A-lagarna!

Idag har en av grupperna varit på teambuildning, medan vår grupp var kvar och skötte ställningarna och det gjorde vi med bravur! Nästa vecka är det vår tur! Ska bli spännande.

Har precis läst en blogg som jag följt ett tag om en tjej på 34 år som dog i morse. Hennes familj skrev det sista på bloggen. Känns så sorgligt, jag kände henne inte, men ändå kändes det som man mist någon man känner, overkligt. En tår eller två letar sig utmed kinden...Mina tankar går till henne och hennes familj, sina två små flickor. Skitsjukdom!

Hon medverkar i en bok som heter "Livet kan inte vänta" - så sant. Det gäller att inte tveka, utan njuta, utmana och leva varje dag. Lätt att säga, men kanske inte så lätt alltid, men man kan göra det oftare och oftare. 

Beställ boken här

Ta tillvara varenda minut och lev nu!

Ikväll har jag haft min stora son här, Tias, alldeles själva. Kalle o Stoffan inventerar på Willys, Virestad IF, alla spelare med en del föräldrar hjälper till. Jag har hjälpt till ett par gånger (det görs 4 ggr om året), men när jag hamnade till att räkna de torkade grisöronen och makrillfilé burkarna, tyckte jag det var dax att lämna. Grisöron luktar pyton och lukten går inte ta bort från händerna, som jag alltid sover på.....blä. Det du Mika, det skulle du aldrig fixa! 

Sköt om er

Git

   

Helt vanlig måndag!

Tidigt i morse ringde klockan, visst känns det att jag misst en timme, när man sen kommer till jobbet är inte klockorna framdragna, så jag var på jobbet kl 7, det brukar inte hända!

Varit mycket på jobbet idag, men, det har gått bra, fokus och hårt slit, så löser det sig till det bästa.

Har precis läst artiklarna om glasbitarna i kycklingfilér, finns numera i både fryst och färsk, jäkla sabotörer!!! Vi äter ganska mycket kyckling, men nu vågar jag inte köpa den förrän de hittat de idioter som gjort detta. Fattas väl bara att de trycker ner även i annat kött, jag tänker inte bli vegeterian. 



Idag har jag ätit griskotlett, det gick bra, med tanke på att jag fick sladd med tandborsten två gånger igår, först på morgonen och sedan kör jag samma väg på kvällen. Rätt ner i tandköttet vid framtänderna, blivit en svullen plump som svider som attan. Kan inte heller skölja med Listerin, vågar inte ens tänka tanken...iiihhh, men äta går alltid!

Ha en go afton!

Git

Vilodag!

Söndagar är hälsa-på-mamma-dag-och-tvätta-åt-henne, men se idag var där inte så mycket tvätt, så det lämnar jag med varm hand till min syster som åker dit i slutet av veckan!! Så jag fixade det mesta av vår tvätt istället.

Haft en skön dag med mycket vila. Var nere och köpte en bingolott, har inte spelat sen Loket var med, bara lotten kostar 100:-!!! Hur har det gått till? Men jag vann 200:-!! Så plus blev det i alla fall.




Innan spelet lagade jag Taco-paj á la Gits vis. Stoffan tyckte inte om det så han bakade plättar till sig, inte så ofta han står i köket, men än är inte undrens tid förbi, visst ser han ut som en riktig kock?



Nu är det Bondfilm som gäller, vilken kvinnokarl! Och för det mesta så är det ju alltid gifta kvinnor och han ska vara någon att se upp till, hm.

Ha en skön kväll!

Git

 

Mycket att stå i...

Igår var det mycket att hålla reda på, förberedde mig hela dagen på att kunna släcka ner kl 20.30, var färdig redan kl 19.30, så då släckte jag ner, till allas förtret. Jag tycker det var riktigt mysigt.

Sen skulle ju klockan skruvas fram 1 timme, det var lite surt...när får jag tillbaka den timmen? En gång har jag ju förlorat den, 1980 när det började med sommartid.  

Fick lite kaffegäster vid lunchtid igår, Pillan o Mange skulle handla på IKEA, saknades tyvärr det dom var ute efter, så det blev bara lite köpt för deras del. Sen kom äldste sonen och ville också ha fika, då hann jag förbereda mig lite mer, så det blev våfflor (LCHF-vis) tja, det var okey, men det kändes ju att det saknades socker.

Maken jobbade sent igår, så jag var hemma och hällde mej i soffan hela kvällen, lagade lite mat.

Ha de gott

Git


Våfflor!

Fick ett recept på våfflor för LCHF-are som jag självklart måste dela med mig av, vet ju att det finns några LCHF-are som läser bloggen, Bara njut.............

LCHF-Våfflor med sylt och grädde.


Just det våfflorna är gjorda på:
3 st ägg
en stor skvätt grädde
en liten skvätt fet mjölk
½ tsk socker..... ja jag vet ;-)
Sen gräddade jagdem i våffejärnet och hade rikligt med riktigt SMÖR!

Mums ;-)

Git


Lilla Sassa har lämnat oss!!

Hennes riktiga matte hämtade henne idag. Brun/svart efter 3,5 veckor i Phuket kom hon så och hunden blev hysteriskt glad. Hur ska vi tolka det?

Är vi hundmänniskor eller är vi hundmänniskor? Åh, vad det är svårt. Vill så gärna ha en liten hund, MEN samtidigt är det bökigt när vi åker iväg. Finns det några hundvakter där ute när vi inte är hemma? Hör av er, kan vara bra att veta. OM det blir en hund så blir det en Bichon Frise, om jag får bestämma. Visst är de söta?



Skrollan!

Varit ledig från jobbet idag, vaknade 8.30, ringde tandläkaren åt mamma, fick tid direkt, var uppe hos henne och hämtade tänderna (måste vara skönt att inte behöva följa med) och lämnade in dom. De hade gått av på mitten. Så nu går hon inte ut förrän på tisdag, när de är tillbaka. Är hon fåfängd och 85 år eller?

Därefter hem och rensade, städade och sen ut på tippen. Efter lunch, åkte vi till stora staden Växjö, åt massor av god mat på en mongolisk restaurang, och sen plöjde vi i affärerna. Köpte endast strumpor, långa vita, långa svarta och halvlånga svarta (läste fel på paketen). Thats it! Hittade ingenting som passade i smaken denna dag, så kan de va ibland, tack gode gud att det inte händer så ofta, (att man inte hittar något mer då).

Packade upp det som de andra köpt och lagade lite god mat, lövbiff med skinka och röd tomatpesto, rulla ihop och stek, super duper gott.

Ett glas vitt vin och "så ska det låta..." Älskar bara Amazing Graze, får alltid ståpäls när jag hör den.

Ha en go kväll!

Git

Tillbaka till Älmhult!

Jag hade ju inte datorn med mig...har varit i Markaryd på Ledarskapsutbildning. Då vet jag var jag har att jobba med ett tag framöver. Långa tuffa dagar med några inslag av grupparbete. På-minuten-musik-tävling på kvällen, skitkul! Kvällen efter blev det "Sant-eller-falskt". Vet ni att en förhud kan töjas till lika stort som sex st fotbollsplaner? Det är faktiskt sant (enligt Alga speltillverkaren).

Kom hem kl 17.00 duschade av snabbt, sen iväg till goda vänner som hade bjudit in 13 andra som också var sugna på lite kul en onsdgskväll, det bjöds på en mycket god Sparris soppa med kyckling och ostmuffins till. Supergott! Mätta och goa var hela gänget och vidare till Speak Easy Comedy Club. Özz Nujen med några nya stå-uppare var där. Hjälp va kul, han lyckas verkligen driva med precis allt och alla, inga hämningar eller begränsningar. Jag hoppas jag inte missar nästa tillfälle är om ca 1 månad, då vill jag inte köra...igår gjorde det inget, var tillräckligt trött efter utbildningen.

Ikväll har vi städat ur bland väskor, gamla jackor och annat smått o gott. I morgon blir det fortsättning på det. Ska bara hjälpa mamma några timmar också. Sen blir det Växjö på eftermiddagen, äta lite gott och shoppa loss "lite".

Nu snöar det i Älmhult, sssssssss

Git   

Sköna söndag!

Uppe med tuppen, kunde inte ligga kvar i sängen, för ryggen värkte. Det gick tack och lov över efter en stund i duschen.
Lagade tidig lunch idag och satte mig sedan med utvärderingen som vi ska ha med oss till vår ledatutbildning i morgon kväll. Spännande...väldigt vad lika svar jag och mina två observatörer hade svarat. Ja, jag gillar att få dessa utmaningar och se vilka styrkor och svagheter jag har, en del vet man om, men en del kom det ju fram som jag inte tänkt så mycket på. 

En runda upp till mamma sen. Där satt de och spelade kort och var pinsamt spydiga mot varandra...sen kom det en inneboende där, som hade festat till det på förmiddagen idag, han vinglade omkring med sin rullator, iförd kalsonger och en öppen skjorta. Det var nog lite väl mycket för tanterna på äldreboendet. Lite småkul och sitta och titta på hur kul han hade och hur besvärande det var för de andra, samtidigt kunde de inte låte bli att titta på hans filsingar.



Det var som tur var inte denna modellen.

Ha en skön söndagskväll!

Git


Ligger lite efter....

Ja, jag har inte riktigt kommit ifatt i mina åtagande denna helgen. Efter en skön förmiddg igår, kom jag på att jag skulle behöva inhandla lite allt möjligt. Hann in i några klädaffärer hittade ett par häftiga jeans-harems-byxor, en vit blus och lite annat smått och gott.  

Träffade Daniel och Katrin på Ikea parkeringen, så de kom hem och fikade, efter 4 timmars tittande på Ikea kök...stackars Daniel, han var inte sugen på det. Lyckades sälja in LCHF till Katrin, hon blev helt såld på det, lycka till!

På kvällen kom Mattias och Emely och vi grillade. Super duper gott. Som vanligt är det ju maken som grillar (någon säger att det alltid är mannen som är den bäste grillaren). Ja, han fick gärna stå ute och grilla, det var iskallt för att vara mars månad, iof så var det ganska skönt på dagen, men kvällen blev kallare. Kom in och ville ju att jag skulle känna på händerna, sååå kalla de är, känner du?

Sen blev det TP,


jag ledde länge, men fick inte en bra fråga vad det gäller den bruna plutten. Så det gick inte så bra, Emely gled ifrån mig och vann! Även om jag visste vad Finlands förste kvinnlige president hette, Kalle var övertygad om att jag tittat på baksidan, nej vännen, jag fuskar inte i TP, det är bara i Pictionary.



Emely tyder en av frågorna till Mattias.



Kristoffer är lite trött.....



Sassa tror att hon är en knähund, vill också vara med när vi spelar...

Ha de gott

Git

Trångt i soffan!

Sorry, tänkte jag skulle blogga igår kväll efter Let´s dance, men somnade innan det var slut. Läste idag att det var "gummimannen" som åkte ut. Nja, tycker nog att den store mannen var lite stelare och borde fått en värdig 3:e plats.

I soffan som jag sov blev det trångt, kolla in Sassa som breder ut sig:



Ikväll är hela familjen samlad med sambo. Lite bilder på familjen nedan:



Maken med sina snygga röda glasögon, blev lite mobbad för dessa...men han tar inte åt sig så lätt!



Sönerna, alltid kul med paket, rena julafton!



Äldste sonens trolovade, gillar utsmyckningar?!


Är hemma själv idag, killarna är på fotboll i Sölvesborg. Har bestämt mig för att lata mig ordentligt under tiden de är iväg. Mysbyxorna på ett tag till!


Leta lite goda recept för i kväll. Har bara ett "måste", ner till guldsmeden och fråga vad de har i min vigselring!!! Bytte i somras och får utslag av den. Har inga allergier, men kan inte ha den på mig utan att få kli.



Undrar var solen tog vägen idag? Men strunt samma, ha en underbar dag och ni som räfsar i trädgårdarna idag, hoppas någon kommer förbi med rulltårtan ni ville ha, får se om jag förbarmar mig? På med trädgårdshandskarna så ni inte får blåsor.

Git

What a wunderful morning!

Solen sken och började värmas lite smått i morse. Tog en runda med hunden, som inte ville tillbaka in idag, det ville inte jag heller. Nu skulle man haft semester, men det är klart, det går ju inte ligga på soldäcket och smutta på något gott ännu. 

Jaha, då sprack då min dröm om chilli ostbågar, Eva, är det verkligen sant??? Men okey, du gav mig ett bra tips på hur jag kan göra egna. (Läs Evas recept på egna ostbågar under kommentarer i inlägget den 18 mars) Det testar jag redan i morgon kväll.

Maken och jag har haft en städkväll, min tur att ta nedervåningen, den är mycket bättre, det stora badrummet där uppe, tar längst tid. Lagade sen lite chillibiffar och persiljemos på grönsaker, mums!

I morgon blir det vinkväll och lite 86% mörk choklad.

God kväll

Git

Ny dator, Yipiii!

Idag efter jobbet blev det full fräs till Växjö, nu har det gått för lång tid....köpte en ny laptop., en metallic färgad, snyggt va´? Har nu hållt på i 2,5 timmar för att installera allt som ska in. Ja, det är inte så svårt det är ju hela tiden frågor "for dummies", det är bara att svara "OK" och "fortsätt", så löser ju datorn resten. Jätte smidigt! In med virusprogrammet och nu är jag igång.

Idag har det gått mycket bra på jobbet. Hade besök från styrelsen, de verkade nöjda med besöket, får väl höra med chefen sen vad de tyckte. Vi var ju så snygga med vår tv monitor!!

Fått min utvärdering av Mange idag, måste läsa igenom och se hur han tänker....Tack, för du tog dig tid, vet att det tar över en timme att fylla i den.

Bokat spa i Varberg idag, jag längtar jätte mycket. Passade på att prova en baddräkt när jag ändå var i Växjö. Ni vill inte veta hur det såg ut va´? Jag kan berätta hur jag kände mig. Spegeln visade en klump hälld i en svart gummi tub, tur att man har lite självinsikt. Det blir bättre med en tvådelad och morgonrock.

Nu vill sonen ha datorn, har ju inte kunnat kolla MSN på huuuur länge som helst!

Godnatt

Git 

Lånar lite...

Hej mina vänner. Ja, jag lånade lite snabbt en dator för att göra en uppdatering om vad som händer just nu. Det tar alltid tid när försäkringsbolat är inkopplade. Dessutom måste vi komma iväg och köpa en ny dator. Finns inte så mycket att välja på i lilla Älmhult. Enväldshärskare på lap-top fronten, nä, det behövs konkurrens för våra kära handlare här.

En sammanfattning av förra veckan, Gr%&¤#/ =(, ja en märklig vecka. Människor man tror på sviker på ett så jäkla dåligt sätt. Jag känner mig lurad!!! Men jag är inte bitter. 
Denna veckan (och slutet av förra faktiskt) så ordnade sig på det bästa sättet. Så skönt. Nu är det bara att gå vidare och blicka frammåt. (Detta var sammanfattning av jobbfronten.

Hemmafronten; har varit mycket mys med Sassa (vovven vi passar), sicken pärla. Har lärt sig "high five", så urgulligt, sätter upp tassen när vi säger så, fast hon vill ha godis efter så klart. Har köpt ett rosa hårband till henne med fluff och en barbie bild på. Den tog hon bort. Så nu är bara den rosa snodden kvar. Hon har toffs! Maken tycker det är bra att hon inte är vår, han tror att jag skulle klä henne i rosa klänning om hon var min. Så tokig han är, skulle jag aldrig göra ju.

Helgen har varit vila och sen glada skratt och intressanta diskussioner med våra goda vänner och LCHF-coacher. Ja, fortfarande lagar jag denna goda mat. Även vågen börjar lugna sig nu när jag stiger upp på den (även om vågen visar error, när jag ska mäta fettet på kroppen). Har tills nu gjort mig av med -6.2 kg! Supernöjd. Vid -10kg ska jag unna mig chiliostbågar, har aldrig ätit dem, men älskar ostbågar och chilli, så den kombinationen måste vara oslagbar. Ost är väl bra förresten, Eva?


Innehåll:
Majsmjöl, vegetabilisk olja, ostpulver (ost, jästextrakt, färgämne (E 160a, E 160c)), mjölksocker, salt, stärkelse, druvsocker, vasslepulver, socker, smakförstärkare (E 621, E 635), citronsyra, chiliextrakt, cayenne peppar.
Kan innehålla spår av jordnötter.





Hej så länge kul att så många tittar in, ledsen över att jag inte kan uppdatera varje dag, men det kommer, det kommer...

Git 

Datorn sönder!

Japp, så kan det gå. Maken snubblade på sladden till vår lap-top, den for i golvet, och det ser ut som om bildskärmen är krossad, så nu har vi fått igång den gamla "häcken" efter mycket om och men. Inte så kul att sitta fastlåst och skriva i ett trist datorrum....

En uppdatering dock, helgen i Stockholm var helt fantastiskt, med många skratt och tid för eftertanke. Alla de nordiska länderna var där, hälsade på några som satt vid samma bord under middagen. Trötta som attan på kvällen så drog festen igång med dunder och brak. Rockband och dansörer på både podier och hängandes från taket, rockade vi loss. Temat på hela helgen var "Dare to be different" och det kan man ju säga att det var redan några som snappat åt sig detta uttryck. Bla så var Peter Seipen DJ, han är annorlunda!

Söndagen var det god frukost bufé och några timmar till konferens. Sen avfärd i tåg mot hemmet. Hemma runt halv 7 på kvällen, beställde lite mat, somnade sen gott i soffan.

Ny vecka, nya utmaningar väntar. Man vet aldrig vad som väntar, det enda som man vet är att det kommer att blir bra. Vi är ett järngäng och tillsammans fixar vi allt!

Nu får jag snart nackspärr, med hårddisken till vänster och tankgentbordet på samma sida, skärmen långt till höger, känns det som jag slagit knut på ryggen och nacken, hopplöst att skriva i denna ställning.

Go kväll!

Git

Blöt puss!

Det var vad jag möttes av idag när jag kom hem. Hunden Sassa blev sååå glad.
Tias kommer hem ikväll och ska äta med oss, hans sambo, har tjejbesök, misstänker att han inte vill vara hemma och lyssna på "tjatter"? Eller vad tror du Emmy?
I morgon åker tåget till Stockholm, det är fortfarande en del sjuka och några på jobbet som kände sig illamående, krassliga, ont i halsen idag. Får se hur stort manfallet blir i morgon kl 06.53 (okristligt tidigt).

Ikväll blir det tv-soffan och Let´s Dance, om jag får bestämma! 

Inget skrivande i morgon, då är det fest och glamour och klackarna i taket. Alla mina vänner som ska på FFFF (Föreningen För Festernas Fortlevende) i morgon, ha så jätte kul och dansa för mej också, ta inte på er för höga klackaskor, då gör det ont i tånaglarna på söndag, de vet ni!

Ha en go helg

Git

Uppe med tuppen!

Japp, gick och la mej ganska tidigt igår kväll, var trött efter shoppingen. Vaknade strax efter midnatt av att Sassa, hunden vi passar, hoppar upp i sängen och tror att jag också vill hopp & lek, så dax. Det ville jag inte!!! For upp och öppnade dörren in till yngste sonen, släppte in Sassa, där kan hon sova gott. Somnade om ganska kvickt. Hade ställt klockan redan 06.30 idag, 30 minuter tidigare än vanligt. Tänkte vara på jobbet i god tid och förbereda veckans gruppmöte. Och det var jag, kanon va´? 

Åkte hem en stund till mamma efter jobbet, hon hade vattnat blommorna igen, så jag fick hälla ut lite, höll på att rinna över i krukorna. Annars var hon pigg, spelat kort med kompisarna.

Ätit en god laxfilé med gorgonzola ost och vitvinssås (min favorit hittills, skulle kunna dricka den, såsen alltså). Blomkålsmos med mycket smör i.
 
Borstat hunden, hon är exakt likadan i lynnet som vår fina hund i himelen, gillar inte när man borstar tassarna, springer och gömmer sig, hoppar upp i knät på mannen, tror att han ska försvara henne, ja knepen är många, men jag vann till slut.....Så nu är hon en söt mjukis.

Go kväller!

Git   

Vitaminkick!

Nu är det fixat! Varit i Växjö och inhandlat festblåsan. Började med att klämma in mig i en klänning storlek 36...gick ju sådär, okey gick upp några storlekar, då gick det bättre, åsså en storlek till, perfekt! Jag var bara tvungen att se hur långt jag kom, mitt största problem var nog hur fasen jag skulle få loss klänningen från hakorna, utan att ta sönder den, hur förbaskat korkad får man vara? Men man måste ju drömma och ha mål här i livet! Sen ett par klackaskor, 9 cm klack, storlek 37, tja, funkade ju inte heller när man har storlek 40 i skor. Men snygga va dom. Det blev två par stövlar, ett par bruna platta och en par mullvad korta, liten klack. Snyggt.



Blommig klänning från HM, Jeansjacka från Only och stövlar från Sko Dej.
Sängen från IKEA.

Hittade lite annat också, bra och ha kläder, och sen mådde jag som en prinsessa! Vicken skön känsla när man får köpa nytt, det är ett glädjeämne i shopping!


Go kväll

Git



Ingen rövtisdag idag!!

Nä, nu har vi begravt den dagen tycker jag. Uttrycket börjar bli lite sletet nu. (det har varit många tisdagar hos oss, som varit mindre braIdag är det tisdag, var en kommentar jag hörde när jag kom i morse, snabbt sköt jag in - och det kommer att bli en bra tisdag idag! Och det blev det. Hade ett mycket bra möte med kolegorna och ett par andra inbjudna.

Klädsnacket fortsätter.....överallt hör man beskrivningar av klänningar, blusar, tuniker och jag vet inte allt, varför vet alla vad de ska ha på sig? Jag fick ett tips idag, Samarkand i Växjö har öppet till kl 20.00,  jag måste se desperat ut, men i morgon bär det av  till Växjö efter jobbet för att se om jag hittar något. Tack för tipset "Slim".

Efter jobbet idag kom Sassa, den svarta portugisiska vattenhunden som vi ska passa i 3 veckor, när matte åker till Kata Beach, ja ha det så bra! Denna hund är samma som President Obama ska skaffa sig, kan ju vara bra att veta, om man träffar på han.

Vill förresten passa på att tipsa om en matblogg med LCHF kost. Förutom recept så finns det mycket annat intressant att läsa:

http://airamsmat.webblogg.se/index.html

Dax att sluta hunden tycker jag sitter ivägen.....

Go kväll

Git

Klädnoja!

Åh, snart är det dax att åka till Stockholm och träffa alla kollegor från de nordiska länderna. Det kommer att bli kul, MEN jag hittar inget att ha på mej! Hur ska jag hinna med detta? Får ta och köra en kväll denna veckan till staden och kolla. Det värsta med att inte ha en aning, när jag då kommer till butiken, känns inget snyggt utan bara tvingande att köpa något för sakens skull. Ja, det får kanske bli till att inventera i sin egen garderob.

Varit mycket på jobbet idag, gick iett. Systemen svajade lite emellanåt, känns inte bra. Haft några intervjuer idag, de kändes bra. 

Lagade sen jättegoda järpar med chillisås och grädde, sååå goda. Åt en egenlagad wookgrönsaker med creme fraiche, chillisås och persilja. Har fått dille på persilja, vilken god krydda. 

Tittar nu på  Design Thomas & Simon, mitt favoritprogram, de är egentligen raka motsatsen till vad jag vill ha hemma, mycket färg, jag som då helst väljer vitt och vitt, kanske lite mullvad å så bryta av med grått. 

Ha en bra kväll

Git 

  


RSS 2.0