Matprogram!

Undrar hur många matprogram det finns egentligen och det uppfinns nya hela tiden. Är det verkligen så många människor som frågar efter detta? Det är de snälla kockarna, arga kocken, slarviga, svettiga kocken hur många som helst.

Just nu så har jag tävlat i Fångarna på fortet. Vissa eller ganska många av cellerna, sitter jag och spänner mig och sträcker på mig, allt för att hjälpa dem att nå nyckeln, så ikväll slutade det med kramp i skinkan, tänk om jag får träningsvärk i ruumpaaan i morgon? Då får jag skämmas att jag är så dåligt tränad att jag inte ens klarar av att titta på tv utan att bli trött i någon kroppsdel.

Jag var faktiskt ute och power-walkade efter jobbet idag, hade Seal i öronen (en soulsångare) eftersom jag är lite skadad som tidigare instruktör på Friskis & Svettis, är det viktigt att gå i takt och hålla tempo. Seal är ju ingen sådan musik, så vad tänkte jag på. Riktigt ryckigt och bitvis alldeles för långa kliv för att försöka gå fort och samtidigt hålla takten. Fast jag vet, man kan stänga av musiken och bara trampa på ändå. Behöver nog fylla på med någon mer fartfylld musik.


Bästa låten - Stand by me...!!


Älmhultsdagarna!

Fredag kväll, jag och maken tog oss ner i centrum och åt av de tillfälliga matplatserna som var på besök på Älmhultsdagarna. Ett stort öl-tält på torget där en orkester spelade, många samlades där. Vi gick hem tidigt för det är makens jobbhelg.

Lördag, jag gjorde några futtiga försök att gå runt i centrum, men det hellregn som kom snabbare än blixtn, gjorde att jag tappade lusten att vandra omkring. Blev bara lite shopping.

Kvällen, förfest innan utgång till Speakeasy. Kul träffade några som jag inte träffat på ett tag. Hyfsat mycket folk ute, några bekanta ansikte som också var ute och vimmlade. Har i alla fall ont i vaderna, fulls ös på dansgolvet, härligt!



Idag har företaget familjesöndag, med Erik Sadee, men eftersom maken jobbar, gick vi inte dit, hörde att det var ca 2000 personer som ville lyssna på honom. Och så klart ta del av de andra aktivitererna som det bjöds på.


Panik!

Vaknade tidigt av att mitt ringfinger bultade. Trodde jag hade legat på det och försökte skaka liv i det, gick inte, tittade på det och det var svullet och rött ovanför ringarna. Försökte ta av mig dom, men det gick INTE!!! Det var nu jag började bli lite nervös. Tvålade in fingret, hjälpte inte, spolade iskallt vatten länge för att svullnaden skulle lägga sig, hjälpte inte, nu var paniken nära och fingret ännu rödare och skiftade nästan i blått emellanåt. Bara intala sig, lugn lugn. Tryck tillbaka ringarna och så blir allt bra snart. Fixade till mig och började jobba, men med  fokus på mitt finger. När kl äntligen blev 10.00 cyklade jag till guldsmeden, de får klippa bort dom.

På dörren står det en lapp "Stängt torsdag 26 augusti pga inköpsmässa", varför stänger man den 26 augusti för?? Eftersom det är den enda guldsmeden i hultet, snurrade tankarna på vem som kan hjälpa mig....hm. Urmakaren kan säkert. Ner till honom med mitt lysande svullna finger. Han tittade och sa, nej - jag har inga sådana verktyg. JOO - något har du väl?? Han gick in och kom tillbaka med en vanligt tång, nej, sa han, det går nog inte - JOO försök, snälla!! Det gick! Det räckte att han klippte bort förlovningsringen som satt överst sen fick jag väck vigselringen själv. Fortfarande svullet, men mycket bättre nu. Hur kan det bara bli så? Så 20 minuter senare kunde jag jobba utan att störa mig på fingret.

Nu ser det rätt normalt ut, lite svullet runt knogen bara!

Efter jobbet, klippte jag mig och har nu rensat bland morgonrockarna, slängde ner dom för trappan, materialet är sådant där tunt siden. Då är nästa olycka framme. När jag ska gå ner halkade jag på den hala morgonrocken och vrickar knät. Skulle uträttat ett ärende ikväll, men tänker nog inte utsätta mig för mer eventuella faror. Sitter nu istället lugnt och fint i soffan.


Tiden går så fort!!

Det går så fort, tiden, hinner inte med att göra allt jag borde och även det jag vill.
I lördags kväll var det årets första kräfskiva. Vi satt nästan ute, i ett uterum, tack och lov för regnet fullständigt vräkte ner, lite funderingar på hur vi skulle komma hem. Vi har ju bara en taxi i hultet, vet inte om han börjat jobba efter semestern? För det har varit semesterstängt där.

Söndagen blev en vilodag med många underliga funderingar, tankar, bilder, frågor, rädsla och jag vet inte allt.
En ung människa väljer att lämna sina nära och kära, att få komma till ett ställe som vi här inte vet något om. Tankarna går självklart till hans familj och alla vännerna. 

Det är en sådan tragik och fullständigt obegripligt brutal handling. Alla dessa unga vänner som söker ett svar och söker nu tröst och svar hos varandra, de vill försöka förstå hur detta kunde hända. Vet inte om man kommer att förstå. Vissa frågor får aldrig ett svar.

Själv fick jag återigen en påminnelse om att ta vara på det vi har, livet och varandra! 


Det kom en Ängel ifrån ovan
och tog din hand i sin
Ni flög iväg till landet ingenstans
Landet Nangijala, där bortom stjärnorna
Där finns du nu, där är du nu.


  

Mogen tavla?

Hur ser en tavla ut som är mogen? Ett uttryck från Ehrnst ikvällens avsnitt - tavlan får stå och mogna här ett tag...

Gårdagen var heldag i Malmö med alla ledarna, många bra diskussioner. Innan det var dax för att köra hem åt vi en god middag. Jag som chaufför beställde in ett alkoholfritt rött vin, urkh, smakade koncentrerad svartvinbärssaft, lite för sött. Kom hem 22.30 och sedan innan jag varvat ner blev kl 24.00. Ännu en kväll som blev alldeles för sen sänggång. 

Hemma efter jobbet idag skulle jag bara vila lite i soffan efter maten, somnade redan kl 18, skit också. Då blir det problem att somna ikväll.

Dagen idag kunde ha varit annurlunda, ibland får man försöka göra det bästa av den ändå. Vi kan väl säga att man gör så gott man kan.

Nä nu dax och se om Ehrnst tavla har mognat klart!   

Igång!

Andra dagen genomförd på jobbet åsså var man inne i det igen. Säljrapporten kom också igång idag, så nu är den som det ska. Tisdagar har jag fått för mig att de är jobbigare än andra dagar att stiga upp, men egentligen är det nog något jag bestämt mig för, så var det idag också. I morgon blir det något tidigare, ska med jobbet till Malmö och det blir en lång dag inkl. kvällsarbete, sen en tur på 17 mil hem. 

Maken har skämt bort mig idag, när jag kom hem på lunchen hade han middagen färdig! Pasta med vitlöksdoftande köttfärssås, det var gott. Fast nu är det jag som doftar vitlök, kanske inte lika gott för min omgivning. 

Ikväll blev det Allsång på skansen, årets sista. Det var ju inte bra...symfoniorkester, inte riktigt min stil. 


Jobb idag!

Idag ringde kl. 06.30, blev nästan arg för att någon ställt klockan på ringning. Tog ett tag innan jag insåg att det var jag själv, några timmar tidigare. Ja, det var inte många timmar jag sov inatt. Maken har fortfarande semester och det är segt att stiga upp och han ligger kvar, det brukar ju alltid vara tvärtom.

Helgen har varit toppen, logdans och sommarens första myggbett. Väldigt varmt och fuktigt ute, efter ett antal danser var jag som nyduschad, fast jag luktade nog inte så...svettigt värre alltså.


Förfest innan logen, kan det vara GT männen har i glaset?


Eva som vanligt förbered på en varm loge, tog med en fin fjäder (men fasen, den luktade inte gott)
som jag gärna lånade.

Idag efter jobbet blev jag rätt förbannad. Jodå, när jag kom cyklande mot vår bostad ser jag en kvinna i 55-60 års åldern, stå böjd över vår trappa på framsidan och höll på med något i hörnet. Märklig syn. När jag nådde fram till trappan hade hon kommit en bit ner i tunneln. Jag tittar om jag kan se något särskilt där, gissa vad det var???
Jo, hon hade petat in ett kletigt papper med hamburgerdressing på (såg ut så i alla fall) i hörnet på vår trappa. Snabbt for jag upp på cykeln och trampade ifatt henne:

- Ursäkta damen, men vad det ni som petade in ett kletigt papper på min trappa?
- (damen), Jaea, det var det.
- Okey, vad vill du att jag ska göra med det, frågade jag? Tycker du att jag ska ta hand om ditt kletiga papper?
- Naej, det kanske du inte vill...
- Nej, det kan du ge dig på att jag inte vill, vänd tillbaka och ta med det, det finns papperkorgar utmed vägen!!

Damen vände snällt och jag stod och trampade vid trappan tills hon plockade upp det och pep snällt iväg. Jag har verkligen inte lust att ta hand om skräp som folk slänger runt vårt hem. Nu är det ju så att det ligger ölburkar och annat smått och gott utanför, men det är inte okey i alla fall! Så ser jag någon, säger jag självklart till!

Så snälla släng inte skräp ute, det finns papperskorgar inom räckhåll, gör det inte det stoppa det i fickan eller väskan, tills du kommer hem, det är säkert ingen tyngd att bära.

Stockholom i bilder!

Nu har vi kommit hem från Stockholm, det känns ganska skönt. Har nu några dagar på mig att ställa om tiden till normal igen. Vila upp benen, som vi har gått. Men det har varit en skön vecka, denna också. Här kommer lite bilder som vi tog:


Landskamp Sverige - Skottland, hur mycket män i kjol som helst!


Repetionen inför Allsången, Magnus Carlsson, Charlotte Perelli, Ola Forsmo
och Anders Lundin, får reda på hur de ska stå och gå och gester.


Snett framför oss satt en van, stor ryggsäck med kaffe, liggunderlag dubbelt
viket att sitta på och med pausgymnastik emellanåt, vet inte om jag blir
imponerad eller förfärad, eller nej, vi har alla olika intressen bara.


Så var föreställningen igång, vi fick ståplats, mer än jag som fotar...
Övriga som var där och sjöng, Orup, Jerry Williams och Idol-Tove.


Söta apor på skansen!


Och mindre vackra... vad tänkte Gud på när han skapade denna bakdel?


På väg hem genom Gamla stan.


En matupplevelse utöver det vanliga får man på Koh Pangan, en Thai restaurang med
regnskog, åska och blixtrar överraskar mitt i en tugga.


Ture (turist) och Tora (jag) gjorde även en tur på slottet med utsikt över
regeringsbyggnaden.

Ja, det var en del av de bilder vi tog. Mycket lite shopping, men mycket promenader, mat, fika, god dryck.
Nu dax för det tråkigaste TVÄTTEN!!! 

Vandringens dag!

Vi har verkligen varit turister i huvudstaden idag. En tur i småbutikerna här ute på söder, därefter åkte vi i till Slottet. Kollade in vakten, gick i presentbutiken och tittade på det officiella kungliga porslinet, en liten skål man kan ha nötter i, alltså pytteliten, kostade nästan 400:-. Jag använder IKEAs porslin mycket hellre. Men otroligt mycket de har tryckt upp med Vickan o Daniel på.
Efter en shoppingrunda, slog vi oss ner på en Italiensk restaurang och njöt av folket som flanerade förbi, massor med skottar i kjolar (det är landskamp idag). En man snubblade på en stötte pinne till staketet när han såg skottarna i kjol, att han var nära att dyka käpprätt ner i deras öl. Hästskjuts-sightseeing, vi tittade på de som åket, hästarnas behov låg lite överallt på vägen och vi roade oss med att kolla in folket som INTE tittade ner, såg lite smålustigt ut när de upptäckte att de stod i gödsel.
Idag har jag bevisat att jag är hederlig och smålänning, hittade ett Visakort från Nordea, plockade upp det och gick in på deras kontor för att lämna. Tack sa dom, vi gör nog så att vi spärrar detta... Jaha  , säger jag, det står något om hittelön på baksidan, hm. Ett ögonblick säger kvinnan och går iväg, kommer tillbaka med en biobiljett. Tackar, tackar!!
Därefter ställer jag in Iphonen på våra vänners adress (råkar få in bilavståndet och inte gångavståndet, det är alltså inte 4 minuter dit, utan 25 min, uppförsbacke).
Köpte 4 st morotskaka på vägen dit, 186 kronor tack. Va!!?? - skriker jag, de säger att det är stans bästa, jag upprepade att jag bara skulle ha 4 st och inte hela faten. Men så vad det...Jag fick en kanelbulle i påsen och 20 kr i rabatt. Maken kommer precis ut från toaletten och vet inte att jag ojade mig. Och undrar varför de stoppar ner en kanelbulle i påsen. Lätt sa jag, jag fick den på köpet.
Kommer hem till Oskar jätte svettig och törstig, fick både vatten, kaffe och portvin. Då var livet rättvist igen.
Vidare tillbaka till en Thairestaurang som heter Koh Phangang, inte bara en matupplevelse, utan det är nästan som Thailand, regnskog inne, musiken och ikväll även riktigt varmt och fuktigt. Längtar verkligen dit igen, till Thailand alltså.

Allsång!

Nyss hemkomna från Skansen. Efter en lunch inne i Gamla Stan, en Indisk restaurang, tog vi Djurgårdsfärjan över. Inget regn, men lite kyligt just då.
Vi kollade in scenen så vi visste vart vi skulle ta vägen när det var dax för Allsången. Så liten den var om man jämför med hur det ser ut på TV.
Vi gick till skansen akvariet och tittade på djuren. Jag tittade mest på aporna, tycker att de är så häftiga. Babianerna, stackarna, de måste väl ändå ha ont i rumpan? De äldsta har tom skavsår där bak, det syntes tydligt. Ormarna och spindlarna gick vi ganska snabbt förbi, lite läbbigt.
Fikade och sedan tog vi oss tillbaka till stora scenen. När det väl drog igång så knödde vi oss så långt fram vi kunde. Det blev tvärstopp vid en kvinnas rygg, där hon hade den mest packade ryggsäck jag sett idag. Helt omöjlig att ta sig förbi. Men vi såg ändå och var hyfsat långt fram. Lagom avstånd för att inte få en mick i ansiktet och behövde erkänna för alla tittare att jag inte kan sjunga. För sjöng det gjorde jag, allsångshäftet köpte vi när vi kom in.
Efter sändingen var det en halvtimme till, då var det ett par från Moheda som gifte sig på scen. Därefter åkte vi hem. Gick lite vilse när vi kom av färjan, så vi vinkade till en taxi som plockade upp Tora o Ture (turist) som vi kallar oss här. Syns nog också... med rygsäck och fotriktiga skor tittar vi på allt och alla. Här finns mycket att titta på. Vi såg tex. ett helt gäng skottar med kjol så klart, de hade också mycket konstiga huvudbonader. I morgon är det landskamp mot Sverige, så det är nog därför de är här.

Musslor!

Tåget till Stockholm idag, gick nästan helt smärtfritt. Endast 1 timme försenat. Fick lite spader när de sa att vi skulle backa tåget till Norrköping, då var vi utanför Katrineholm. Men lugnt och stilla satt vi kvar och väntade, då de plötsligt sa att vi skulle vända tåget istället. Vilken upplevelse! Hur vänder man ett tåg?
Helt plötsligt rullade i alla fall tåget, men åt andra hållet, en ny första vagn hade kopplats på och vi åkte mot Stockholm i fel riktning tyckte jag då, som är helt befriad från lokalsinne. Men vi kom fram en timme för sent.
Med hjälp av Iphone hittade vi till vår bästa väns dotters lägenhet och blev insläppta. Svettluktande svalkade vi snabbt en rose vin i kylen och sen hurrade vi för vår vecka här. Fick lite instruktioner på vad som är sevärt och platser som vi inte får missa. Kvällen slutade på Nytorg i Södermalm. En restaurang som heter Urban Deli. Jag som läst Hänt Extra på semestern i Halmstad skulle ha stenkoll på kändisar ju. Den första vi stöter på är Rickard Woolf, tja ingen skönhet precis och ingen av mina favoriter...sen kände jag inte igen mer. Medan maken såg den ena efter den andra, hon var med i den serien och han där, bla bla bla. tittar nog för lite på tv!
Men jag lät i alla fall min man beställa mat ikväll och han valde musslor, men det visste han inte, för de hade ett förtäckt namn i menyn. Så när de kom med två grytor till oss, och jag misstänkt lyfte på locket och såg detta, hajade jag till, min makes syn när han insåg att det va musslor i grytan, var rätt söt. Men smålänning som jag är så åt jag, beställde in extra sås så jag slapp känna smaken. Efter en stund provade jag musslor utan sås, det smakar ju ingenting?! Bara salt och med en speciell konstistens, inget jag gillar och kommer att beställa igen.
Satt jämte ett par killar som vi började prata med, om livet som tonårsföräldrar. Ja, vad ska man säga, de ställde frågor om allt från hur man förhåller sig till sina barns vanor på internet till man förhåller sig till ungdomars alkohol vanor, köpa ut eller totalförbjuda! Detta är inget lätt ämne och jag tror att man får känna sina barn och helt enkelt anpassa sig och som förälder göra det man tror är bäst. Man vill ju sitt barns bästa.

Ännu en härlig helg!

Efter en del inköp i hultet i fredags kom min syster och hennes man och deras lille knodd - hunden Rutan. Jag och syster gick upp till mamma tillsammans, det är inte så ofta det händer, mamma blev jätte glad att vi kom båda två, men var lite bekymrad över att syster skulle sova över hos oss...inte riktigt bra.

Sedan hemma och nej, vi grillade inte fast det var grillväder. Vi gjorde en kyckling gratäng med massor av färsk basilika och vitlök, till det serveras bönor.

Kvällen blev lång och vi kunde sitta ute hela kvällen och en bra bit in på natten.

Lördagen var vi bara hemma, grillade på kvällen och tittade på en film, skönt och avkopplande.

Söndag idag, har kommit halvvägs in i "Den döende dandyn", ska spara resten av boken till tåget i morgon, då det bär av till Stockholm, sista semesterveckan för min del. Maken har lite till. Sonen blir nog glad att vi lämnar hemmet åt honom igen. Hans matlagningskonst sträcker sig till burkar med Findus köttfärssås och pilsnerkorv på burk. Tänk vad han har längtat...?

Hoppas det regnat färdigt tills i morgon, äldste sonen var i Stockholm i helgen, lyssnade på, vad jag kallar oväsen, Iron Maiden bla. det regnade konstant hela tiden, lera upp till knäna hade han. Men det var ändå bra. Tja vad ska man säga, smaken är som baken - delad kanske.   

Hemma igen!

Borta bra men hemma bäst - är ett ordspråk som stämmer mycket bra! Har nu varit i Halmstad i 1,5 vecka, en härlig tid. Först med stora sonen och svärdottern, sen kom maken när hans semester började i söndags. Det har varit sol, bad, shopping och ätit gott. Ett ordspråk som jag också gillar just nu är "Det är bra att hålla sig i form" - och rund är också en fin form!

Böckerna som jag skulle läst i sommar har jag glömt hemma hela tiden, men hittat annat att läsa - Hänt Extra - tänk att det går tjäna pengar på att fotografera kändisar som går på Bio premiärer, Gröna Lund eller varit med i en golftävling. Att sedan bara publicera detta i ett A-4 häfte och skriva "Anton Körberg kom med kompisen..." under bilden. Men nu är jag i alla fall uppdaterad på vilka kändisar som är ihop med vem och vilka som är heta just nu. Kan vara bra att veta när vi åker till Stockholm så jag vet vilka jag ska spana efter. Bilder kommer naturligtvis att publiceras vid hemkomsten.

Vill också dela med mig av en dikt och tillägna den en vän som desvärre gick bort i söndags av den hemska cancern:

Vi alla som känt Dig
och vet hur Du var 
önskar så att Du
bland oss fanns kvar
men nu när Du gått
dit vi alla ska gå
med glädje vi minns
allt det fina ändå 




  


RSS 2.0