Energi, tack!

Jag behöver energi, tack! Vaknade trött som en räv i morse, hade inget att sätta på mig, fick stryka, trots att tiden var knapp i morse. Ösregnade ute, inget uppiggande alls. Massor med mail att gå igenom och det ramlade in nya hela tiden...Bara att bita ihop! Så slut på gnället.

Hade ett långt samtal med mamma...hon var lite ledsen idag, försökte peppa henne, gick sådär.

Lillsonen är i alla fall glad för hans flickvän gör praktik här i byn, och ska bo här under 5 veckor...

Hämtade ett paket idag på posten med stolsöverdrag provade genast, det såg inte klokt ut, som jag hängt ett skrynkligt lakan över stolarna, strök dom och började om, ser fortfrande inte klokt ut, tunna. Nä, det blir retur på det.

Sitter just nu och tittar på svenska Holywoodfruar, Jesus, Maria tjänar nu egna pengar på att styla hem, ja visst är programmet bara för mycket. Om någon från Usa frågar mig var jag kommer ifrån, så kommer jag att svara att jag är Dansk.


I dagens avsnitt har hon lite otur - eller har hon tur?

Snart dax och packa, åker till Stockholm i morgon kväll!

Ha en go kväll!

Git

Öland!

Har varit på Öland i helgen. Jag åkte nästan direkt efter jobbet och maken som är lite orolig att jag inte ska hitta, frågade hitta du nu? Ja, svarar jag, bara jag kommer in i stugområdet känner jag nog igen mig. Då sa han, ja, ja, men hittar du från Älmhult till Öland, vet du var du ska svänga när du kör ut från huset?
Jamen, jo jag hittar till ölandsbron, sen löser det sig. Det gjorde det nästan, hittade nästan dit. Snurrade runt på någon dansbaneväg som jag kände igen namnet på, men det var fel. Men sen kom jag rätt efter ett tag och några vägar som tog slut...

Haft en speciell helg på Öland, mycket prat, god mat, shoppat lite kläder, varit och köpt lite kryddor på en av gårdarna, det var nämnligen skördefest på Öland, så det var så fint överallt, pumpor och ljus överallt.

På lördag fm kom även äldste sonen med tåg, så han blev upphämtad i Kalmar, då passade vi på att titta runt lite där också. Fin stad med många gamla hus och rosor som växer direkt upp från trottoaren. Sen åkte pojkarna på fotboll Göteborg-Kalmar, lyckades få gratisbiljetter, bara det var ju en lycka!

Vi åkte tillbaka till stugan och åt god hemlagad äppelkaka, lagade mat och drack ett glas vin. En fin helg med mycket goda minnen som ventilerades.

Sönerna fick jobba lite också, hämtade lite grus och plockade bort grus, senare ska det bli plattläggning, men det hinner vi inte innan vi ska åka hem. 

Hemfärden gick som planerat, men 6 mil hemmifrån, säger sonen, stanna bilen där mamma! Jaha tänkte jag, nu är han pinkinödig, bak i kofferten,  "jag har glömt min jacka och mina nycklar"! Typiskt! Ja, tur att de får ett annat besök från hultet idag, som dessutom ska hem idag, så de kan ta med det tillbaka.

Vi kör vidare...ser en svart bil stå tvärsöver körbanan, bakom den en polisbil och sen ytterliggare en svart skåpbil. Och en massa män som gick omkring, närmade oss och såg att alla bilarna hade små blå lampor som blinkade, männen bar skottsäkra västar, oh, det var spännande, jag sa till sonen, tror du någon har kört på en älg? Men hallå mamma, tror du att polisen måste ha två stycken privatbilar och skottsäkra västar och dessutom ställa bilarna på tvären? Usch så dum jag känner mig. 
Det kanske är en fälla, några som rymt och sprungit in i skogen, de har blivit tipsade om ett rån och kommer snart att köra förbi vägspärren!!! Idéerna flödar i huvudet. 

Hemma i hultet och en massa packning som ska upp, nöjd och tacksam över helgen!

Git   

Mamma o Jon!

Vaknade i morse med att tanden som jag lagade i tisdags värkte ännu mer, pulsen var det inget fel på. Tog några piller och gjorde mig i ordning.

Syster yster ringde i morse, nu var det hennes tur att få ett bryt på några av de anställda inom hemtjänsten i vår kommun, (gnugg, gnugg). Om jag skulle beskriva hur de använder skattepengar och vårdavgifterna här, skulle det ta alldeles för lång tid och förmodligen skulle många agera eller reagera så hårt att jag väljer att inte berätta. Det räcker att två är förbannade på detta just nu. 

Mamma är i alla fall lycklig ikväll, hon blev opererad och det verkar som om operationen gått bra. 

Tillbaka till min förmiddag och tandvärk, ringde till tandläkaren idag och fick komma på en akuttid hos Jon. Jag som är så livrädd för tandläkaren, hur ska jag förklara för en vilt främmande man att jag är rädd? Det är mycket enklare med min vanliga Håkan tandis, han vet....men efter en röntgenplåt, tog han fram bedövningssprutan, så hör jag han säga "du gillar inte detta va?"  Men han var jätte försiktig, fått en ny fyllning med kryddnejlika i, det ska vara bra för inflammationer (som jag troligtvis har i pulpa), låter ju bättre än penicillin! Hjälper inte det, åker tanden ut! (säger jag kaxigt och ryser över hela kroppen).

Får väl trösta mig med denna napp!


God kväll!

Git  


Hemtjänst och djävulstyg!

Ikväll när jag kom hem, kollade jag med hemtjänsten hur allt har gått inför mammas operation i morgon. Fick nästintill hjärnblödning. De har ansvar för att mammas prover och allt runt i kring ska fungera, tex. när hon får äta senast, hennes blodförtunningsmedel, sjuktaxi och att hon har en medföljande.

Det känns som de har glömt är allt. Hon är dement och blir nervös inför operationen, de berättar allt på en gång för henne, utan att skriva ner tider mm. De har inte kollat när eller om hon får äta. De ringde för sent till läkaren för att ställa in hennes blodförtunning, så ev. måste alltihopa ställas in, beslut tas i morgon bitti.

Jag fick ett bryt...fick tag i en av dom och frågade om de har svårt för att ta instruktioner, och om man ber (och betalar dyrt för) dom kolla upp vissa saker, skriva ner så mamma förstår. De vet att hon glömmer lika fort som man säger det. Vad är det för utbildning de har??? 

Mamma ska opereras för hudcancer för tredje gången på samma ställe. Det känns lite trist att det inte ger med sig, utan kommer tillbaka hela tiden. Samtidigt som de hittat ytterliggare cancer på ytterliggare två ställe, det ena tog de bort för ett tag sedan, genom frysning. Det hon har kvar kräver operation, förhoppningsvis i morgon.

Själv tycker hon att hon är för gammal nu för att operera sig, tycker att det får vara bra nu, vad säger man?  Det kommer att gå bra mamma, du har gått igenom värre operationer...osv.

I morgon håller vi tummarna för att allt går vägen för mamma.

Git

Spotify och trevligt!

Upp tidigt i lördags och åkte en sväng till Växjö shopping. Därefter hem och förberedde för kvällens gäster. Nordholms och Ekdahls kommer strax.

Kunde ta välkomsdrinken på altanen, i strålande solsken, grillen tändes och Kalle skötte det perfekt. Kvällen blev en önskekväll, Spotify stod på listan, alla var inte bekanta med detta verktyg och tyckte det var fantastiskt att man kan välja vilken låt man vill åsså spelas den, männen önskade livligast och en och annan önskelåt från oss damer fick vi tvinga igenom (fast vi fick inte höra dem färdigt...) Det var mycket sång från glada halsar.

Lite bilder av det skönsjungande gänget!





Söndagen, skulle Norholms in på IKEA och vi var hundvakt, skulle ut och gå med vovven, men han är ju så kär i sin matte att jag drog honom ca 200 m, sen vände vi innan han svimmade av syrebrist. Envisa hund! Han var ju nödig på nummer 2, men han gick och gjorde det samtidigt för att inte slösa tid med att sitta still. Hur lätt är det att plocka upp två meter hundbajs med en påse då? När väl matte kom tillbaka hjälpte han dom att packa ut.

Själv tog jag min bok och tänkte läsa färdigt, men somnade en kort stund istället. Härligt söndagsväder var det också.

Idag var det jobbet och tandläkaren sent i eftermiddag, har ju tappat en jätteplomb. Så det blev en bedövningsspruta och borr, aj, aj ändå! Nu håller bedövningen på att släppa och jag kan äta snart. MEN jag har en fruktansvärd tandvärk nu. Det gör så in i %¤&/ ont. Har tagit värktablett och hoppas att allt är som det ska, och jag vaknar och allt är över i morgon bitti? 

Ikväll blir det Anka på tv menyn!

Git 


Helgen!

En mycket tung dag, det blir bara några rader nu. Mitt huvud är ganska tomt och enformigt just nu. Livet blir ställt på sin spets och man undrar hur det ska bli, fast jag vill såklart inte veta, varje dag ska bli ett nytt äventyr. Men, varje morgon jag vaknar tillsammans med min familj, nära och kära är jag tacksam. Hörde på tv:n ikväll något i stil med: Är vardagen endast en transport sträcka till helgen?

Usch, så fasansfullt!! Verkligen INTE. Visst är det skönt när helgen kommer, men det är skönt att vakna, känna, jobba, kramas, skratta och gråta en måndag också.

Ta vara på varandra!

Git 

Prova kläder...!

Ikväll har jag och maken provat kläder. För makens del gick det snabbt, svart kostym och vit skjorta, men vi hittar inte slipsen, så det får vi införskaffa i morgon.

Själv provade jag många varianter, svart, grått, vitt i alla kombinationer, allt ser fel och konstigt ut. Det slutade i alla fall med svarta byxor och en vit blus, att det skulle ta sådan tid att komma fram till. I morgon åker vi till Öland för att ta farväl av vår käran vän och kompis.

hjarta_rosor_ murgrona



Don't forget to stop and smell the roses 


Git


Kalas!

Inte bara farmskan som kalasar! Nä, nu var det vår tur. Maken fyller år idag, Hipp hipp hurra! Han fick allt han önskade sig. Det var väl bra!

Sönerna med sambo var här och åt middag. Och sen lite kaffe o LITE glass efter det. 

Slutade halv 5 så jag skulle hinna hem och förbereda lite innan.

På jobbet idag känner jag att jag gjorde lite här och lite där, blev lite av varje. Inte alls som planerat, men så blir det ibland. Flexibilitet och omprioriteringar blir det.

Förra månadens "smarties" vinnare (månadens glädjespridare), gav mig ett välbehövligt gapskratt idag. Det är inte alltid lätt när man blir bländad av solen och inte ser något när man kommer in, utifrån. Då blir det mörkt, väldigt mörkt...också helt plötsligt står det någon där, det kan blir lite otäckt.


Patrick Swayze - en av mina favoriter - dog idag. Det får bli en nostalgi kväll med filmen Dirty Dancing!

Nä nu är det kväller och förbereder därmed sänggång!

Git

ps. av med allt som är i ansiktet, linser , rengöra tänderna och på med pyjamasen, lägga i en marskin tvätt, hänga upp den andra, stryka det som är torrt, diska ur grytorna efter maten, se vad som hänt i världen idag. Sen är nog klockan för mycket igen.... 

TV program!

Sommarens program är repriser på det som gått i våras. Tänker tv då att, då sitter ändå alla ute och grillar och bryr sig inte om tv program, men vi måste ju sända något, för att vi ska kunna kräva in tv-licensen.

Nu är hösten här med alla serier, såpor och dokumentärer. Det är inte mycket nya program, utan man gör följetong av tidigare upplagor, med att man möjligtvis byter ut en och annan programledare och deltagarna.

Det är i blandad ordning:
Lyxfällan
Efterlyst
Vem vet mest?
Fråga doktorn
Ensam mamma söker
Bonde söker fru
Plus
Idol
Simon & Thomas
Parlamentet (27/9)
Äntligen hemma (säsongsstart i höst)

Björn Gustafsson Foto:TV4

För att inte tala om alla andra påhittiga program, kändisdjungeln, Topmodel mm mm.

Det är bara att konstatera, 2 1/2 men, är bäst! Sen blir det nog Efterlyst också. Av den anledningen att jag är ganska mörkrädd och då är det bra att veta vilka som är på vifft, vilka jag skall hålla utkik efter osv.

Ha en skön tv-kväll!

Git 


 

Älmhultsdagarna!

Helgen har gått till Älmhultsdagarna. Så mycket folk ute, ALLA är ute och tidigare Älmhultsbor kommer hit och festar också denna helgen. Träffat på några tidigare vänner. Tittat på modevisning blandat med sångshow och Gulli o Elvis. Det var vår duktiga Johan Wirell som sjöng Elvis, en fantastisk sångröst, åsså kom då Gulli och översatt allt han sjöng "You are always in my mind..." = "du är alltid i mitt minne...".

Åt lite grillat från en serveringsvagn och satt sedan och spanade in allt folk som gick omkring, jag är lättroad.

Sen hem en runda och grillade, sen kom det några goda vänner och vi förberedde oss för utgång. Maken som desvärre ska jobba hela helgen, stannade hemma. Cyklade sedan iväg till Speak Easy, åldersgräns denna kväll 28+, så blandat med åldrar alltså. Mycket folk och fullt ös. Så då fick man sin motion denna helgen också.

Söndagen har varit avkopplande, har några böcker som jag känner att jag vill plöja igenom, det ärr ganska bra väder för det idag. Det blåser rejält och är kallt.

Ha en go söndagskväll

Git 

Efterlysning!

Jag behöver energi!!! Den tog slut idag kl 15.45. Vi hade en mycket trevlig kväll igår med jobb gänget. Lagade mat tillsammans på kvällen inne på A-huset, sedan blev det tävlingar, tur att man inte är tävlingsmänniska!? 
Därefter vandrade vi hemmåt, Pillan o jag, då kom Ganf farande tillbaka, hon hade missat hämta ut nyckeln till lånelägenheten...behövde en säng. Så tre glad tjejer vandrade hem och somnade nog ganska nöjda alla tre.


"klappa händerna när du är riktigt glad"
 
kl. 05 vaknade jag av att maken skriker, Gittan hjälp mej! Jag har kramp i låret!! Av med mitt täcke, ner under hans för att hitta hans fot som ska tryckas uppåt...lugnt, somnade om en kvart. Samma sak hände igen, löste det med foten ytterliggare en gång. Försökte få han att inte skrika, vi har ju gäster i huset. Inte läge för tips till maken just då.

Även grannrummet hade aktiviteter under nattimmarna, Ganf försökte ta sig ut genom fönstret på andra våningen, genom att trycka på rutan. Undrar om hon har klaustrofobi? I sömnen? Lugn, det var ingen som hörde dig.
 
Uppe tidigt, toan var upptagen. Jag är ju inte van att dela badrummet med någon på morgonen, fick en prövning. Vi var faktiskt tre tjejer som fixade oss samtidigt. Gick ju utmärkt, en i duschen en på toa och en som sminkade sig, sen roterar vi! Vilket samarbete. 

Värdshuset nästa. Strategier och samsyn och värderingar luftades. Tycker det är så intressant och gillar hjärngympa och spännande att se vad framtiden har att erbjuda, dessutom är man med och påverkar, me like!

En middag på Sorello och sen hem och klädde på mig min ko-pyjamas och hällde mig i soffan, så trött i huvudet, thank God is Friday!


Framsidan på pyjamasen.

Vi ses i helgen, Älmhultsdagarna!

Git  
     

Ryggmassage!

Var på massage igår, tänkte att nu fixar vi till det sista, har bara blivit bättre och bättre i ryggen sen jag var hos naprapaten förra veckan. Hon är stark i nyperna den där massören, jag var så öm och röd när jag var klar, idag har jag varit sämre igen. Kanske inte skulle rört upp det? Nu ska jag i alla fall inte gå på några veckor för att "vila" min rygg.

Jag fick någon konstig övning, som jag omöjligt får till. Jag ska lägga högerhanden under vänster lår, låta vänsterarmen dingla ner mot golvet, luta mig försiktigt frammåt vänster utan att ramla, när jag övade, ramlade jag i alla fall frammåt, platt fall. Ska prova lite försiktigt ikväll igen, i sängen så landar jag i alla fall mjukt.

Maken var på lasarettet för att ta prover och få förklarat för sig hur de ska ta bort njurstenen på honom. In kommer en läkare, bördig från Indien och säger;

- Hej, det var du som har problem med prostatan!
- Nej, säger maken, jag har njursten.
- Nej, du var ju här förra veckan och träffade mig, du har problem med prostatan!
- Nej, jag var inte här förra veckan och jag har inte problem med prostatan!!

Han tittade snabbt i sina papper, pep ut genom dörren, kom snart tillbaka med ny journal och säger, "NU har jag rätt papper med mig!"

Sen säger läkaren, vi måste skjuta dina stenar. Maken försöker skoja till det och säger -"använder ni hagelgevär då?", han tittar på honom och svarar, nej, det är laser.....

Tur för mannen i alla falla att han inte ska göra det i Ljungby där ovan läkare tjänstgör, de har inte de skjutvapen som krävs, så det blir i Växjö, men maken är inte ledsen för det!

Sonen har blivit snorig och ont i halsen, tog Ipren och vi håller tummarna att det stannar därvid.


Hittade en snygg säng på
frokeninredning.blogsome.com, häftigt att man kan ha den mitt på golvet, har inte tänkt i dom banorna...

Go kväll, nu det snart dax för Idol!!

Git 

En helt vanlig unik måndag!

Började morgonen, med att skvätta med smöret i pannan, rätt på tröjan. Försökte tvätta bort det snabbt innan det var dax att cykla till jobbet. Gick inget vidare. Cykeln var trögare än vanligt, jaha, lyset var på (han en traditionell dynamo), lördags nattens hemfärd gjorde sig påminnd. Så ordentlig jag är va, lyse å allt.

Även detta året var det en som bröt nyckelbenet i jakten på nästa matställe någonstans i Älmhult. Tänk, att det inte händer värre olyckor, med tanke på all intag av vätska med hög %-halt i, ösregn och paraplyt nerfällt över ansiktet.

På jobbet fick jag undan en del pappersjobb idag, betyg har skrivits bla. Några månadssamtal hanns det med också. Alltid lika givande.

En sväng upp till mamma som berättade hur tråkigt det är att spela ett kortspel som är nytt och där man måste tänka hela tiden, nä i morgon skulle hon ta kommandot och säga att de måste spela det vanliga så hon kan koppla av under tiden...Ja, du mamma, det blir säkert som du vill, slå näven i bordet åsså gör de som du vill!

Kvällen blev det stuvad blomkål, broccoli, lök, lite morot, vitkål i kokt grädde, smör och philladelphia ost. Smälte gott i munnen, till detta stekta isterband (9g kolhydrater, lite för mycket, men men tog mindre av korven).



Nä, nu blir det sängen, kom i säng alldeles för sent igår!

Git      


Cykelfest och slappesöndag!

Fick sovmorgon igår, så underbart skönt. Därefter ut och jagade i affärerna, mat inför kvällens cykelfest, lite blomster i vasarna och dryck till maten. 

Alla samlades först nere på torget för att få kuvertet, så vi vet vart vi ska cykla för att få huvudrätt och dessert. Förrätt var vad vi skulle servera, vilken vinst! Vi hade gjort lite plock med Tapas inslag (tips från mrollan). På besök kom ett danskt par där maken jobbade på IKEA, och ett annat par som varit här tidigare och ätit förrätt. Mycket trevligt. 



Samling på torget kl. 16.30, å ja det regnade och regnade...


Förrätten framdukad, nu väntar vi spänt på vilka som ska komma och knacka
på dörren.

kl. 18.15 fick vi öppna huvudrätts kuvertet, vi skulle till Majtorp, på med regnkläderna och iväg med cykeln, inte så långt att cykla. Träffade där en "gammal" hästkompis från min ridskoletid, kul! De som vi var hos, har jag aldrig träffat innan, inflyttade från Lönsboda. Hon visste vilken Ganf va i alla fall.

kl. 20.00 vad det dax att öppna dessert kuvertet, vi skulle till Sommarvägen, till våra tidigare grannar, cyklade en extra runda i rondellen för att se hur det byggt om i "vårt" hus. Kul att vara tillbaka på gatan för en kväll. Dit kom också ett annat par som vi träffat tidigare år på förrätt.


Desserteen serverades hemma hos våra tidigare grannar, maken får en
av sina skrattattacker!

kl.22.00 var det dax att cykla till den gemensamma festen på Speak Easy. På med gummistövlarna och regnstället och upp med paraplyet. Det är så häftigt när man cyklar mellan maträtterna, vet inte hur många vi var, någon sa att vi var närmare 300, någon sa att det var som det brukar runt 220 personer, och lilla byn som vi bor i, alla växlade ju matstopp samtidigt, så många ute på cykel, med paraplyn nedfällda över ansiktet, egentligen ganska farligt. Och ju längre kvällen led, destu mer styrstångsfylla. Ingen vill ju verka snål med varken mat eller dryck. Men det är så kul, träffa människor, som man inte känner sedan tidigare, en del vet man vilka dom är och hälsar på. Jätte häftigt.


Min bästa kompis från barn och tonåren, fortfarande en god vän!


Ja, som ni ser, håret hänger som ett ösregn, kan inte bli annat med det
vädret, men strunt samma, jag hade i alla fall hur kul som helst!
Kvällen bestod sedan i dans till DJ, blandat med nytt och gammalt, bugg, kasedans och skaka-loss-hela-kroppen-dans. Träffade kompisar som man inte sett på ett tag, så kul! Hemma vid halv 3, var lite småhungrig. Sen dök vi i säng. Sov länge idag, sen kom några vänner från Båstad och hälsade på, trevligt. Annars har dagen varit mycket slapp, sovit middag i soffan, man är ju ingen ungdom så här dagen-efter, fast igår var jag ju det!

Ha en fortsatt go söndag kväll!       

Kram
Git

Struktur och kultur!

Försöker få lite ordning på mina papper osv. Nu efter flytten på jobbet, har man en del saker oarkiverade. Men nu börjar det blir struktur och ordning på även detta. Känns skönt.

Kultur - nej, inte idag heller. Den enda upplevelsen är den vanliga, blåsigt och blåsigt, har nog kommit på varför det är så blåsigt här i Älmhult - jo, vi bor nästan mitt emellan väst och östkusten, där blåser det in mot land från båda håll - vi får in det här i Älmhult åsså blir det själva virveln här, för när jag cyklar till jobbet är det motvind, och när jag cyklar hem är det motvind, det spelar alltså ingen roll i vilken riktning jag riktar cykeln. (känns rätt skönt att inte ha större bekymmer egentligen)

En lite värre sak, skulle fuska lite i kväll, är ju tokig i salt lakrits, och hittade en påse Djungel vrål, ni vet de där små svarta salta utomordentligt goda aporna, en sådan fastnade i tanden, med påföljd att plomben bakades in i godisapan. Det är så läskigt när man känner att det knakar och fattar vad som hänt. Första tanken, var fattas det en del av en tand? Gör en snabbpejling med tungan, pust, det var längst in där uppe, syns ju i alla fall inte om jag inte ligger på rygg och gapar en längre stund.

Ringde direkt till min tandläkare, ja, jag vet klockan var mycket, men jag tänkte, han behöver ju inte svara i sin mobil om han inte vill. Han sa att om det inte gör ont nu, trodde han jag skulle klara mig till måndag, så jag litar på honom. Klart man gör förresten, om man som jag inte gillar tandläkare, eller rättare sagt de de gör, för min tandläkare är en rätt trevlig prick. Det gäller att hålla sig på god kant med honom, man är ju helt i hans våld när han väl spänt upp käkarna, och vill att man ska svara på frågor om dansband och annat. Han är rätt skoj ändå.



Tat lugn med vad ni äter!

Git  

Vi sitter vid en lägereld!

I tankarna sitter vi vid lägerelden och lyssnar på gitarrspel och "sommaren är kort, det mesta regnar bort..."
Vi minns, vi skrattar, vi skålar och äter kokta majkolvar ur en stor gryta som är lånad från skolan. Detta är ett kärt minne som lever i allra högst grad.

Dagarna flyter på och nu är det snart helg igen. Vad tiden flyger iväg! Vi har flyttat om på jobbet, det gick som en dans. Fokus, så hinns allt med. Är trött i kroppen och knoppen. Ryggen fick nog ändå lite stryk idag. Men, men det går över. Jag var hos Naprapaten igår, och det knakade lite här och där. Det känns lite läskigt, det gör inte ont och bli bruten, det är bara otäckt.

Ge bort en kram!

Git

Leva livet!

Har tänkt mycket på min vän idag.

Har också tänkt mycket på hur snabbt ens liv kan förändras. Alltid när det händer så hemska saker att någon går bort, så säger man "det gäller att leva livet här och nu" eller "fånga dagen". Gör vi det då? Eller är det bara en floskel?
Vad är det vi menar med det? 

Vi har ett liv här på jorden, vad vi vet så här långt. Jag har funderat på:
Vad vill jag göra frammåt som jag inte gjort ännu?
Vad vill jag göra som jag inte gör här och nu? 
Kan jag göra det jag vill men ännu inte gjort? 
Ångrar jag något som jag gjort?

Om jag funderar en stund, så tror jag att jag gör mycket av det som jag vill göra. Det jag inte gör nu, som jag skulle vilja göra, ja det finns nog något där, men inget som jag egentligen inte kan, utan det är mer att ta sig i kragen.
Om jag kan göra något som jag ännu inte gjort, ja, jag kan nog göra det, men skulle förmodligen inte ha möjlighet, tex. att bo i ett varmt land när det är kallt här, och sen bo här under vår och sommar. Om jag skulle ha möjlighet, så skulle jag nog längta efter mina barn, mina nära och kära, som jag faktiskt är beroende av. Vet inte om mitt jobb skulle tillåta denna uppdelning av arbetstid? Tror inte det.

Om jag ångrar något jag gjort? Ja, det finns nog något som man kanske ångrar, men inget som jag har ångest över att jag gjort. Visst fanns det någon vit lögn för mamma och pappa när man var 16-17 år, men jag ångrar det kanske inte, jag lärde mig nog något.  

Nä, jag tror nog att jag är ganska nöjd med mitt och det jag har, jag har haft tur som lärt mig att ta vara på de stunder som ges. Antingen jag är med min familj, vänner eller om jag är på jobbet med mina medarbetare. Man lär sig med åren. Njuta en tisdag, eller softa en lördag. Det är de små tillfällena som ges, som det gäller att ta vara på...det är då man upplever den stora stunden - här och nu!



Git




RSS 2.0