Tjabba tjabba hallå!

Snart är det lååångledigt igen. Och sommaren har kommit före våren, kan livet bli bättre. Tja, man kanske skulle lagt sin semester i april? I vilket fall, så känner jag att solen och det underbara vädret gör att jag känner mig så pigg, behöver inte snoza mer än en gång på morgonen, väl på jobbet, är jag pigg som en mört. Gott om energi alltså! Fast det finns ju en som är ännu piggare är jag, hon sitter inte långt ifrån mej, en morgon sjöng hon - "B-L-O-S-S-A Glöggen heter blossa..lalala", eh, visst gör den det men det är april nu, tja härligt pigg alltså!   


Fick ett samtal från lille sonen idag strax innan jag skulle gå på lunch, mamma du måste komma hem, pappa ligger och snurrar i sängen (han var ledig idag, jobbar ju konstiga tider), -ok, säger jag, vad är det som hänt? Han har fått ett njurstensanfall...jag kommer.

Väl hemma blev det  till att ringa sjukvårdsupplysningen, de fixade en tid på vårdcentralen, en av läkarna tog hand om honom på sin lunchrast, vilken service, de är vi inte bortskämda med här i Älmhult. Kristoffer körde honom ner, och jag kunde återvända till jobbet. En spruta i häcken och piller med hem, så är han som ny (nja, inte riktigt då). Hoppas nu att han har fått sin dos för det närmaste årtiondet.



Hemma ikväll, har jag oljat in andra delen av altanen, den öppna delen. Behövs göras igen, golvet var så torrt, så det sa bara "slurp" i träet.  

I morgon blir det ingen brasa hos vännerna, jo, förresten en liten, vi måste ju grilla.

God Afton

Git 

Ny grill!

Dagen har mest bestått av en massa möten idag. Får lite dåligt samvete av att inte vara på plats....Jag missade  kanelbullen som Anki bjöd på idag, det var tur, kanelbulle är ju så gott!

Cyklade hem från jobbet, ja nästan ända hem, då ringde mobilen, skulle svara samtidigt som jag hoppade av cykeln, ja då vällte den, försökte rädda den och svara i telefon, vad händer? Jo min konstgjorda nagel bryts rätt av, det kändes...
men sa inget, för samtidigt svarar jag artigt i telefon. 

Hem och hämtade maken och ner till järnaffären, köpte en ny grill. Medan maken lagade köttförssås med pasta/blomkål började jag äventyret med att få ihop grillen. Ni som känner oss, vet att jag är lugn och sansad och läser monteringsansvisningar från A-Ö. Den kommer nog att invigas till helgen, vi har lite kvar att olja på altanen innan vi kan njuta av den. Resultatet blev fint och den är stabil, det bästa av allt är uppsamlarkoppen som sitter fast under, så det inte kommer ut någon glöd på trägolvet. (ni vet jag är lite nojig ibland) 

Så här års är jag så tacksam att jag slipper ligga i rabatter och rota, jag har ju några fobier (Eva, jag jobbar på dom, en och en...) och den näst värsta är ju daggmaskar. Ler nöjt när jag tänker tillbaka på hur jag låg i landen runt huset vi hade, med handskar och ändå fanns de små äckliga, slemmiga maskarna där. Jag skrek och sprang och de följde efter, fy va hemskt. Nu behöver jag endast sticka ner händerna (med handskar) i blomjords påsar och där har jag aldrig hittat några sådana varelser. Jag beundrar er alla som nu gör fint i era trädgårdar!


Riktigt äckligt!

Ska sova nu, har precis titta på House, ett av mina favoritprogram.

Git

ps. Farmskan, ditt inlägg, behöver ett förtydligande.  

  

Olja!

Tävlingen avgjord på jobbet idag. 3 fruktkorgar i olika storlekar delades ut. Kul! Däremellan en mötesdag i ny konstillation. Chefen hem med alla sina toarullar, föreslog att vi kanske skulle ha vår egen rulle med namn på? Ja, tål att tänkas på. Alla idéer är bra.

Hem och lagade mat, idag rimmat stekt fläsk och timjan kryddad broccoli mos. Gott och mäktigt.



Sen upp på altanen och oljade så mycket jag orkade, sen tog ryggen slut. Då får resten vila till i morgon.

Så här är ena halvan klar, i morgon blir det andra halvan:



Nu ska jag deklarera !

Ha en skön kväll!

Git


Soliga lördag!

Det blev ingen inoljning av altanen idag. Jag har legat på den och blottat mig inför solen. Det är ju så skönt. Har inte gjort ett skapandes dugg idag, förutom att jag tränat, på att gå i mina skyhöga sandaler, det går inte så bra, men man skulle fundera på att ha stödhjul, precis som när man lärde sig cykla? Tål att tänkas på.

  

Grillen igång ikväll igen, såg att det började ryka under den...inte bra, nä, den har gått sönder, och det ligger fullt med glödande kol i den, bara att hålla tummarna att den inte spricker helt och allt kol faller ut på trädäcket här uppe. Det klarade sig, så i morgon  blir det till att köpa en ny grill, det var ändå dax. Det blir nog en weber med en fast asksamlare under, jag är lite nojig med att det ska blåsa ut glöder på trägolvet (vi har ju grilen på altanen) och huset brinner ner.

Kycklingfilé och blomkål/persiljerot/rotselleri gratäng med mycket ost och grädde, kryddad med färsk timjan, så gott. Idag blev det rött vin till maten (det vita var slut).

Lite kaffe och några få bitar choklad tog jag, borde lärt mig att min mage inte pallar sötsaker längre, kändes som om jag ätit ett ruttet ägg. Nu blir det nog lite mer detaljerat än ni vill veta. Ah, jag stoppar här! 






 Dax att rätta min Lotto rad, spelade i dag, vet ju knappt hur man gör, men det var ju inte så svårt att säga - "En lotto tack för 100 kr".

Och tusen tack för era inlägg, jag blir så glad, ska inte äta mera choklad (det rimmade)

Git  

Vilken dag!

Började med att skjutsa ner maken till vårdcentralen, sen snabbt till jobbet för att gå igenom "de sju stegen...". Tog en snabb kopp kaffe och ostskivan (mackan slänger jag fortfarande, även om det går supertrööögt nu, 12 veckor och -8 kg, ok jag ska väl vara nöjd, men mitt mål känns väääldit långt borta bara). Då ringer mannen,;
- hej, jag sitter på vårdcentralen och kan inte komma härifrån, jag ska till röntgen i Ljungby, foten kan vara bruten.
(kan man inte köra bil själv? - nä självklart inte
- jag kommer  så fort jag kan.

Iväg och upp till röntgen där jag mötte  chefen "chefens chef" (blev det rätt nu?)  Väl där så gick det jätte fort, in och fotade foten och sen resultatet att den inte var bruten, skönt, nu får du vila foten, så du blir bra igen. Hem och tillbaka till mina goa medarbetare. Dagen gick så fort och plötsligt blev det fredag kväll. Hämtade sonen som tillfälligt fått jobb på en outlet klädbutik, för att han ska vidare till nästa tillfälliga jobb, i baren på skoldisco? I baren? Okey, ni fattar!

Hemma var det lite städning och sen lite dansk tallrik som gällde, pölse med go tillbehör. Gott, snabbt, enkelt och väldigt lågt med kolhydrater. Gott vin till det (ett vitt igen). 

Fosterföräldrar har vi varit i dag också till Sassa


I morgon (hon ska sova här i natt) ska hon få en ny rosa toffs, med mycket fluff och en bild på "barbie". (no comments please)

Hittade förresten lite bilder på vänner, ni känner igen er väl?



Ser ut som segt kött, eller?






-nu är det så här....vänta lite, så här är det...ah hur blev det nu?  



- mmm gott, (har glömt vad vi åt?....)

Längtar till morgondagens bestyr, olja in altanen (men var ska jag då sitta och sola?)
Får kanske lov att tänka om, man måste ju inte alltid göra som man tänkt...eller hur .

Vill nu att ni alla kära vänner älskar livet och varandra i helgen (ja, annars också) Det ska jag göra till 100%)

Git

Långpromenad!

Köpte lite nya blommor efter jobbet idag och var på kyrkogården och satte lite nytt, påskliljor och de gula penseerna lyste som solen, så lite knall rosa blommor i det blev fint hos pappa. Därefter upp till mamma och tittade till henne, hon mådde bra, skönt.

Sen hem och hämtade Sassa, hunden som vi lånar ibland, tog en lång runda. Hon är ju bara så knäpp att gå med, hon kan ju inte gå i koppel, biter i det och ska själv leda sig hm. Drar och sliter tvärnitar och springer, ja, vi hade nog alla gångarter som finns. 

Nästan hemma så träffar jag en vän, som precis hade misst sin mamma tidigare idag, tänker på dig vännen. 
Ytterliggare saker som händer som gör att man ska ta vara på varje morgon man väljer att stiga upp och kan.

Väl hemma, törstig och hungrid, så det blev en "äggamacka", två stekta ägg med kyckling och bacon röra emellan. Snabbt och lätt. Sen kom maken och lillebror, maken haltar, har "tränat" fotboll och trampat super snett, kan inte stödja på foten. Tråkigt.

Go kväll!

Git

PS. Farmskan, grannfejden, tittar också just nu, finns det tjuriga gubbar eller tjuriga gubbar?

Ingen stand-up!

Ingen Ann Westin ikväll....inställt pga för lite anmälningar. Skit också, jag som hade sett fram emot detta. Det är synd om arrangörerna att det inte är fler som nyttjar de få nöjen som finns i lilla Älmhult. Jag säger bara, sluta klaga på att det inte anordnas något här, gå ut och nyttja vettja! Annars är det snart ingen som vågar satsa på något här. Så, nu fick jag det sagt.




Ann Westin

Grillen var i full gång när jag kom hem från jobbet, maken har varit ledig idag. Grillad fläskfilé med två olika marinader, chillin var min favorit, en grönsallad med mozarella och ett glas vitt vin. Super gott.

Därefter har jag laddat över bilder från datorn till fujifilm för att framkalla och göra ett album från lite olika tidpunkter. 60 bilder tog 2 timmar att ladda över, så trååååkigt, att sitta och vänta. Livrädd att trycka på fel knapp så allt blev deletat. Eva - datahacker - hjälp, finns det inget smidigare sätt?

Dax att sova

Git

ps. hade skrivit klart inlägget och tryckte bort allt, fick börja om, det är det jag menar, skitkul att komma om fel knapp....det är därför som texten är centrerad, fungerar inte att trycka på vänsterjusterad knappen. Knasig dator jag har.

Envis?

Jag trodde jag var envis! Men har idag mött min överman. Fast vid närmare eftertanke så är det bra att två envisa tänker tillsammans, så länge man inte stänger av sitt sinne och släpper in den andres tankar. Ja, jag ska nog fundera och sen får man kompromissa. Tack för tankar!

Stormöte på morgonen, därefter plundring i köket, rena julafton, fast trångt som på Gekås. Det delades ut allt som det står vårt förra företagsnamn på, då vi bytt namn till ett nytt fräscht. Lyckade själv få tag i en vattenflaska (tack Pilla för tipset, undrar varför jag fick det?)

Ringde sonen, skulle kolla av när han kommer hem från träningen, han var glad som en speleman, har fått ett jobb på baldershage, i baren. Jippie! Då står han rätt sida i baren för ett tag, i alla fall.

I morgon kväll blir det stand up med sveriges roligaste kvinna (har glömt vad hon heter). Berättar mer i morgon om skämten, om jag kommer ihåg dom, är jätte dålig på det, men jag ska försöka komma ihåg något.

Go kväll!

Git 

Helgen!

Tillbaka med ny energi. Det har varit en super kul avslappnande och mysig helg. Åkte tidigt i lördags morse till Varberg spa. Kom fram till ett mysigt hotell Gästis, i ett charmigt Varberg. Jag kör, är åkrädd så det blir bäst så. Kanon väg 120 km jätte lång väg. Missade sen 70-skylten, maken sitter bredvid och säger, du vet du om att det är fängelse om man kör 50 km för fort... Jisses, jag så inte skyltarna!!

Dessutom är han "lite" hopplös (å ha jämte ratten), rätt var det är så grymtar han högt, Öh - kolla -sakta ner mm, jag tvärnitar ju varje gång, hur ska jag kunna vet vad det är, jag såg ju inget. Men det kan vara en häst långt ut på åkern, en hund som hoppar och studsar, alltså långt från vägen och ville bara jag skulle titta. 

När vi alla (kompisar från jobbet) var framme och checkat in, gick vi till en uteservering och beställda in lite lätt lunch, vin och öl, sen tog vi något att äta också.

Eftermiddagen blev det massage och bubbelpol, bubbel dricka. Hade naturligtvis glömt vattenflaska, så jag och fru Åhus for in i cykelaffären och köpte var sen cykelflaska, ekonomiska som vi var så köpte vi 2 st för 50 kr, såg sedan i botten att en kostade 25 kr, ja vi blev ju inte lurade, men vi trodde ju vi var smarta.

Massagen var mycket skön, när jag väl fick henne att linda in mitt hår så jag slipper olja i det, Kalle låg en bänken bredvid och undrade om jag inte skulle hålla tyst snart så han kunde njuta av sin massage. Jodå, jag tystnade snart.

Testade kallbad, men nej, det var inget för mig, fick bara ner foten och kände snabbt att det inte skulle vara nyttigt för hjärtat.

Middagsbuffen intog vi runt halv sju, åt alldeles för mycket, men det fick jag ta. Därefter frågade vi efter en karaokebar, vi hamnade på Harrys, fanns ingen karaoke där, men det var helt ok ändå. Vi lämnade ganska tidigt, (Tollarparna gick strax innan oss) på väg ut, spelade dj en riktig gammal goding, så fru Åhus och jag studsade ut på dansgolvet (ca 8 kvm) männen som trodde vi var dem hack i häl gick ut, de kom tillbaka in och letade efter oss, de gjorde oss sällskap en stund. Var tillbaka kl 23 på hotellet och somnade ganska tidigt.

Söndagen

Gick upp redan kl 8 (maken hade inte ont i huvudet, men det var snetak på toa, så han slog i huvudet 2 gånger, då fick han ont i huvudet) och åt frukost, mums. Sen lyckades jag övertala maken att vi skulle köra inom Ullared (Gekås), det gjorde vi, det var första och sista gången han får följa med. Inte för att han var otrevlig verbalt. Men efter 26 år har jag lärt mig hans kroppsspråk, det ansiktet sa allt. Efter 2 timmar, tog plågan slut för honom och vi körde vidare, men 3 par skor fick jag med mig, förutom tvättmedel, sköljmedel och en klocka.

Stannade till hos min syster i Halmstad, de hade precis en tacopaj (LCHF) klar, (o)tur för dem, så där blev det lunch och kaffe. Tack för en go eftermiddg. Var hemma vid 18 tiden, packade upp och slängde oss i varsen soffa.

Måndag

En intervju tidigt i morse, sen rullade dagen på. Kollegan och jag gick igenom mycket i em, missade tom fikat, men det gjorde egentligen inget.

Åkte ner till Maxi och skulle hämta ut ett paket, gav de koden som jag fått på SMS, de sa:
 - det kan inte stämma
- jo, sa jag, det är det jag fått
- vi letar vidare...kan vi få se ditt SMS
- visst!
- okey, detta ska hämtas på Hartmans
- jaha, ja då går jag dit

Hur svårt kan det vara att läsa rätt? Ja, inte konstigt att det blir fel ibland, tur att det inte var värre saker än ett paket på fel ställe, eller rättare sagt, jag på fel ställe.

Dax att kolla in färjan 2, se om det finns någon kändis från jobbet där idag.

Go kväll!

Git


ps. glömde kameran när vi var i Varberg, så jag hoppas vännerna från Åhus och Tollarp skickar över lite till mig?!


Carpe Diem! (Seize the day)

Det är ett slitet uttryck, men ibland, eller ofta, måste vi tänka på vad det betyder. När du tänkt klart, så fånga dagen, du vet aldrig vad som väntar. Så vänta inte lev nu, fyll livet med myckt livs kvalite. Detta tänker i alla fall jag göra mycket oftare. 



I morgon så åker vi ett gäng till Varberg, få lite massage, bubbla i Lenin badet och sen äta gott på kvällen. Bilder och kommentarer kommer på söndag.

Förberedelserna är klara, tagit bort taggarna på benen, så nu är de släta och fina. Slingat håret, så det blir lite mer sommarfint, passade på att toppa det lite och tog lite på längden där bak. Så nu är renoveringen klar inför helgen.

Städningen av hemmet också klart, så nu blir det soffan en liten stund, ska sova tidigt idag, upp tidigt.

Ha en underbar helg och ta hand om varandra!

Git

Försäkringsbolag!

Är de desperata? Eller tror de att vi är det? Varje dag ringer det hur många olika försäkringsbolag som helst. De vill kolla om vår bil går försäkra billigare, om de kan slå vårt hemförsäkringspris (som vi har gratis via min makes medlemsavgift i facket), pensionsförsäkringen vill de räkna om. Idag med posten kom det ett försäkringsbrev med inbetalningskort på en grupplivförsäkring som gällde från 1 maj tom 6 juni. Då blev jag ilsk, ringde direkt och undrade vad det var frågan om. Kundtjänstkillen småskrattade och sa att vill vi inte ha den, så kunde han säga upp den, vi har ju för Guds skull aldrig tecknat någon!!! (Jag var tvungen att fråga maken också, för man vet ju aldrig...) Nä ner med dessa bolag som ringer och stör vareviga kväll. Undrar om nix fungerar för dessa också?

Sitter nu och tittar på ett riktigt galet program, "Hjälp, jag är med i en Japansk tv-show", synd att de japanska programledarna skriker hela tiden, men annars är det ju jätte häftiga tävlingar, tänk att klä ut sig till säl, olja in sig och sen glida som en curling sten och försöka stanna (utan att använda händerna) precis på en prick? Det var inte många som klarade det, de flesta gled ner i vattnet.

 En bra dag på jobbet, ett möte på fm, sedan några små samtal. Efter jobbet blev det cykellopp upp till mamma och tog hand om hennes tvätt . 

                                             

Längtar till helgen!!

Go kväll!

Git

Ps. Nu har jag glömt ikväll igen, jag skulle ju göra slingor i håret.... Okey, får ta det över ett glas vin i morgon kväll. 

Dagens boktips!

Nähä, he he, sorry men det här med eskimåernas många ord för snö är en myt. Och inte satt vikingarna och drack mjöd laget om så att vi fick ordet lagom - ett ord som för övrigt inte är det minsta unikt för svenskan. Engelska har inte fler ord än svenska och språket styr inte tanken. Men vissa språkliga myter har upprepats så många gånger att de ständigt återkommer i artiklar i tidningar och i var mans mun. Lingvisten Mikael Parkvall tar på ett både roande och bildande sätt livet av vanliga myter om språk i sin nya bok Lagom finns bara i Sverige. Tag och läs denna uppfriskande bok och vädra ut eventuellt damm i hjärnan.

Lagom finns bara i Sverige : och andra myter om språk


Inlägget hämtat från Adlibris bokhandel på nätet. Boken kan nog slå ihjäl en del myter. Myter finns det inom alla områden, visste ni tex. att det är inte alls större risk att du får kramp i vattnet efter det att du ätit. (som mamma alltid sa när man var liten och ville bada direkt). Du blir inte hårigare om du rakar benen ofta och systembolagen blandar inte kräkmedel i sina drycker.

Tack för tipsen till min lövbiff! 

Git

Skicka vidare....

Slötittar lite på en film, samtidigt som jag strosar runt på internet. Filmen heter "skicka vidare..." . Det var ingen dum idé, om någon gör en god gärning för dig, så ska du skicka vidare och göra 1 god gärningar för 3 andra, som skickar vidare till vars 3, vilken god idé. Mycket tänkvärt.

Lite vila idag, fixade tvätten, så den är helt slut, jippie. Sen blev det en LCHF-lasagne, en egentillverkad ostsås, stekte köttfärs, kokte upp tillsammans med blomkål och sen in i ugnen med riven ost på, kryddad med Thai-kioskens djävuls sås, det blev riktigt gott och mäktigt.

Tittat runt lite på resor, längtar verkligen efter sol och bad, blir det en skön svensk sommar med dessa ingredienser?

Ska gå och lägga mig i tid ikväll, har blivit lite sent de andra kvällarna. Men fått sova ut varje morgon, blir ju en kortis vecka denna veckan med.

Godnatt!

Git

Vilodag!

Strosat omkring i mina mysiga rödrutiga pyjamas byxor länge idag, bytte om till solddräkt och bäddade in mig på altanen, fy fasen va kallt!!! Det var bara till att hämta filtar och yllebyxor och lägga sig i skydd. Då var det skönt i solen.

Uppe hos mamma och kokade lite kaffe och åtnjöt detta på hennes balkong. Hittade en påse brända mandlar mums.

Till middag  blev det igen en rätt med lövbiff, börjar snart bli lite tjatigt, jag köpte ju en låda på 3,5 kg, när jag var på City gross, trodde den kostade 99 kr för en låda, super billigt tänkte jag. Det var 99 kr/kg, nu har vi halva lådan kvar, så har du ett gott recept på smaksättning eller tillbehör, är jag tacksam (och min familj också).

Britain's Got Talent 2009 Episode 1 EXCLUSIVE RECAP VIDEO CLIPS

http://www.youtube.com/watch?v=ZoF_XMDUukI   

Gillar ni Simon och hans minspel, är ovan klipp värt att titta på Britain's got talant 2009, underbart!

Nä, ska nu fortsätta titta på Whipe out, kul!

Gokväll

Git    

Ompysslad!

Åkte till Diö Spa på fm och lämnade över mina händer till Sofia som fixade till mina avbrötna och torra naglar. Resultatet blev inte bra, för långa och fyrkantiga, när jag skulle plocka ut linserna på kvällen, så var det nästan omöjligt. Naglarna var i vägen. Rev mig i ögat. Nä, så det blev till att klippa till dom och forma om dom, korta ner dom till hanterbar nivå.

Kvällen blev en god påskbuffé hos våra goda vänner. Startade med ett glas vin nere vid dammen, Anki och hennes man (änder) har landat och guppade omkring i vattnet (den ene något lat, så han la sig på en näckros och flöt). 

Under middagen, så kikade ugglan fram i den stora uggleholken (som Guido satte upp hööögt upp), helt orörligt och stirrandes, hade hon full koll på oss. Det är riktigt häftigt att ha en uggla i trädgården. 

Gratis musik på nätet, via Spotify (den går inte ladda hem och bränna ner, utan du lyssnar på den via din dator), lockade maken och Eva att leta upp gamla godingar. 



Så intelligenta ni ser ut mina vänner ;=0

Lite gott till desserten, trollar Ola fram i baren, medans vi andra sitter och försöker komma på några titlar att trolla fram.



Snygga lampor! Vänta bara till att vi ska entra baren och använda lamporna som mikrofoner.

Cyklade hem i vettig tid, hu va kallt det var!

Go kväll

Git

Långfredagen!

Vaknade till ett helt fantastiskt vårväder som mer liknade sommarmorgon. Full av energi cyklade jag till affären och inhandlade diverse mat till kylskåpet som gapade ganska tomt. Därefter gav jag mig på altanen som grott igen rejält efter en lång vinter. Grillen förbereds för kvällen, våra äggletande barn väntas till middag ikväll. När de kom och jag berättade att jag även i år har gjort påskägg och gömt och sa i vanlig ordning "-påskharen har varit här i år igen", så utbrister dom, - men mamma, sluta nu vi är för gamla, åhhh vad tramsigt....., sen sprang de ner från trappan och började leta runt, med mycket skratt och glada tillrop, blev de alla 5 år igen. 

 

Därefter tände maken grillen på vår nyputsade balkong, mmm luktar mumma.



Mattias hade med sig kött som han lagt i marinad ett dygn tidigare. Mycket gott, han hade i alla förberett till minst 10 personer, vi var hälften...men vi åt så mycket vi orkade, sen blev det tv soffan och så ska det låta. Stoffan vann som vanligt, hur vi än räknar poängen så gör han om poängsystemet, denna gången fick han dubbla poäng för varje gång Molly svarade rätt, egna regler. Jag förstod aldrig dom, men det är ok.

Hej svejs

Git

Bölsödag!

Idag har hela gruppen varit på Bölsö med Roger. Det har varit en riktigt bra dag, men många tänkvärda tankar att ta med sig hem.  Tack allihopa för ert engagemang.

Hemma blev det storstädning med maken. Gick som en dans och kvasten kom till användning. Tog först en flygtur över Älmhult och spanade in torsdags stressen, hittade desvärre inga andra häxor som var ute och rekade.

Sen har vi ätit en mini påskbuffé, med bara det godaste (som jag tycker då), påskskinka mm, prinskorv utan skinn, ägghalvor och pastrami.   

Nu blir det ett glas avkopplande vitt vin och en liten bit 86% mörk choklad (ganska bitter smak faktiskt). Men va fa...ian det står ju choklad på paketet, bara de!



Glad Påsk och flyg lugnt tillbaka hem ikväll!

Git

Påskfint!

Har haft mycket att stå i dessa dagar så inte hunnit blogga. Nu är jag nog snart klar för att fira påsk. Påskafton blir det rökfest, röka lax hos våra goda vänner. Ska bli spännande att se hur fördrinken ska blandas. Tidigare har det alltid blivit äggtoddy, som vi vispar själva med gaffel i ett högt glas och mycket socker i, när det inte knastrar i glaset längre får man lov att hälla i konjaken. Men inget socker inget "fluff" i glaset ingen toddy.

I dag har jag varit på säljskola på eftermiddagen, det är intressant och många bra idéer som man får ta del av. Bra jobbat tjejer.

Ikväll har det varit planteringskväll, först på kyrkogården och gjorde fint hos pappa, därefter hem och slet upp de gamla vinterblommorna och i med vita penseér och sen några gula blommor i krukan på trappan, påskfint. Ägg kransar på dörren, så nu är det klart!



Blommorna i blomlådorna på huset är ganska små så de syns inte så väl, men de är i alla fall på plats!




I morgon ska gruppen till Bölsö, ser fram emot en bra dag tillsammans!

Ha en bra kväll!

Git

Sovmorgon!

Trött efter gårdagens shopping-jogging, så jag fick sovmorgon, riktigt skönt. Efter en god frukost åkte vi till Krontorp och hälsade på Thomas och alla grisarna, (behövde inte hälsa på dom, jag kände dom på lukten).

En sen åkte vi till Älmhult, solen tittade fram på mina skitiga fönster, så det blev till att putsa dom. Var väldigt nöjd med mig själv efter det. Putsade sedan upp 3 par fotbollsskor som varit på träningsläger med min son. Han ligger just nu i magsjuka, det var tydligen en av de andra på lägret som fick magsjuka i morse. Alltså jag vill absolut inte ha det nu, vi brukar aldrig drabbas, så jag har bestämt mig för att vi är imuna.

Tv soffan är from nu min!

Git 

Ullared!

Thomas ropade utifrån hur jag ville ha mina ägg i morse, sov som en stock och for upp och undrade var jag var. Yrvaken svarade jag snabbt, hårdkokta? Undrar varför, för jag vill ju alltid ha de jätte löskokta. Men jag var nog inte riktigt vaken, och det är konstigt, men det är något som man inte vill erkänna. Ungefär som om någon ringer när man ligger och sover en söndag eftermiddag,  -sov du? -Nähä, jag höll på lite inne i tvättstugan, eller någon annan korkad lögn.


Min syster.


Hennes man.

Därefter full fräs till Gegås i Ullared. Man kan tro att det var lönehelg igen, massor och åter massor av folk. Överallt, det gillar inte jag. Det finns två sorter som jag inte gillar när jag shoppar, det ena är barn som blivit dit tvingade av sina föräldrar, de kommer bort, skriker och kör på en. Den andra sorten är män som blivit dit tvingade av sina fruar. De ställer sig mitt i gången och surar och flyttar inte på sig, även om man kör på dom. Varför stannar de inte hemma???
Lite komiskt var det i alla fall när de sa: - Ett kundmeddelande till Birgitta Svensson, din man har gått och satt sig i bilen. Tänk så klok han var, varför var det inte fler män som följde efter och gjorde likadant? Undrar ändå vilket humör han var på när hon senare kom ut? Okey, jag ska inte utgå från att just den mannen var irriterad, men risken finns ju.



Shoppade mycket rengöringsmedel, till ansiktet, kroppen, toan, köket mm. Några toppar och en kofta. Därefter ställde jag mig i den längsta kön. Såg inte att när jag väl var framme så var det lika långt till, jag blev lurad! Kl 16 stängde dom, och vi kom ut 15.50, så det blev en jätte snabb runda in i skoaffären som låg närmast, av med stövlarna och provade alla skor i min storlek bara för att något par skulle sitta som en "smäck", så blev det inte. Så inga skor idag heller.

Åkte tillbaka till syster och stod och tittade på solnedgången mot havet, Åh vad fint. Och månen lyste i andra vädertrecket. Mycket vackert. Havet ligger helt vindstilla och det är fortfarande varmt i luften. Sen var maten klar, god mat som alltid, Thomas är en "hejare" på att krydda köttet riktigt gottit.


Solen hann gå ner innan jag fick fram kameran, men havet ligger som en skugga!


La luna. 

Dax att släcka ner och sova, klockan är mycket!

Git 

Händelserik vecka!

Lindex kväll i torsdags, en gäng tokiga tjejer som gick lös på allt på Lindex åsså Johannes, jag han gick vi inte lös på, utan han fick vara storleks hämtare och kolla in så att satt rätt till. Ja, det var han som kollade in att byxorna inte fylldes ut för mycket...därefter blev det mat på Sorello, gott. Jo, det blev EN klänning, (den långa som är på reklamen som svävar runt en tjej), undrar bara när man ska använda den? Jo, jag hittar nog något bra tillfälle att bära den också.

Idag fredag, och resten av helgen, har jag skaffat barnvakt åt mig, Kalle o Stoffan är på träningsläger i Hällevik, och jag vågar inte sova hemma, så det passade bra för mig att få träffa syster yster och hennes make, bild kommer senare när jag har sladden, (den ligger hemma). Jag har fått grillat ikväll, supergott. Såg också solnedgången vid havet, tänk så länge sen man badade där. 

I morgon bär det av till Ullared, då blir det mer energi i shoppingådran som sedemera blir lyckorus.

Ha en go helg

Git

 

April, April!!

Har ni blivit lurade idag? Jag tror jag har blivit det. På Lokalnyheterna på tv4 - Stockholm - ja vi får inte in Småland på vår tv. Där berättade dom att svenska soldater som ska till Afganistan och kriga, ska träna på hur det är att vara i en annan kultur av människor, så de ska med full utrustning gå omkring på Ringeby Torg, eventuellt ska de ha k-pistar också för att få den "rätta" känslan. Det måste ju bara vara ett skämt? Fast när det gäller den svenska försvarsmakten, så är det ju hela tiden 1:a april.

Missade att det var vårmarknad idag, sa ju att jag skulle dit på lunchen, köpa lite tidiga vårblommor. Tog tom med mig lunchlåda för att snabba mig. Ja, ja, det får väl bli den vanliga torghandeln en annan dag. Nu vill jag börja pyssla lite med min trädgård som hänger på framsidan av huset. Det innebär också att någon måste komma och putsa fönstren, de är så skitiga, att det ser nästan ut som små människor som avbildats i smutsen. Så någon frivillig? Bara att höra av sig, först till kvarn...som man brukar säga.



Våren är här idag. Visst har ni känt det i luften? Så skönt det var ute, när solen lyste och riktigt värmde, mmm gillar jag.

Dagens middag blev idag köpemat, en kebabsallad med massor med stark sås, gottit. Därefter somnade jag i soffan, fattar inte varför jag var så trött idag. Sover ju alltid (nästan) åtta timmar/natt, sov i nästan 2 timmar, så nu somnar jag väl inte ikväll.  Och ja, jag äter fortfarande både Goji bären och D-vitaminer. Eva-Coachen, åker maken till Kina land snart? Vill skicka bud med mer Goji bär, de är snart slut.  

Dax att sluta!

Git

RSS 2.0