Pålägg!

Har efter jobbet idag, städat, hängt tvätt, handlat, varit ute med lånehunden! Att gå och handla tar ju dubbelt så lång tid nu. Försöker att hitta mat utan socker. Ville ha helt vanligt pålägg, skinka, kyckling, kalkon...allt innehåller socker eller druvsocker, varför i helsike är det socker i det??? Hittade till slut en kryddkorv utan socker, bra va´?

Därefter beställde jag en thai-soppa hos grannen rakt över, uj va gött. Mannen är i Vetlanda (tror jag) på bandymatch, firar en 50-åring genom att låta han spela mot riktiga bandyspelare. Usch, det känns hårt. Men Uffe var enligt rapport, jätte glad i bussen dit. Mannen har packat bandyportföljen. Tagit på sig hejaklacksrollen istället.

Skrev inget igår, men gårdagen, var lite konstig, chefens sista dag hos oss, och därefter var vi (järngänget, som chefen säger) hos Tellan och åt så gudagott, hade så kul tillsammans, ibland tänkte jag, hoppas det inte finns en dold kamera någonstans i rummet, för det är högt i tak, så mycket skratt och glädje, ni är underbara! Tack alla ni för en härligt kväll!

Innan vi gick hem alla, så då..........kom det ett brev...........! Tack chefen, det kommer jag att läsa många gånger. Kramar till dej.     


Ha en go kväll
Git

ps. Tellan glöm inte ta med receptet

Man skulle vara hockeyspelare!

Henrik Zetterberg är garanterad 12 miljoner om året tills han blir 40 år, alltså ytterliggare 12 år. Synd att man inte tänkte på det från början. Eller kanske man skulle blivit en kvinlig Tiger Woods, som förra året tjänade över 1 miljard. 

Fast rikedom kan mätas på många sätt. Och min rikedom är jag ganska nöjd med, jag har två friska barn, jag själv är frisk och en frisk man, (fast när han är förkyld så...ja ni fattar va´?). Jag har ett jobb jag trivs jätte bra med och goa arbetskamrater som förgyller dagen. 

Haft besök av syster dottern idag, hon var lite bekymrad, men efter en stund, var hon lugn och glad igen. Därefter en kort kvällspromenad och nu är det dax och gosa ner sig i sängen. 

Sov gott

Git

Att tänka på!

* Att inte stoppa stoppa i sig godis, som hamnar under handen när man står hos
   Anho. (Tack Mrol)
* Att komma ihåg att hålla ordning på alla telefoner som ska svaras i (förlåt slim)
* Att inte ge upp (ska snart baka igen)
* Att inte glömma bort att stänga dörrar nu när vi har en lånehund, som är van
   vid att vara i ett villakvarter.
* Att inte äta för mycket ägg (hunden sover under mitt täcke)
* Att bita ihop, bryta ihop å sen komma igen!t
* Att "rövtisdagen" faktiskt levde upp till sitt namn idag.

Nu blir det lite singstar, sen tv-soffan.
Dagens rätt blev fläskpannkaka, jätte gott och enkelt att göra.

Go kväll
Git

LCHF!

LCHF står för Low Carb, High Fat. Eller lite kolhydrater, mycket fett. För krångligt namn? Det är ok - du kan också kalla det för njutmetoden. Ja, nu är det dax igen att hitta något annat sätt att bli av med alla valkar. Har blivit övertygad om att den fungerar av en vän som nu gått ner närmare 20 kg. I och för sig tror jag nog att de flesta bantar dieter fungerar, om man bara håller sig till dom och inte fuskar, eller krånglar till det.

Har hittat ett recept på fläskpannkaka som inte innehåller mjöl, tex. Jag älskar fläskpannkaka, det är ju dessutom glutenfritt! Ska testa det redan i morgon.

Idag blev det grillad kyckling och broccolimos, det är broccoli kokt, mosad med smör, till det smörstekt sparris och massor med flingsalt, det var ganska gott faktiskt, jag är ju en potatisgris!

Är du nyfiken och vill veta mer titta gärna på nedan länka (Tack Eva för länkarna, jag har fått massor med tips):

http://airamsmat.webblogg.se/category/recept.html

http://www.kostdoktorn.se/wp-content/2008/01/lchf-5.pdf

http://blogg.passagen.se/dahlqvistannika/

Ha en go kväll

Git


Leila bakar och Git bakar också!

Fast inte lika bra, men nu funderar jag allvarligt på att sluta. Om man följer ett recept exakt, så fattar jag inte att det ändå kan bli fel. Förstår inte de som skriver recepten, ska man verkligen själv prova sig fram tills man hittar rätt, då får man ju baka samma sak många gånger innan man kommer fram till så som den ska se ut och rätt konstistens.

Äldste sonen är ju gluten intolerant och älskar semlor. Så då tänkte jag självklart att jag bakar det till honom.


Våra till vänster....Mattias till höger. 



Så här ser de ut i påsen, jag ska smuggla in dom till Willis och lägga dom bland champinjonerna, ingen kommer att se att det är gluten fria semlebullar. Obs! Storleken stämmer överens också.

Gokväll!

Git

Tupperware!

I dag började dagen med ett Tupperware (plast) party. Ja, du vet ju Emely att det inte är det roligaste sortiment jag vet, men när du mutade med lunch, så kan jag ju inte tacka nej. Riktigt underhållande och se hur man kan hitta så många kundfördelar med en plastburk med ett lock på. Riktigt imponerad av de långa beskrivningarna. Satt och tänkte på när jag själv skulle skriva om fördelarna, användningsområdena och var i miljöerna en möbelprodukterna passade  i mitt tidigare jobbliv.  Ja, hon som hade visningen, skulle nog bli en bra produktkommunikatör.

Hade bestämt mej innan jag gick att inte köpa något, visst det är bra produkter, men jag tycker inte att de är speciellt snygga, sorry. MEN jag köpte, en lökhackare! Det verkar kanon, så nu slipper Kalle vara ledsen när han blir tvungen att hacka lök. nästa gång. Undrar om lök ingår också förresten, priset var nämnligen 314 SEK.

Singstar har jag varit och köpt idag. Har suttit och sjungit igenom de flesta låtarna, Åh de e så sjukt kul. Fast jag inte kan sjunga, så skiter man ju i de, när man ser poängen rulla. Så Mange, snart slår jag dej, ska bara öva lite till.



Så här såg det ut när jag började för en vecka sedan! Fortsättning följer.

Magnus åkte ur körslaget idag, väntat, inte för han inte är bra. Men Erik heter ju inte snygg-Erik för inte och Hanna är "inne" nu.

Allt för idag!

Git   

Äntligen fredag!

Sicken vicka! Massor att göra på jobbet och ny rutin som vi inte riktigt räknat med har gjort att det gäller att bryta ihop och komma igen. Är helt fyrkantig i ögonen och magen är full av gaser (inte van att sitta stilla åtta timmar och stirra in i datorn). Eivor sa en gång att ibland är det som en fis i en påse, jag vet precis vad du menade vännen. Önskar bara att det hade hjälpt med en påse...

Väl hemma efter att letat grillkol och tändvätska, inte säsong för det nu säger dom. In på systemet och fyllde på lite, tog en flaska mouserande vin, att ha under matlagningstiden, en lugn känsla inföll sig ganska snabbt. Syster yster med make dök upp med Rutan (border terrier) som vi ska ha hos oss nu i nästan 3 veckor. De åker till Thailand i morgon, avundsjuk, inte ett skit, vi släckte ljusen bjöd på bränd grillning, bara för att de ska ha det mysigt sen behöver de inte ha det i kväll, så det så!

Ätit gott och tagit en promenad med Rutan, så nu blir det soffan resten av kvällen, med jordnötsringar och ett glas rött vin, och inte många knop alls.

Ha en go kväll alla vänner

Git
 

Envisa Sassa!

Idag har vi haft en lånehund. Vi ska nog passa den när Matte åker till Thailand i mars. Vi passade henne ikväll när Matte jobbade. Vilken kul tjej. Var ute och gick med henne och upptäckte att hon nog är mörkrädd. När vi kom till en passage där det var mörkt, satte hon sig på rumpan och skulle inte gå vidare, vände på huvudet och vägrade lyssna när jag pratade med henne, det slutade med att hon la sig platt på marken och vilade. Jag fick helt enkelt locka, pocka och tjoa för att skulle tycka det var roligt igen.
Hunden är en Portugiskisk vatten hund, vattenhund, tja, hennes fötter är ganska långa. Kanske därför rasen kallas så.



Visst är hon söt, hon påminner en hel del om vår vackra Ami, fast han var vit/beige?

Ikväll har jag ingen bok att läsa, läste slut på den i går kväll, så det blir till att sova tidigare ikväll, sköööönt!!

Och i morgon är det fredag, menyn i morgon blir grillad kycklingspett marinerade i söt-sur-sås, mycket gott!

Sov gott

Git
 

Postkodmiljonären!

Min yngste son ringde mej igår på jobbet och sa att de ringt från postkodmiljonären, - är du med där mamma? Ja, det är jag, vad ville dom? De pratade om någon vinst, men de skulle ringa igen...
Det gjorde de inte igår. Men idag ringde dom!!! De sa att jag vunnit, vet du det? Nä sa jag, jo 150:-. - Är du säker på att du inte missat några nollor frågade jag klart, men icke. Ringer de verkligen om man vinner så små summor? Okey, man ska vara glad för det lilla, okey då.

Min stora son berättade en nytt ord för fotsvett idag, som han hört på radion. Det var i radionstudion som de hade personalbyte, den som kom in sa: - här luktar det bla fis, svettlukt, vitlök och fot-juice, fot-juice, visst låter jätte äckligt?

Ikväll blir det semester svenskar i Phuket på TV.

Gokväll

Git

Landstinget kronoberg!

Har ni försökt ringa dit någongång? Ja, det är klart tillhör ni detta landsting har ni säkert provat. Fick en kallelse till bröstmangling som inte fungerade så bra, då byter jag helt enkelt, blåögt, för det första så måste man passa in en telefontid, hur lätt är det att komma ihåg, men det gjorde jag. Höll på i 50 minuter, upptaget hela tiden. Då gav jag upp. De kunde väl i alla fall ställt mig i en kö och så kunde jag fått vänta på min tur, men icke, man fick slå numret hela tiden. 
Jag ringde då växeln och bad dom ställa mig i kön, tja, trevligt....

   


Pigg som en mört!

Jajjamensan, idag var jag utvilad. La mej tidigt igår och vaknade innan klockan i morse. Det är en speciell känsla som man får ta vara på, det händer ju inte så ofta, eftersom jag är sjukt mogontrött. 

Har varit mycket på jobbet idag, men det ska det vara så här dax i månaden. Stoffan ringde och sa att de hade ringt från Postkodmiljonären och ville prata med mej, OOOHHH vad spännande, han sa att jag är hemma runt halv sex, jag skyndade mej hem, ville verkligen inte missa det samtalet om hur många miljoner jag skulle få. Telefonumret var kvar i nummerpresentatören, jag ringde dom. Det var en marknadsundersökning! Kul Stoffan .... men jag kom i alla fall hem tidigare idag, kl. 17.20.

På fredag kommer Rutan, min systers vovve, de ska åka till Phuket, det ska bli kul med hund i huset igen. Skönt att kunna låna en ibland. En söt border Terrier.

Nu är det dax för idrottsgalan, har hört att chefen är nominerad, så ring och rösta! Eller kan det bli så att Zlatan tar en del pris, vad tror du Majsan? På med 4:an (har för mej att du har den på Kata?)

Ha det bäst

Git

Blixtar och dunder?

Gårdagen började mycket tidigt för att att vara lördag alldeles för tidigt! Hittade inte min telefon, letade, ringde till den, nä borta. Tanken är ska jag spärra den? Anmäla den stulen? Efter stirrande runt så hittade jag den, tack o lov.

Skötte om det som jag inte hunnit under veckan, och sen bar det iväg till Tollarp. Blir lika förundrad varje gång  över pendlarbilarna som kör denna väg varje dag. Fast jag har hört att ni har kul i bilen, många glada skratt. Det har ju inte jag då när jag cyklar till jobbet, jag skrattar inte så ofta då. Skulle väl bli stoppad för toking om man cyklade omkring och skrattade, kanske skulle prova en dag? Nä, risken att möta någon som känner en eller ens barn är för stor, är ju infödd Älmhultabo.

Kvällen var så mysig! Så kul att träffas under andra former, Åhusarna och värdparet. Så mycket god mat att tom Mange sa att min mage stod i åtta hörn, det var sant. När vi satt och åt, så kom det plötsligt en jätte blixt över himlen, vi började fundera, kan det verkligen åska mitt i vintern, då konstaterade vi att ja, det kan det nog, sen åt vi vidare. Såg idag på nyheterna att det var en metafor eller något sådant. Va häftigt!!

Igår kväll blev det också sing-star, sketakul! Har bara hört talas om det, svårt, men oj va kul. Upptäckte att Pillan är en riktig tävlingsmänniska, fast det misstänkte jag innan. Åhus vännen, vilken fin dans du fick till, undrar om sladden till micken virades av? Vem som vann, äh - det spelar ju ingen roll.

Körde hem vid lunchtid idag, fick med mej maken i på Mio, de ni, det gick, jag körde och jag hittade avfarten (var orolig över att jag inte skulle göra det, för maken hade inte visat mig den, för han vill hem så fort som möjligt), kikade runt bland soffor och fåtöljer, men no, ingen som passade i smaken.

Dagen idag har varit en riktig slappe-dag, blir tidig sänggång, i morgon börjar nye chefen, spännande!

 Ha en go kväll!

Git

Rynkfritt!

Nu jädrar ska rynkorna bort! Japp! Idag kom Eva med en  söt rosa liten byrå med rynkkrämer för hela ansiktet, händerna och naglarna (kan de bli rynkiga förresten?). Du är ju en ängel, gumman. Jag bara älskar dessa små söta paket, med diverse produkter som man inte själv har valt ut. Det är produkter från No7 som hon hittat till vrakpris i Thailand, hur kunde jag missa det när jag var där? Lite fakta om produkten:

Boots No7 - Protect & Perfect Beauty Serum är ett anti-age serum med ett unikt komplex av antioxidanter som hjälper till att skydda huden mot fria radikaler som skadar din hud och bidrar till förtidigt åldrande.

No7 innehåller en koncentrerad form av pro-retinolkomplex som stramar upp huden, samt förbättrar och bibehåller hudens elasticitet. Serumet skyddar huden, ger en friskare lyster, reducerar intrycket av stora porer och minimerar fina linjer. Parfymfri. Oljefri. Hypoallergenisk.





Let's dance ikväll, soffan och ett glas vin, sen mår man som en prinsessa igen.
I morgon ska vi till Tollarp ska bli sååå kul!

Ha en go helg

Git

Sängkammarbok!

Har funderat över att skriva en sängkammarbok. Jag ska berätta varför. Min kära make och jag delar sovrum, bara det är ett under efter allt han hittar på!! Det är så att han pratar i sömnen bla, men han är väldigt entonig, han säger "Ja" i olika tonlägen. Jag har berättat detta för några kompisar och det är lite svårt att vara övertygande. Nu är det så att på vi har vid ett tillfälle sovit över i ett vikingahus i Pjätteryd. Där har de hört det, jag har bevis. Djupa högljudda "Ja"-ordet, lite högre pipiga tonläge och ibland helt vanligt. Detta är väldigt frustrerande att lyssna på!

Sen har han också ett visst behov att hålla kvar mej i sängen, skönt i och för sig, men han sträcker ut handen och när han känner mitt hår, kniper han ihop handen och håller fast, väcker jag honom då, klart jag gör förresten, så säger han förlåt, det är inte meningen. Tack för det, det hoppas jag verkligen inte.

Vid ett tillfälle hade jag stigit upp på morgonen, hör då ett iltjut från sovrummet, rusar in och hittar då min man liggandes tvärs över våra sängar som då har glidit isär och han har magen nästan nere vid golvet, han kommer inte upp. Som jag tjatat om att köpa beslag som låser ihop sängarna, detta är nu inköpt och monterat av undertecknad. 

Vi har som många också köpt ett dubbeltäcke, för det är ju så mysigt. Jo säkert! Hur mycket fick jag av det, när han rullat in sig som en kåldolme och undrar varför jag bankar på honom och försöker rulla ut honom så jag också får täcke. Nu har vi varsett täcke igen.  

Detta var ett axplock av våra nätter. Snart dax igen klockan är mycket!

Se hela bilden



Sov gott

Git   

Objuden gäst!

Idag var det en objuden gäst i förrådet, inne vid kex och tepåsar, låg en död mus i musfällan, han hade stökat till lite och smulat rejält. Själv fastnade han ju, men som där så ut så måste han har haft någon eller några kompisar.
Susse och jag var bara tvugna och busa lite, vi tog en från varje grupp och frågade om de ville hjälpa oss att lyfta ner några kartonger i förrådet, väl där inne så sa vi att ni kan ta några kex också, då såg de musen, haha vilket iltjut.
Jag vet det var inte snällt, men lite kul var det i alla fall! 
Berättade för chefen sen, förstod då, att det var jätte tur att det inte var hon som vi lurade in i förrådet, puh...

Fortfarande problem på jobbet idag, men på nåt sätt så är det ändå en ganska bra stämning. Hoppas det löser sig snart!

Inhandlat ännu en kökprodukt att ställa på diskbänken. Idag blev det en sodastreamer, så nu blir det bubbelvatten istället för cola och juice. Har druckit snart 1 liter, jag är normalt jätte dålig på att dricka vatten, eller vätska överhuvudtaget, men nu ska det bli ändring på det. Undrar hur många gånger man får springa upp på natten nu. Kan man träna på att inte gå på toa så ofta, om man håller sig tillräckligt länge?  

Precis tittat på ett program om semester svenskar i Thailand, sponsrat av Fritidsresor, kul, kände igen en del platser, ja vi får se, nu får man ju blodad tand, och vi har ju missat en del, det har vi fattat nu.
Måste bjuda på en bild till, nedan är när vi är på väg till Phi Phi öarna, syns det att jag njuter av varenda sekund?




Dax att förbereda sig för sängen! 

Git

Kurs och Kaosdag (har jag hört)

Excell utbildning klar, bara å sätta igång och göra nya uträkningar, ska blir kul och se om det fungerar på riktigt. Jo det är klart det gör, eller?

Har hört och läst lite mail ikväll, en produktionssättning saknar vissa delar som gör att våra handläggare får problem, inte kul.  Men ni gör allt för att den goda servicen ska hållas och det gör ni som de proffs ni är! Kämpa på världens bästa kundservice!!!

Klämde också in ett givande möte idag, även om det blir lite huvudbry, men det är alltid nyttigt och tänka till ibland. Precis som kära mamma, som idag har lärt sig ett nytt kortspel på servicehemmet, en dansk kompis, lärde ut ett nytt kortspel, inte populärt. Mamma sa - "man fick tänka hela tiden och vi spelade i 2 timmar! Jag är helt slut i huvudet" - .  Ja, visst är det jobbigt att behöva tänka när man blir gammal. Ska se om jag kan undvika det när jag blir 85 år, då ska jag bli helt spontan!

Dax för bygglov (det har redan börjat!) måste se alla dessa nya tips på inredning, åsså lite Matte me´.

Go kväll!

Git

Home alone!

Måndag kväll innebär, ensam hemma. Kalle jobbar sent och Kristoffer också. Inte så kul att äta själv, men är man matvrak, så ställer man sig ändå och lagar mat. Potatismos och biffar, var så sugen på det idag, gick ändå hyfsat kvickt.
Sen är det det här med grönsaker, vad ska man göra när man inte tycker om det. Det enda som går ner är wokade, det är bara det att nu börjar jag tröttna på det också. Få väl hitta på något...

Idag har jag och Lena PH samma visa i huvudet, "ont, det gör ont, men det går, det gör mycket ont på natten och mindre på dan" så har det varit ett dygn, men det känns bättre, med värktabletter och lösa goa flanell byxor känns det okey.

Ska nu sätta mig med lite inredningstidningar och leta soffa, tips till ett nytt vardagsrum, behöver också en ny fåtölj till tvrummet (som det hette förr). Den gamla är sliten, men ack så skön. Blir inte lätt att ersätta den.

Imorgon blir det excell utbildning, tänk om jag äntligen kan få ordning på hur man gör formler, tror du det är möjligt Mange?  =D2/H7(DD3/KA3)


Ha en bra kväll

Git

Ont i naglarna!

En sån kul kväll. Började med förfest hemma hos familjen Ney, 26 st, med mingel och stor bar att värma upp med. 
Kalle fick tag i Peppes Bodega T-shirt, så snyggt så. En annan hade den T-shirten om Gonorre. 
Buffé bord, med allt på, paj, pizza, lax, frukt mm. Med jämna mellanrum dök Liatorps revyn upp på scenen, med Tema då Sun-Trip. När 3 av killarna hade baddräktsvisning bröt många med mej ihop, hur kan man tejpa så det inte syns någonting framtill på baddräkten, var gjorde killarna av den?

Sen körde dansen igång, alla (ja nästan) är verkligen där för att dansa, det var så förbaskat kul att få bugga loss ordentligt, hade riktigt kul. Hann inte med att byta skor, så jag dansade på i högklackat, det har lutat lite frammåt i skorna, så idag har jag ont i naglarna. Det var det värt.

Idag blir soffan, efter jag varit upp hos mamma och fikat.

Ha en go söndag!

Git


Snygga va´?

Styrelsemöte!

Jaha, då har mannen styrelsemöte ikväll hemma. Jag och en annan äkta hälft satt och drack vin och pratade Thailand. Blev serverade förrätt (kräftsoppa), huvudrätt (ärtsoppa), dessert (kladdkaka), de hade naturligtvis inte pratat ihop sig, eftgersom vi fick soppa två gånger irad. Det gick bra, jätte gott var det i alla fall. 

Mycket fotbollssnack och gjorde mitt bästa för att försöka imponera, men då säger sonen, mamma du vet ju inte vad du pratar om så sluta. Tänker jag inte göra, jag vet ju i alla fall hur en människa ser ut på plan, tex. smidig, stark eller skygg.

Vill också berätta att det känns jäkligt bra att vara tillbaka på jobbet, hade ett bra möte idag. 

För att inte tala om lunchen, då var det träning igen!! Det ni! Men tack för att ni peppar mej, det behöver jag.

Nä, dax att sova, i morgon är det Sun-Trip!

Kram
Git 

Träningsvärk, Yipiii!!!

Som många andra har jag bestämt mej för att börja träna och äta nyttigt. Har nu ätit keso macka till lunch och yoggi 0,1% fett med bläbår (Davids tolkning av blåbär). Jag hade väl funderat på att ta tag i min kropp på riktigt, men så hände en sak i går morse som fick mig att packa väskan och gå till gymmet på A-huset direkt efter jobbet, stannade där i 2 timmar.

Jo igår morse, skulle jag ta på mig stövlarna, böjde mej ner och mina byxor sprack! Blev riktigt irriterad, dels för att jag inte har så mycket marginal med tid på morgonen, dels för att jag är för fet för byxorna.

Jag har alltså inte varit inne på det nya gymmet sen de flyttade det. Så duktig jag var tidigare, gick på flera gympapass, var själv instruktör i body-pump. Så slutade jag helt, var helt enket så trött på det att jag la ner alltihopa, plus att tiden inte riktigt räckte till.

Så nu har jag ont lite överallt, träningsvärk, och det är faktiskt en rätt skön känsla, jag har gjort mina (blivande) muskler trötta!

Sov så gott alla vänner

Git

Iskallt!

Ja nu har vintern slagit till med full kraft när det gäller minusgrader. Trägolvet med sina springor känns väldigt väl, har därför inhandlat filtsockar. Goa!

Ska på Sun-Trip fest på lördag i Bråthult, det passar ju bra att få komma till värmen ett tag, undrar vad man ska ha på sig då? Det jag tänker på är gula klänningar eller t-shirts, vad det inte det de hade på sig i filmen? Gult - har jag något sådant i garderoben, tror inte det.
Men solglasögon och solhatt kan det ju blir, och karva ut en ananas och hälla något gott i, kan man ju alltid göra (tror jag, har aldrig försökt). 



Ska det vara så här stiligt, eller.... 

Lite mer avslappnat?



kram
Git

Skånska dialekter!

Förlåt mina kära vänner från Skåne, men blev tipsad om en länk på youtube, som är så vansinnigt roligt!
Det som är lite kul, är att mannen från Trelleborg, det är inte lätt att höra vad han säger. Gå gärna in på länken nedan och lär och lyssna:
 
http://www.youtube.com/watch?v=Wc3-AyPLa6I


Idag har julen åkt ut, förutom då några barr som gömt sig i springorna i golvet. Granen barrade så in i hundan, hur försiktigt man än är så rasade det bara, och då ska man släpa granen genom huset, försiktigt, känns ju löjligt, det är bättre att dra på, och ta skiten efter.

När adventsstakarna skulle ner, såg jag ett smalt långt "snöre" utmed golvet. Det var en oinbjuden gäst, som jag nu i efterhand, har delat mina jordnötter med mig. På mattan under matbordet, låg det nämligen en samling av dessa, när jag såg den högen, tänkte jag, undrar varför någon lagt en hel hand med nötter under bordet, såg lite konstigt ut. MEN nu fattar jag, det var ju musens förråd. Trevligt, jag har ju själv gått och småätit av dessa under fm och igårkväll, hoppas bara inte att musen blev nödig och gjorde number 2 i nötterna jag åt. Ja, jag vet, jag tänker alltid på vad som kan ha hänt. ska sluta med det. Blir jag dålig i magen och börjar kräkas, vet jag ju att det bara är en liten bacill som hälsat på.

 


Kram
Git

Purjolök och rea!

Jobbade igår, riktigt skönt att känna sig lite nyttig igen. Gjorde klart allt som legat och planerat in lite inför framtiden också. Känns mycket bra.
MEN, det var så inihel..te kallt, inne på jobbet, gick hem på lunchen och hämtade en filt, klagade lite, och fick till svar att vi är för få på jobbet, så då blir det inte lika varmt. hrm...

Åkte till Maxi för att handla lite mat efter jobbet, betalt och gick med fasta steg ut, lyckats trampa på en purjolök som någon tappat och glider sen en bit rakt in i ett gäng som står och pratar minnen. Ber om ursäkt genom att säga att jag halkade på en purjolök, efteråt undrade jag om det lät trovärdigt? Efter den gröna repan efter mej, var jag i alla fall glad att jag inte bröt något.

Varit på shopping i Växjö idag, inte så mycket folk, det var rätt moddigt och köra. Hittade en jättefin slokhatt på rean, behövdes för det snöade ju ute. Sen tog vi en middag på en restaurang, plank-stek som var så vansinnigt god.

Ikväll blir det lugnt och fint, ett glas vin och förhoppningsvis något underhållande på tv.

Tänkte förresten bjuda på en bild från nyårsafton, när vi hade ett riktigt "Bar-häng" i köket!



BAR hänget i köket och Thomas min är obetalbar, har han kul eller?

Ha det gott

Git

Grillat!

Det blev grillat på nyårsafton. Efter den spanska soppan gick Kalle ut och grillade kalkonspett, det blev riktigt lyckat.
Kvällen förlöpte väl, vi körde 80-tals tema på musiken, va så kul Maria sa hela tiden - åh det är ju den här. Ja, det var många godingar och minnen som kom upp.

Ja, så är det nytt år 2009. Ett titt i backspegeln för att reflektera är ju något som de flesta gör. Kan själv konstatera att detta året har som de andra gått väldigt snabbt. Det har varit ganska likt de tidigare åren, de liksom flyter ihop. Frågan man ska ställa sig, vad har gått bra, vad hade jag kunnat göra annorlunda, så det har jag funderat på ett tag, och fått ihop en del som jag är nöjd med och en del som jag ska jobba mer med. En  stor förändring är att mamma flyttat och blivit betydligt gladare, men tyvärr mer virrig. Kristoffer har slutat skolan och fått tag i ett deltidsjobb, det får man vara tacksam över.

Sista halvåret har ju kantats av varsel och ekonomiskt elände i många länder ink. Sverige. 

Jag har också tagit mod till mig och gjort en långresa, det var inte sista gången, jag vågar göra det igen. 

Hoppas att 2009 kommer att ge lika mycket som året som gått, med fortsatt god hälsa och kärlek i allmänhet och i synnerhet till de som står mig nära.

Nä, nu ska jag asa mig upp från soffan och hämta lite mat i den pizzerian som har öppet idag, det blir idag mozarella pizza.

God fortsättning på er alla!



Git 



 

RSS 2.0