Visst gör det ont när knoppar brister...!

Är en fin dikt av Karin Boye.

Sitter förstummad och tycker att livet är orättvist. En kär vän har lämnat oss idag. Spelar det någon roll hur vi lever? Sunt, hälsosamt, tar dagen som den kommer? Nej, det hjälper inte, det är slumpen som avgör vem som Gud tar hem till sig.

Alla mina tankar är hos familjen... vännen, du är så långt borta, jag vill bara hålla om dig och trösta.

All min kärlek till er.

Git    

Hem ljuva hem!

Nu är fönstren putsade. Det tog två dagar, ja, jag delade upp det för att jag inte skulle tröttna...
Har även blivit hel blondin igen, de grå är bort, för ett tag i alla fall.



Förresten vet du vad blondinen döpte sin Zebra till? Just det, Pricken!

Igår kväll blev det soffan med en värmedyna över magen, lite mandlar och ett vinglas med gott kolsyrat vatten. En halvbra film och riktigt goa mysbyxor. Båda sönerna hemma och vi åt en god bankad fläskfilé med tillbehör.



Nu blir det knäckebrödbak, maken gillar dom, så de går åt.....

Ha en skön söndagskväll!

Git


 

Lax med gräslökssås!

Blev det ikväll, uj, va gott.
Dagen började vääldigt segt, ja egentligen inte dagen, utan jag, jisses va trött jag var. Det höll i sig hela dagen. Fick rengöra linserna flera gånger, för jag trodde att de var dimmiga...

Var ute på Sjöstugan och åt lunch tillsammans med Susse idag, tack vännen för denna tiden tillsammans, att du lyssnat på mig. Fast du är ju kvar och vi kan ju fortsätta att tjattra. 

Hem efter jobbet, mådde sådär lite trött och lite låg. Ville bara laga till något snabbt, så jag kunde hälla mig i soffan sen. Så det blev  ugnsbakad lax med vispad grädde och gräslöksost och en kruka finklippt gräslök, 20 minuter i ugnen. Blomkål/broccoli mos med smör och salt!

Nu blev det ett glas vitt vin och OLWs rostade mandlar (7g kolhydrater/100g). Tillsammans med lite slö tittande på Kristallen. 

Maken ska jobba i helgen, så jag tänkte ta sovmorgon i morgon, sen tar jag tag i fönsterputsningen, eller åker till Göteborg och handlar massor på Hemtex? Planterar om lite blommor om de nu fått in några höst-ute-växter. Jag behöver också byta hårfärg, åtminstonde närmast svålen. Får se om jag hinner med allt i helgen.


 

Jag måste hinna njuta också, ni också!

Git  

Middag och Trolleri!

Dagarna som varit har varit rensning och städning mest här hemma. Börjar komma in i de gamla rutinerna igen.
Har varit ett lagom tempo på jobbet med som vanligt många glada skratt. En kollega har haft problem med musen, den bara stack iväg och irrade. Och idag kom en från IT och frågade vem som hade problem med en irrande mus?! Skrev jag verkligen så i felanmälan? 

Ikväll blev det golfrestaurangen, Goaroije, med gruppen. Som vanligt hade vi hur trevligt som helst. En överraskning i form av en trollkarl dök upp och trollade och hade många goa kommenarer. Sen är ju frågan Nisv, ser du något hål i ringen?

Firade även en trogen medarbetare som varit anställd i 30 år. Det är låååång tid. Mycket kunskap där.

Cyklade hem och dit och för första gången cyklade jag och mika i en rondell, har ni gjort det någon gång? Det hade inte vi, så vi blev nog lite vilsna, hur gör man här?

Kom i alla fall hem välbehållna, och med min borttappade golfklubba som jag tappat bort på senaste rundan, någon vänlig själ hade lämnat in den på kansliet. Tackar! Känns lite dumt att behöva fylla på lagret med klubbor. Bollar slår jag ju bort lite här och var, men klubbor, nä det håller inte.

Ha en fortsatt trevlig tååårsdags kväll och tack för att ni kom alla ikväll!

Git 

Fotboll, Halmstad och Göteborg!

Jag var på min första bortamatch i fredags kväll, i Rottne, vi var där kl 17.00, matchen började 18.30. När vi kom fram öppnade sig himlen, jag och Eva satte oss i bilen och körde en sväng till Ica, sen in i deras klubbrum och pratade och pratade...så vi missade starten på matchen. Vi som var där i så god tid.

1-1 slutade matchen och precis plaskblöta om fötterna. Därefter skulle vi skjutsa  Christer till Mellbystrand, körde en ganska stor omväg, Ljungby - Markaryd - Laholm - Mellbystrand och sen 23.45 var vi framme i Halmstad, som var vår slutdestination för natten. Hos syster med maken. Upp i ottan och tog tåget till Göteborg.

Avalon Hotel

Hotellet, längst upp ser man poolen, där då man faktiskt ser ut som en padda nerifrån, vattnet förstorar, så är det bara!

Foto av Avalon Hotel, Göteborg

Takterassen med poolen bakom.

Checkade in på Hotell Avalon, ett jättefint hotell. Med pool på taket som stack ut så man kunde se nerifrån gatan när folk simmade där uppe, det var så häftigt. Sen ut på stan, Avenyn, lite lunch, lite fika, tillbaka till hotellet, gjorde oss festfina och drack lite bubbel och shoots. Hittade stadsteaterns grillrestaurang. God mat och gott sällskap. Sen drog vi vidare till hotellets utebar, där träffade vi en som hette Ingvar. Slog oss ner i ute-soffgruppen och Ingvar tittade på mig och sa :

- Bor ni på detta hotellet?
- Ja, det gör vi, sa jag.
- Jag såg en padda som simmade omkring på taket innan, var det du?, sa Ingvar
- Nej, jag har inte badat där uppe.
- Hepp, har du riktigt hår eller är det peruk? sa Ingvar.
Sen drog han mig i håret...
Han berättade att han köpt biljetter till en konsert i Göteborg, som han skulle ta med sin mamma till (han var 49 år sa han), men hon är så dement, så det är ingen mening. Han bjöd med mig istället. Vilka raggningsrepliker va´? 

I morse kunde jag inte sova, gick upp ganska tidigt, ställde mig i duschen, det kom uppifrån (ni vet när man inte får igång handduschen) och det var iskallt! Då skrek jag så Kalle vaknade också. 

Ner och åt en mycket god frukost i uteserveringen på hotellet i gassande varm och skönt solsken. Vi satt kvar en lång stund, lite senare kom systern och maken, då åt vi frukost igen med dom.

Strosade omkring och bara njöt av sol och ledighet, satt i en park och åt glass (jo, det gjorde jag!). Avslutade med en grekisk lunchrestaurang innan vi drog till stationen och åkte hem.


Fantastisk lång och skön helg! 

Git

Bullbak!

Ja ni läste rätt. Jag bakar bullar. Fick sådan lust att göra något sådant. Jag kommer inte att äta dom. Men jag saknade lukten av nybakta bullar. Helt sinnesjukt. Är rätt säker på att de kommer att gå åt  här hemma i alla fall.



Om jag har ork kvar så blir det knäckebröd också, men då på LCHF-vis. 

Just nu rullar veckan på i hisnande fart, men tiden går väl fort när man har roligt. För det har jag just nu. Har så mycket energi!  Var får jag den ifrån? Kanske skulle använda den som Mrollan, putsa fönstren...njae så pigg är jag förresten inte.

Majsan: vi har desvärre inte planerat in Tajjeland i vinter. Men visst längtar jag tillbaka. Vi får blunda och försöka känna värmen, dofterna åsså dessa små stickande trådar som fanns i havet.

Bullarna är i ugnen, dax att göra knäckebrödet.

Ha en go kväll

Git

ps. Bullarna är giftiga, har jag bestämt mig för, så jag kan inte äta dom! 


Late måndag kväll!

Japp, ikväll har jag bestämt mig för att ha en lugn hemmakväll, maken och sonen är på fotboll det innebär att jag har tillgång till alla tekniska prylar här hemma. Datorn, tv-dosan, telefonen och precis hur jag vill i vilken ordning jag vill.

Har försökt logga in på "Mina sidor" på golf.se....jo jag lyckades, men det var inte lätt. Jag tycker med tanke på mitt jobb att det borde vara enklare. Får nog ta och ringa deras kundtjänst och be dom förtydliga ett och annat på sin sida. Väl där inne, så fanns det ingenting på mig, mer än att jag har 36+ i hcp. Det visste jag ju redan. 

När jag kom hem ikväll så hade maken gjort köttfärslimpa och gräddsås, mumma. 

Skrivtorka... men natten har varit lugn inga konstigheter alls.

Lite roliga skyltar, har jar hittat, kolla här:





Ni som känner mig vet att jag är befriad från lokalsinne, hoppas jag aldrig stöter på denna skylten!

Go kväll!


Git

 

Kul natt och morgon med maken!

Nu har maken varit i farten igen... det är hans jobbhelg så han har varit duktig och lagt sig tidigt. Själv satt jag uppe i går kväll och tittade på en film. När jag skulle gå och lägga mig efter midnatt, började maken att skratta, han skrattade så han kiknade. Sååå lustig ser jag väl inte ut? Jag var i alla fall tvungen att fråga honom var som var så roligt och han svarade:

- Jolle står och slår på en sjua, han sa att han skulle slå en sjua - men så här! (skrattar igen)

Jaha, han sover och skrattar i sömnen, skönt att det inte var jag. 

På morgonen när han klev upp fixade till sig, åt frukost och skulle ta på sig skorna, tittar han ner på fötterna som kändes lite konstiga. Upptäcker då att han har ett stort hål på ena sockan så tån sticker ut, och på den andra foten har han fått på sig en stödstrumpa, som vi hade på flyget till Thailand. Hur han nu lyckades tråckla in foten där utan att undra?

Eftermiddagen kvällen igår var vi på Kvarnavallen, jag stod i kiosken och sålde toast och korv m bröd. Gick som smör i solsken. Samtidigt som jag försökte lyssna på körslaget, 6 lag som tävlade mot varandra. De var så duktiga. Laget som vann kom från Virestad (konstigt), ska få sjunga tillsammans med Magnus Carlsson (fd barbados sångare) i december. 

Sen var det audition för talangjakten som är på Älmhultsdagarna i september, det drog också en hel del folk. Så många duktiga unga förmågor det finns i trakterna. 

Och så var det veteranturnering i fotboll, både gubblag och damlag. Mycket folk! Kvällen var det kasedans och vid midnatt drog yngste sonen igång som DJ.

Idag har sommaren gjort comeback, legat på soldäcket och lapat i mig sol. Det gäller att ta vara på de sista D-vitaminerna som erbjuds. Snart blir det dax för burken istället.



I morgon är det jobb och min nye boss börjar, de flesta har nu haft sin semester och återkommer i morgon. Livet återgår till det normala.

Ett gott matips!

Torskfile 4 port
100 g gorgonzola 
smör
salt

Sås:

1 dl vitt vin
2 dl creme fraiche
1 fiskbuljongtärning
1 dl dill
Smör

Gör så här:

Lägg osten på torsken, pensla med smör och salta lätt. In i ugnen 200 grader, ca 15 min
Gör såsen under tiden, lös upp fiskbuljongen i vinet, låt koka upp, lägg i creme fraichen, koka upp.
Rör ner dillen. Dra av grytan från plattan och lägg i en stor klick smör. 

Supergott, jag lovar!

 
Ha en go söndagskväll!

Git

Deal or no deal - vela eller inte vela!

Jag tycker ju att jag fortfarande har semester. Så jag har bestämt mig för att ta det mellan kl 17-22 varje dag efter jobbet. Så ja, det stämmer bloggen har inte blivit uppdaterad pga semester.

Men nu måste jag ta tag i mitt privatliv igen. Har latat mig tillräckligt. Fast det bär emot att behöva se till att tvättkorgen är tom med jämna mellanrum. Att handla och laga mat och inte köpa hem halvfabrikat eller helt färdigt. Att köra ut till golfbanan och fortsätta min karriär neråt (ja jag ska ner i handicap), att inte sitta framför tv:n och glo, att läsa en spännande deckare till sent på natten.

Nä men fy va tråkigt det låter att stå över detta?! Det måste nog bli en blandning av ovan och alla "måsten".  Men jag brukar vara duktig på att plocka bort måsten, som inte är överhängande.

En annan sak som är ett måste; skippa alla de tårtor och kakor som sommarjobbarna bjuder på. Många av kollegorna på jobbet är sååå duktiga när det gäller LCHF (Low Carb High Fat livet). Och visst är det enkelt och gott. Får frågor om både det ena och det andra, det är bra, det håller mig själv uppdaterad och motiverad. Men som jag sagt tidigare, detta är ingen diet, det är en livsstil med god mat. Jag har beställt en ny kokbok idag. Den andra som jag har, är mycket bra, men det är aldrig fel att ha mer att välja på.

Smörstekt : läckra recept för lågkolhydratkosten LCHF

Smörstekt : läckra recept för lågkolhydratkosten LCHF, vänta med spänning på att få hem dem i brevlådan.

Doktor Dahlqvists och Airams LCHF-Kokbok

Denna har jag sedan tidigare och den är väl använd!   

Nähä, i morgon blir det till att "jobba" på kvarnavallen-festen. Körslaget, audition inför talangjakten på Älmhultsdagarna i september, veteranfotboll är bara några av aktiviteterna som väntas i morgon. Själv ska jag stå i kiosken och sälja korv och Toast (giftigt).

Go kväll!

Git

Sommaren har kommit (igen)!

Nu har sommaren återvänt och det blir åter igen några goa kvällar. Dagen igår flöt på lugnt och stilla igår. Efter jobbet så hade jag lite shopping runda.

I förrgår när jag och maken var på maxi köpte jag bla ett läppstift. Jag plockade upp varorna och hand packade. När vi kommer hem så fanns inte läppstiftet med hem. Jag klagade på att han slarvat när han packat varorna och inte fått det med i kassen. Så jag gav honom kvittot och sa att han får köra ner efter jobbet i morgon och hämta det i samma kassa.
Snäll som en golden, körde han ner, tog kvittot med sig, sa att han skulle hämta ett läppstift som han glömt packa ner.
Kassörskan tittade på honom och sa att de hade inte något som var kvarglömt från dagen innan, han  visade fram kvittot, hon tittade på det och sa, -där finns inget läppstift betalt på detta kvittot.

Stackarn, han skämdes, köpte en kolsyrepatron och åkte hem. Gissa om jag fick höra det när jag kom hem. Det var ju jag som glömt kvar läppstiftet i korgen...mitt fel, förlåt mig! 

Så igår var jag istället på Lindex och köpte ett nytt, så nu är allt frid och fröjd.

Sen har jag fått nageltrång, i långfingret, det gör så ont, jag stöter emot det överallt så klart, så jag har tejpat det och dränkt in det i alsolsprit, aj, aj, aj! Har googlat på nageltrång, finns bara info om nageltrång i tårna, att det beror på att man klipper fel eller för trånga skor. Hur kan jag då få det i långfingret? Susse hade en teori, men den säger jag INTE!



Idag, har jag varit och klippt mig, som ni vet är det inte något jag gillar, jag går alltid hem och fixar om det. 

I morgon är det fredagskväll, första jobbveckan över, har gått så bra!

Go kväll!

Git

Grönt kort, jajamensan!

Dagen började bättre än igår, inga blommor stulna. Trött i alla fall, det är så segt att stiga upp, och lika svårt att komma i säng i vettig tid på kvällen. Snart är det helg, då får jag sova lite längre igen... jag är ju ingen morgonmänniska precis.

Efter jobbet så gick maken och jag ut och tränade först lite golf, sen gick vi 9 hål, gissa vem som fick klartecken på att jag har grönt kort nu? Jajamen tränarens autograf sitter som en smäck i boken. Känns skönt att äntligen fixat det, nu kan jag svinga hej vilt, utan att tänka på att jag måste, måste få ihop mina 18 poäng. Jag menar, det blir lite mer kravlöst, jag är inte ute efter att sänka mitt handicap så ofta. 



Fick en fråga om en LCHF:are får äta majskolvar? Nej, det är 22 g kolhyderater/100 g. Gränsen går vid 5 g koldyderater/100g. Sorry gumman. Men du 2 kg första veckan!! Du är verkligen duktig! Ring eller maila mig om du är sugen på något och vill ha alternativ. Inspiration kommer nedan: 

Ugnstekt kotlett med Sambal Oelek  och grädde  

8 portioner

8 fläskkotletter med ben
2 dl creme fraiche
3 dl vispgrädde
2 tsk sambal oelek
0,75 dl soja, kinesisk
3 vitlökar för den som vill ha mer hetta

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader

1.Lägg det råa köttet i ugnsfast form.
2. Vispa ihop de övriga ingredienserna och slö över köttet.
3. Stek i 75 min.

Servera med blomkålsmos (mosa kokt blomkål blanda med smör, grädde och strö flingsalt över)

Lycka till!

Git

Blomtjuvar!

Hade svårt för att somna igår kväll, jag var ju inte trött! Visst är det skönt när man har semester, slippa titta på klockan, hur mycket den är när jag går och lägger mig, hur mycket den är när jag vaknar. Har ställt klockan en gång på semestern, det var när vi skulle åka till Skummeslöv förra veckan. Jag använder mobilen som väckarklocka och den har jag bytt nu i sommar, så jag vet inte hur den fungerar...Svärdottern skulle hämta oss kl. 08.30. Plötsligt vaknar jag av att någon står nere i hallen och ropar försiktigt  -"Giiit"? Jag hoppar i sängen och svarar "-Ja, vem är det ?"
- Det är jag, Emely
- Nu? Vad är klockan?
- Vi ska åka nu...

Då gick det undan i verkstaden (badrummet), vi körde kl.09.10 inte dåligt va?

I morse när jag vaknade var jag så var jag inte så trött som jag trodde jag skulle vara, som första dagen i skolan, förväntansfull, vad har alla gjort, vilka är tillbaka, vad vad vad? Kul att vara tillbaka var det i alla fall.

Men innan jag kom till jobbet, tog jag som vanligt in tidningen, kikar lite åt blomlådorna, då blev jag helt vansinnig! Två av mina blodröda pelagonier hade någon ryckt upp och gjort-vad-vet-jag-med? Varför i helv_te kan man inte låta blommor i lådor - krukor vara där de är? Alla som känner mig vet att jag inte skulle göra någon illa, MEN om jag får tag i en blom-kriminell - så ska jag offra en pelargonia till och lova stoppa upp den på lämpligt ställe och hoppas det är stora maskar (det är det värsta jag vet) i jorden.

Väl hemma efter jobbet, möblerade jag om lite bland blommorna, men det fattas en nu, har ingen mer i reserv. Men nu ska jag inte lägga mer energi på det.

Gjorde istället en kycklingpaj med sparris och kryddad med dragon:



Blir nog lite över till lunch i morgon också.

Sen hittade jag mina skor som jag inte kan gå i, har övat lite då och då innan sommaren, tänkte ta med dom på semestern för att träna lite mer, men hittade inte dom när vi åkte, de låg avsparkade framför soffan i vardagsrummet, blev faktiskt lite glad att jag inte hittade dom, de klackarna är snygga, men jag går som en knäande giraff i dom.



Där ligger dom bra ett tag till.

Ha en go kväll!

Git

Semestern över!

Nu har vi varit i Skummeslöv en vecka hela familjen med flickvänner och katten. Vädret, tja det kunde varit bättre, men vi kunde i alla fall sola 3 dagar av 7, det är ok. Vi tom badade 2 dagar, varmt? Nä, det vill jag inte påstå. Tiden fördrev vi med spel i alla former tex. minigolf, kortspel, Jepardy och strandtennis för att nämna några. Och en del shopping blev det också. Vi fick inte med allt i vår bil hem, så tack och lov har sonen en större bil, så han kunde ta lite av vårat.



En av kvällarna var vi inne i Båstad, detta är taget i hamnen. Maken på väg till Peppes?



Några lata dagar i solen blev det, sonen somnade visst.



I morgon börjar jobbet igen, och det känns bra. Semestern har varit lååång och vi har hunnit med allt som vi planerat, vi hade iof inte planerat så mycket, utan två veckor var det Carpe Diem som gällde. 

Måste också berätta att det lönar sig inte att fuska med LCHF kosten, det har kostat mig lite mer än 2 kg (upp då)  i sommar, så nu blir det hårda tag igen.  

Varför är det så att när det är halvbra väder så äter och shoppar man? I alla fall jag. De dagar som vi har haft vi havet, har jag inte haft det behovet alls, en flaska kolsyrat vatten, så är jag nöjd.

Dax att fixa lite innan morgondagen, bla skicka ett SMS till Pillan, misstänker att jag glömde mina sandaler hos dig när vi var i Åhus tillsammans.

Ni som har semester, ha det gött! Ni andra ha de gött också!

Git

RSS 2.0