

Maken och jag tog en långrunda efter jobbet, våren är ju på väg då gäller det att njuta av kvällarna när det fortfarande är ljust när man kommer hem, det gillar jag.

ps. Det blev inga blogginlägg från helgen, för jag kunde inte få igång datorn, det visade sig att jag inte satt i nätverkskabeln. Jag trodde ju det var trådlöst...


Curling!

Hur graciös och lätt är denna idrott? Jo men...Efter jobbet igår åkte "multisarna" till Glimåkra för att entra denna hala is. En skosula med halka på en en med stop på. Det känns ju helt hopplöst, spänn benet och glid på knäna. Det är ju rena turen att man glider över huvudtaget. Man har ju egentligen inte kontroll över någon del av kroppen. Skönt att släppa loss! Vi hade en kul kväll tillsammans med 100% uppslutning, härligt, kul och ja allt. Efter denna svettiga upplevelse, åkte vi till Vingården i Osby och åt, hungriga som attan satte vi i oss av den förbeställda maten.

Idag har maken varit ledig och städat huset varit och tränat, så det var bara till att komma hem och laga maten och begrunda det fräscha rena hemmet och en vältränad äkta make! Inte dumt de.

Lite nattlig information också. I morse kl 04.00 skrek det en mansröst här hemma väldigt högt. Denna gången visade det sig att sonen som drömt om ormar, vaknade ur drömmen och upptäcker att det ligger ett ormhuvud jämte honom i sängen (det var en mobiltelefon) får då panik och skriker samtidigt som han studsar ur sängen och hamnar jämte sin högtalare i en hast. Där vaknar han helt och fattar att det var en dröm! Pinsamt va´? 


Jag vaknade aldrig när mina barn var små och skrek på natten, och sanningen är att jag vaknade inte i natt heller, utan min man var förvånad över att jag inte vaknade. Men han berättade vad som hänt.
  
Helgen ska jag fira i Husqvarna med min syster och hennes lilla barn barn. Det blir träning i backarna. Ut och gå med barnvagnen där är som ett riktigt träningspass, typ stationsgympa, det gäller att inte ge upp! Nä gör man det så kommer man inte tillbaka hem...

Härlig helg till er alla! 

Tacksam!

Att vara lite tacksam, visa tacksamhet. Dax att höja ett ögonbryn eller två och fundera lite på det.

Hur kan jag göra min dag enklare? Idag när klockan ringer kl.06.30, letar jag febrilt efter snoze knappen. Drar en lättnads suck när jag lyckas stänga av Radio Kronoberg som käckt skrattar mig rätt in i örat. Segar mig upp 10 minuter senare och drar benen efter mig in i duschen, som är först för kall, sedan för varm. Gör alla rörelsena mekaniskt, tvättar först håret och sedan i samma ordning som jag alltid gör. Blundar hela tiden.

Fixar håret som är vildvuxet, men som jag bestämt mig för ska bli längre. Sminkar först vänster öga sedan höger och då måste jag hålla mig vaken, eller i alla fall titta. Precis när mascaran sitter på plats, nyser jag. Mascaran sitter en bra bit under ögonen. Örontops fram och peta bort det.

Kommer till jobbet och startar datorn som tar ca 10 minuter att komma in i. Klart.

Därefter möter jag alla mina arbetskamrater och får leendet av dom och tar en kopp kaffe och behåller leendet och tänker, vilken tur jag har, jag mår bra! 

En av kollegorna frågade mig spontant idag " Hej, hur mår du?" jag svarade så, "Precis som jag förtjänar, Bra!"

Det gör vi alla, förtjänar att må bra!

Så i morgon blir det så här:

Jag ställer klockan på 06.40 och går upp direkt. Jag kan gå upp, jag kan lyssna på Radio Kronoberg och jag kan öppna ögonen och se, titta på morgonen som faktiskt är ljus nu när det är morgon. 

Jag duschar i rent vatten, det finns både kallt och varm, jag väljer själv! Jag har ett hår som är för långt, men jag har hår. Jag kan sminka mig och öppna ögonen, jag nyser kanske igen, det går tabort under ögonen och jag fixar det ganska enkelt.

Jag åker till jobbet!!! Datorn fungerar som en klocka när jag kommit in. Leendet och godmorgon finns där i morgon och nästa och nästa igen.....  

Jag älskar verkligen livet!

Ormakullagården!

Kom till Ormakullagården kl 8 i morse. Ett ganska mysigt hur utan några moderniteter, värmen hade varit påslagen sedan 07.45 ca? Jag hade tack och lov räknat med detta och hade en Björnskinns väst på mig (som dessutom var ivägen för vår Beamer). Utanpå detta hade jag min vinterjacka fram till lunch också. Därefter började både huset och jag tina upp.

Affärsplanering, många bra diskussioner och förslag. Känns  riktigt bra. Nu är det nästa steg, handlingsplaner.
Kruxet är ju också att när man sitter en hel dag blir det också en hel del kaffe, magen svullnar upp och protesterar med ett muller.

Ikväll blir det soffan med 2 1/2 män och därefter nya avsnitt av Holywoodfruar. Kulturprogram på hög nivå! Men känner ett visst behov av att inte använda hjärnan mer idag.


 

"Gamla godingar"

Har legat lite på latsidan när det gäller bloggandet denna veckan, men den har varit fartfylld både på jobbet och privat. Så här kommer ett sammandrag.

Många intervjuer har det blivit denna veckan på jobbet, kul, spännande och många många. Min ena kollegar är på semester i badlandet och min andra kollega har varit sjuk, så full rulle, men det är bara kul, sen saknar jag dom så klart.

Mina tjejkompisar från tonåren var hemma hos mig i torsdags kväll. Susanne från tiden när jag var 10 år gammal och frammåt, vi gjorde allt tillsammans, tom konfimerade oss samtidigt, fast jag är ett år yngre än henne. Mina föräkdrar fick ansöka hos prästen för att jag skulle få göra det. Vilkoret var att jag var tvungen att ha genomgått söndagsskolan. På den frågan svarade mina föräldrar "Ja". Hm, jo, ja...jag var där en gång.

Efter man har konfimerat sig i min familj får man gå på dans. Jag var då endast 13 år gammal och skulle gå till Silverdagen. Skjuts av föräldrarna dit och blev hämtade kl 24.00, likt askungar fick vi smita iväg. 

Gunilla, som blev min första sambo. Vi ville båda flytta hemmifrån när vi slutade gymnasiet och fick vårt första jobb på olika ställen. Vi bestämde oss för att hyra en 3:a tillsammans, varsett sovrum och delade på resten i lägenheten. Vilka fester, vilka kvällar vilket härligt ungdomsliv vi levde. Ordning och reda absolut. Men inte så duktiga på att ha pålägg till mackorna hemma, kommer jag ihåg, ibland  blev det endast smör och ketchup på! Men det var inga ledsamheter där.

Carina, som vi satt på hennes flickrum och lyssnade på Noice, läste Starlet och pratade om killar. Hon som var lång och smal Och jag var inte lång, men jag var faktiskt smal!! Men, min mage var lite mjukare än hennes, det vet jag att hon tyckte var så spännande, för hennes gick nästan innåt, men min som sagt lite softare. Vilka minnen, man ser vad som är viktigt när man är ung.

Kvällen  blev i alla fall hur mysig som helst med minnesprat, lite foto från förr och god mat och vin. Tack tjejer för en minnesvärd kväll!

I fredgs förmiddag var jag i Ljungby på sjukan och svalde en slang, inte trevligt, ganska otrevligt, men inte så otrevligt som jag läste på nätet innan jag skulle göra det. Klöktes och rapade lite, sen var det över på några 4-5 minuter. Resultatet var bra. 

På kvällen fick vi oväntat besök, min syster med make var i Älmhult och shoppade på IKEA, så de kom in och stannade över till idag. Trevligt med överraskningar som man inte hinner förbereda, gör inget. Det blev en låång kväll och natt kom i säng frammåt kl.02:30. 

Uppe strax efter 9 och gjorde iordning frukost buffé sen åkte vi till storstaden Växjö och fixade nya pass, mitt går snart ut. Nu får man också lämna sina fingeravtryck, mina pekfingrar fungerade inte i apparaten, så jag skulle istället gnida mina långfingrar bakom örat?! och sen göra om det med dom. Då fungerade det. Man undrar ju om dolda kameran var inne i rummet? Oavsett, jag fick se passet i en monitor, kommer jag ut och in i landet med det är jag glad, jag ser riktigt kriminell ut. Polishuset tog några kort och sen valde hon, varför fick inte jag se vilka det fanns att välja mellan? Hon var säkert en sådan som tänker "här ska vi ta det sämsta och mest misslyckade kortet..." Bitter jag, Nä inte en chans!

Synd att inte Pauline fick gå vidare i Melodifestivalen ikväll, men jag tycker inte hennes låt hör hemma där. Hennes låt och hon är grym, men det får hon andra chanser till att bevisa på andra ställen. Så heja Pauline!

       

Baktanten!

Baktanten slog till i mitt kök igår. Morotskaka, den blev så hög och fin att jag ville helst inte att någon skulle skära i den. Bara bektrakta och säga "vad duktig du är som har bakat" , sen kom verkligheten ifatt mig. Jag är för gammal för denna typ av beröm. Det ska ingå i en mogen kvinnas kompetens. Men det finns undantag och jag är ett av dom. 

Natten till måndagen har varit tröttsam. Min make har som en del känner till ett festligt liv på nätterna. I natt vände hans sig i en takt att jag inte ens hann räkna till 30 lugnt och stilla innan han vände sig igen. När han vänder sig, när han är på detta humöret, så studsar han runt och sprätter med benen. Till slut var jag tvungen att ta i med hårdhandskarna, jag tog ett rejält grepp i hans överarm och ropade "KALLE" vakna, SLUTA snurra runt så jag kan sova, maken tittade förvånat på mig och säger "du är ju en idiot"! Högröd i ansiktet svalde jag och hoppades för hans egen skull att han sov mycket djupt. På morgonen var jag tvungen att reda ut vad natten handlat om. Jo då visade det sig att han och jag var inne på Aktivitetshuset för Sunamin hade kommit, det forsade in vatten och min käre man gjorde allt för att rädda mig. Därför blev han irriterad när jag väckte honom i natt och bad honom sluta. 

Det är underhållning dagen efter, men blodigt allvar mitt i natten!
 
Ikväll efter jobbet har det varit mera tvätt, hur mycket tvätt finns det egentligen, både egen och andras. Så trist. 

Sen blev det en god kycklinggryta med tomater, färsk bladpersilja och rostade pinjenötter, det är det lilla som gör vardagen! Åt desvärre så fort att jag fick ont i magen.

Fick lägga mig i soffan tills disken var undanröjd, då kom chokladsuget och en chokladmousse vispades ihop, precis vad jag INTE behövde, men jag blev nog lite lyckligare en stund, det är väl den påverkan som choklad har på kvinnor? 




En kvinna kan göra en man gråhårig över en natt och sig själv blond på en timme!

RSS 2.0