2009!

Ska försöka sammanfatta året som gått. 

LCHF har planterat sig i köket till fullo. Kastat bort allt vad light heter, bröd, pasta och socker. Jag mår toppen av det. Däremot har mitt träningsår varit mindre lyckat. Har mest tränat på att lata mig så det är jag bra på.  

Energin har gått åt på bla jobbet, har haft ett bra år, men samtidigt har det hänt mycket. Nya och gamla kollegor, medarbetare har kommit och några har gått. Har lärt mig mycket om både människor och organisationen. Ett spännande och väldigt roligt år, aktiviteter på jobbet och utanför jobbet, vi har haft så mycket kul tillsammans, tycker det är lika kul att gå till jobbet idag som för 4 år sedan när jag började. Det är en förmån.

Det har varit ett händelserikt år på hemmaplan, små utflykter, helgutflykter, semester med våra goda vänner på Gotland (första gången jag var där!), semester med båda sönerna och deras flickvänner en vecka i Skummeslöv. Vädret var inte det bästa, men det var sällskapet, det är viktigast! 
Spa-helg i Varberg med Ekdahls och Nordholms - minns fortfarande solen som värmde oss när vi åt lunch i våras. Hur vi letade efter vattenflaskor i en cykelaffär, vi fick inte ha alkohol i SPA anläggningen - så då hade vi vattenflaskor med diverse innehåll, god mat och dans på kvällen.

Valborgsfirandet som vanligt hos Hazard, med ett härligt försommarväder, så bålet fick inte tändas i år, stor brandfara i Kronobergslän, blev istället en lååång grill vi trädgårdsdammen.

Lata dagar i Halmstad hos systern med make, försök till att hjälpa till med Friggeboden, tungt och jag var livrädd att allt skulle välta över oss.

Våra god vänner som kom och hälsade på från Vietnamn med barnbarnen - hur han några veckor senare rycktes bort hastigt från oss alla. Vilken fullständig chock - så overkligt, tiden stod stilla, panik, minnen, hjälplöshet så skör. Vad säger man? Vad gör man? Försöker finnas till. Ta vara på varandra, stunden och ögonblicken.

Sköna, lugna helger med maken, med barnen, kan man egentligen ha det bättre? Jag är lycklig, jag är frisk och jag är tacksam. Vi har det så bra! Det är vår rikedom.

En erfarenhet som jag fått lära mig mycket av under året är att bli mamma åt sin mamma. Ibland frustrerande, men jag är ändå tacksam! Allt hon gjort för mig under alla mina år - nu är det Pay-back-time, just go-Git!

Lite bilder från året som gått:


Lata dagar på Gotland, maken like.


Picknick med Hazards.


Sen kväll med Spotify och grabbarna!


Min kollega tillbaka efter mammaledigheten.

 
Fördrink innan VIF:s 75-årsfirande.

   
Inte titta, inte titta....(Fru Nordholm till maken)


De yngsta turturduvorna i familjen.


De näst äldsta turturduvorna...


De "äldste" i år räknat, men i sinnet, lätt match!


Vintern är tillbaka utanför fönstret och snart är detta året till ända!

Gott nytt år alla!

Annorlunda spel!

Precis hemkomna från stora sonen och svärdottern. Hade med oss en super god västerbottenpaj (om jag får säga det själv). Efter maten spelade vi ett spel som var lite annorlunda, ja det kan man säga. Inte ofta man satsar hjärnceller och får själv välja hur många max 3 åt gången. Men det var kul och går ganska snabbt att spela, så det blev ett antal rundor. Så här ser spelet ut:


Bara att läsa reglerna, så gick det några hjärnceller, vill jag lova. Tur att vi testade det en söndag, så kan vi det till nästa gång...


 

Sååå avundsjuk!

Loggade in på datorn vid lunchtid och såg att våra goa vänner också loggat in, skillnaden är några hundra mil just nu. Klickade in på skypen och vips så satt de där i sina solstolar, det är så häftigt att kunna prata med någon som är så långt iväg. De befinneer sig på Koh Samui, Thailand. De visade oss runt i sin bostad och även omgivningarna. Termometern stod på 28 grader. Kylskåpet var laddat med vitt vin. Hm, vad vore en bal på slottet...

Genast begav jag mig ut och letade boende för nästa nyår, ja jag vill verkligen fira den där nere då. Suget blev ju inte mindre efter att ha sett deras levende precis.

Själv ska jag baka en västerbottenpaj och åka hem till store sonen med, det är inte fy skam det heller. Pratade också med yngste sonen som ska på fyrverkeri uppvisning idag, blir aldrig killar för stor för dessa smällare?

Måste också leta upp någon god Nyårsmeny, förrätten är klar, men det är ju minst två rätter till som ska tillverkas.

Nu ut i köket!  

En sovmorgon till förbrukad!

När jag slog upp ögonen i morse såg jag min nya klocka lysa i taket, jag önskade mig en sådan, så jag slipper fumla med klockan mitt i natten för att se hur mycket den är. (tror att det är för att jag ska få veta om det är lönt att gå upp på toa, eller det ändå är dax att stiga upp). Klockan visade 10.15, tja, lite mycket kanske, men vad gör väl det.

Lite stödköp efter frukosten sen hyrde vi den andra filmen av Stig Larsson "flickan som lekte med elden, den var riktigt bra, har hört att den tredje filmen ska vara ännu bättre. Hoppas snart att jag får tillfälle att se den.

Till middag idag blev det hemmalagad thaimat, det var gott, men jag är inte hungrig, har inte varit det sen julafton. Har proppat i mig på tok för mycket av kolhydrater och socker dessa dagarna, ingen ordning alls. Allt som kommer i min väg...vi har massor med julgodis hemma, har gjort eget plus att svärdottern gav oss tre burkar som hon gjort. Och det är klart supergott.

Undrar om det är något jag behöver på mellandags rean? Förmodligen inte, eftersom jag iså fall skulle känna ett sug efter att åka på shopping tur så fort det nu går i halkan. Men nej. T.o.m maken frågade om jag inte skulle ut och shoppa något, han tyckte det var lite konstigt att jag inte ville det.


Tomten kommer...

Eftersom vi inte har några småbarn med på julafton som är vi alla tomtar tillsammans. Yngste sonen med flickvän sov här och vi åt skinkmacka till frukost. Sen blev det stödköp för makens del, grädden tog slut. Resten av familjen kom vid lunch tid, mamma också. Som traditionen är i familjen, missar vi aldrig Kalle Ankas jul kl 15.00, men jag tycker att det är lite tjatigt nu, så jag började på lite av maten under tiden. När Kalle är slut är det julklappsutdelning. Ja, jag har det jag önskar mig allaredan och fick ändå lite till. 

Lite bilder från julafton:



Sönerna med mormor emellan sig.



Challe har precis hälsat på tomtarna.



Luvan hänger på spiskrogen och väntar på att bli använd vid julklapps
utdelningen.

Efter allt ätande åkte mamma, yngste sonen med flickvän till sitt. Kvar var äldste son med sambo, då började utmaningen med nya spel. Nya TP, med handdator som slumpar fram frågor (går att hämta fler på internet), kul! Och sen ett där man gissar årtal, det var också kul, men svårt, tänk vad tiden går, det upptäcker man i alla fall. Men det är alltid kul att spela riktigt vanliga spel med tärning och plastgubbar som hoppar fram på ett bräde.
De sov sen över, de åkte vidare efter en rejäl julfrukost tillsammans.

Nöjdast av alla igår, var nog yngste sonen som i 19 år ca har önskat sig trummor! Igår blev drömmen sann!

Idag blir det bara julmys och vila, tv tittande och rester ska ätas upp för mig och maken, vi är "home alone".

 

Lillejulafton!

Jultal av lundachef och platschef. Sen fint besök från en av ägarna, fick en liten julkram också av honom. (eller rättare sagt jag tog nog den). Det är så mysigt att vara på jobbet så här dagen före dopparedagen. Eftermiddagen var det julgodis i massor och en julklapp från företaget, tackar och bockar!

Lite vänner här hemma plus pojkarna med flickvänneer. Åt gott, INTE julmat dock.Testade lite av julgodiset. 
Challe katten var med, och var väldigt nyfiken över att vi har en gran, så naturligtvis försökte han klättra upp i den, men en blågran sticks så in i...det kände han också, men tänkte nog att det kan gå att klättra i den ändå. Matte fick rädda granen.

Fick en vacker Amarlis med grönt så fin i vasen så.



Fullt med klappar under granen, svärdottern konstaterade att de har minst lika många som de tar med sig i morgon, pust och stön! Vi måste ändra våra julklapps vanor, en per person räcker.



Långledig och 11 st sovmorgnar som väntar, nedräkningen börjar nu...


God Jul alla goa vänner!

Git

Julefrukost!

Oj vad tidigt fru Emanuelsson fick stiga upp idag, kl 06.00 ringde klockan, inte riktigt min tid. Men den som väntar på något gott...Tjejerna på jobbet hade fixat en god julfrukost och julklappsbyten. Jag fick ett jättefint halsband, riktigt Gittit.

Lite fina bilder från frukosten i morse.







Därefter har det varit möte hela dagen, först på jobbet. Därefter var vi och åt en god lunch på golfrestaurangen tillsammans. Åkte sedan till mitt tidigare jobb och hade möte, gjorde en storstilad entré, mattkanten innanför dörren var i vägen och fick in foten under mattan klamp, klamp.

I kväll har vi handlat all julmat,, köpt sista julklappen, rullat köttbullar, gjort skinkan och bakat Fridas goda honungskolor med rivet limeskal i. Nu kan det bli jul på riktigt.

God kväll!

Git 

Brrrr, iiskallt!

Minus 13 grader är det just nu. Har inte varit så värst mycket varmare på hela dagen. Kollegan kom hem från Thailand i helgen, brun som en pepparkaka och så härligt att hon är tillbaka. Nu blir man ännu mer sugen, får vänta tills det går leta datum på nätet, lite tidigt, men om allt går som planerat blir det nyårsfirande där nästa år.

På lunchen smet jag in på A-huset och solariet var ledigt, gissa om det var skönt, tinade upp under sådär 20 minuter, så skönt. Somnar in lite lätt tills det tjuter i hela solariet, en ton som jag inte är van vid. Mobilen ringde och det störde tydligen solariet, shit vad det lät, upp kom jag i alla fall snabbare än kvickt.

Hade tänkt göra köttbullar ikväll, men hade som tur var glömt ta upp färsen i morse. Då får det vänta till i morgon. 

Jag hittade majskorn som man poppar själv, de innehöll endast 2 g kolhydrater/100 g, undrar om man kan äta dom som LCHF-are? EVA!!



Varma med smält smör på, det var inte dumt!

Go kväll!

Git 

Mat och baklagning!

Vaknade till en ny dag med hjälp av mobilens annorlunda ljud. Den var tydligen inställd på kl 09.00 och informerade mig om att min son fyller år. Undrar vad jag tänkte när jag ställde den för förmodligen länge sen. Det glömmer man väl inte? Kanske tänkte jag att man vet aldrig när man får minnesförlust på riktigt.

Upp i alla fall och körde igång med julrevbenen, kryddade och in i ugnen. Därefter det klassiska julgodiset, marsipan doppad i mörk choklad, det är mumma. När chokladen väl smält i vattenbadet, stod sleven som en fälle-pinne ut från chokladbadet och jag stötte till den, smält choklad rann utmed lådsatsen och fortsatte ner på golvet. Det var bara å på med Tommy Körbergs julvisor på högsta volym och börja torka! Åsså börjar jag om igen, smält choklad å....

Har precis kommit hem från kalas hos sonen, han hade beställt smörgåstårta, det var längesedan. Supergott! Provsmakning av julgodiset, mmm inte dumt alls. Fast magen gillade inte så mycket smörgåstårta, nä, det va inte ba fö umpan. 

Smygtittar lite på Anna Ankas jul, hm, hon är bara för mycket den kvinnan! Tur att det bara finns ett hotell som passar henne i Sverige och det hotellet ligger ca 50 mil härifrån, så när hon är i detta landet är ju risken väldigt liten att man råkar springa på henne på cafeét.

Några dagar kvar, sen är det en skön jul och semester som väntar!

Go kväll!

Git

 

Granen står så blå och grann i stugan!

Tralla lala la la la lalalla lalalla! Smålänning som jag är, så blev det en blågran, kungsgranarna är för dyra i år. Fast hade jag fortsatt mitt letande efter den perfekta granen hade jag kanske fått granen eller blivit utslängd från gran försäljningen, om man nu kan bli det. Tålmodig var i alla fall killen som fick visa mig nästan alla granar han hade till försäljning. När den väl skulle i foten idag, var det ett helsike att få den att bli rak, skruvade lite där och lite där, nä, det blev inte rakt! Det visade sig att stammen var lite lätt svängd.

 

Sista julklapps shoppingen blev det idag. Åkte till Växjö och gjorde dessa inköp. Sonen var också tvungen till att köpa nya vinterskor, de andra blev stulna på inomhus fotbollsträningen i veckan. Förbannade slynglar som tar ett par använda skor! Vet inte om det är synd eller tur att man inte ser när det händer. Nu lät jag kaxig va´? 

Körde sen hem i 40-50 km i timmen i min nerläggningshotade SAAB, snöade och var snorhalt ute, tänkte göra en vänstersväng, men gled rakt fram, tur att ingen fanns bakom mig.

Ägnade sedan nästan tre timmar till att slå in julklappar, de första paketen är rätt kul, sen blir det jobbigt. Nästa år vill jag nog ha en julklappslek och köpa endast ett paket till en person och sen leker man någonting, vet inte hur det går till, men det finns säkert någon som kan reglerna och kan ge dom till mig.

I morgon blir det inför julafton matlagning och sen kalas för stora sonen, hinner med en runda till mamma också!

God kväll!

Git 

A-laget!

Det är vi de!
Igår var det dax för A-lagets sista Fika party. Vi träffades efter jobbet hos mrollan. Julmysigt och fint, granen med alla dessa kulor som inhandlas varje år stod så fint i rummet. Musik från stereon mötte oss strax efter mrollan. Glöggen värmdes och pepparkakor med ost på som tilltugg. En god färsk pasta med ugnstekta grönsaker till. Lite frågetävling om julbord så vi kom igång (var inte nödvändigt).

Många glada skratt som vanligt, eftersom vi var just där så blev det sambuca utöver vin, grön glögg, gulglögg.
Har ni inte testat sambuca, så gör det om ni gillar Pernod, det är nästan samma stuk på det.

Efter att vi skamset tittat på Bonde söker fru, jo, vissa scener är ju pinsamma i det programmet, magdans med Roger, iiihhh.

Idag har det varit en ganska normal dag. Efter jobbet var det dax att åka upp en sväng till kära mamma, hon var inte hemma. Åkte hem och ringde senare, allt var väl där.

Har inhandlat en gran också, det blev en blågran. Jag blev snål. Kungsgran som vi alltid haft ligger nu på 400:- vilket jag tycker var lite väl att ta i. Blågranen är också tät och fin, men maken tycker att den luktar, kattkiss, säger han. Han behöver väl inte lukta på den, eller gå så nära?

Tyvärr fick jag inte ta in den idag, eftersom det är så kallt ute så är den frusen sa skogsfarbron, utan den ska stå i något svalt uthus några dagar först, det har inte vi. Så jag vet inte var jag ska ställa den? Om det blir lite mildare i morgon så kanske jag kan ta in den i morgon eftermiddag, jag vill ju så gärna klä den.

Skickade ner sonen i förrådet för att hämta kulor och pynt, han kom tillbaka så glad för att utfört detta, men det julpynt han hittat har jag aldrig sett, det var sprejade plastvindruvor i guld, och annat guldsprejade saker. Alltså inte våra saker, maken fick bära tillbaka dem och leta vidare efter våra grejer. Vi delar förråd med hyresvärden, så jag gissar att det var hans grejer.

Fredag kväll, kallt är det i alla fall, näsan är som Rudolfs, röd o kall!

Git  

Julgransbelysning e kul! Iiiinte!

Jag får alltid äran att sätta i ljusen i granen. Åkte upp till mamma efter jobbet för att sätta dit hennes ljus. Inhandlat nya eftersom de gamla var sönder lite överallt. Det är trassligt. En plastgran som delar på sig så fort man försöker flytta den, granen står spänd som en pilbåge (så blir det när man använder sig av de traditionella 16 st ljus-slingan), fick dit dom efter mycket möda och stort besvär.

Men som Tella sa idag, nu är jag julnödig, med denna härliga snö som lyser upp denna annars så mörka årstid. Några minusgrader så man känner att det biter lite lagom i kinderna som blir naturligt rosiga. Visst är det skönt. Snart kan jag plocka fram pulkan som fick följa med ifrån flytten från huset, jag hittade den i jordkällaren för ett tag sedan. Åka ut till golfbanan och svinga mig utför hål 8. Nedanför är det visserligen en damm, men det gäller att kunna svänga ifall det krävs.

Efter maten blev det lite godisbak igen, chokladkrisp och nötkola, med skiftande resultat. Smaken är ju där men formerna, tja de ska ju ändå tuggas sönder.



I morgon är det glögg-fika med gruppen hos mrollan! Ska bli så roligt att träffas igen!



Underbara söndag!

Missade lucia på tv:n på morgonen, men men det fick ju gå ändå. Körde igång och baka en mjuk pepparkaka som var superlätt och god. Lite kola-knäck på det och sen en god grönsakssoppa till lunch.


Mjuk pepparkaka med glasyr och en stjärnhimmel på som vi åt till glöggen,
kolaknäck till vänster blir till julafton.

På eftermiddagen kom LCHF-coachen Eva med man. Vi provade årets upplaga av
Blossa glögg 09. En svag känsla av citrus. Ganska god. Krossade pepparkakor med ädelost whiskey. Inte mycket till LCH där, jo osten såklart.


En film på kvällen blev avslutet på denna helgen.


Tidig måndag morgon, snön har äntligen kommit, jag gillar snö. Det lyser upp den annars så trista höst/vinter mörkret. Hörde att det skulle komma mer snö i veckan. Så härligt!

Jag var i och för sig uppe redan vid kl.01.00 inatt, såg till att resten av familjen också vaknade. 
Jag låg på sidan och vända mig om, vaknade samtidigt (eftersom min arm fortfarande värker av sprutan), tittar snabbt mot hörnet av rummet, där står den största ängeln jag sett med ett huvud som lyser! Jag blev skiträdd!!! Skriker rätt ut med en ton som jag aldrig har använt förrut, maken vaknar så klart och yngste sonen kommer älgandes genom sin dörr, han bryter ihop av skratt när han förstår att ängeln endast var skuggor på väggen. 

Är man kvinna och blir så rädd, var ju toalettbesök ett måste, när jag skulle gå tillbaka (jag hör fortfarande sonen ligga och skratta i sitt rum) så råkar jag träffa en tavla som står på golvet, den välter och väcker min man ytterliggare en gång (han stiger upp kl 04.00), bara att be om ursäkt igen och börjar själv skratta åt nattens bravader. 

Smiling society = Le mot någon och du får ett leende tillbaka (Tilde tipsar)



Git   

Julhandel!

Vaknade tidigt, kl 8 av att telefonen ringde. Vem ringer så tidigt en lördag morgon? Gick ner till maken som redan var uppe och frågade. Det har inte ringt, svarar han. Då drömde jag ju!! Gjorde iordning frukost och sen åkte vi till Kristianstad för julshopping. Spännande, eftersom vi normalt aldrig är här och shoppar, så det var kul å se vilka butiker som dök upp här och var. Vi hittade några julklappar och några saker till oss själva. Jag köpte ett par väldigt snygga skor svarta med paljetter på, perfekta till nyårsblåsan.



När vi gick på gågatan fram fick jag syn på en skylt som jag läste "Fillimumma", sa till maken att dit måste vi gå, det verkar vara en mysig butik! Vad sa du sa han...? Fillimumma!! Ska jag skrika det högt eller? Då läser han på skylten "Filmmuseum", så fel det kan bli, tur jag inte sa det jätte högt.

Efter lunch och ytterliggare shopping, ringde Pillan avslappnad?! efter massage. Mange mötte också upp och vi gick och fikade på Duvanders Café, så mycket folk där var som fikasugna i denna vackra kalla, julstämnings lördag eftermiddag. Ett väldigt vackert Café, riktigt klassiskt. Väl hemma så kom sonen och flickvän och åt middag med oss, därefter spelade vi mini-TP, fodralet såg ut som en större tårtbit. De åkte rätt tidigt igen, sonen jobbar natt så han skulle förbereda sig inför detta. Nu blir det lööördags mys i soffan! Git

En plats i solen!

Nu är det omflyttat på jobbet, ett antal fel vägar har det blivit idag. Det tar en stund innan man trampat upp en ny stig till sitt skrivbord. Nu sitter jag nästan i mitten. Behöver bo in mig. 

Sen blev det rundvandring i mataffärerna efter lite olika rotfrukter. En sväng upp till mamma och plockade upp hennes julsaker från förrådet, så nu har hon att göra i helgen. Ska dit på söndag igen och sätta i ljusen i granen. Vilket helsike det är att få en gran rak i foten, det är finjustering på hög nivå. Och massor av tålamod.

Till maten ikväll blev det rostade rotfrukter, halloumi bitar på toppen, ringlade sedan lite honung som avslutning. Till detta var det lövbiff med parmaskinka och röd pesto, vira ihop och skiva som en rulltårta, stek och njut. Såsen var en vitlöksbearnaisesås. Riktigt mumma. Åsså ett glas vitt (ljummet) vin, helt okey.



Vilka härliga färger va, rödbetor blandat med lök, ost, morötter och annat!

Med risk att få skåningar på mig - men ERIK är ju helt fantastisk ikväll också!!

Gokväll!

Git   

Städ och armvärk!

Igår var det stora städdagen på jobbet. Varför i helsefyr gör man allt i sista stund? Kunde ju ha tagit något i taget istället för allt dagen innan! Grrr blir lite irriterad på mig själv där. Dessutom är armen så öm och går inte att lyfta, gick inte att sova på den armen, det brukar jag normalt inte göra heller, men om man vet att det inte går, får jag tvångstankar och ska bara sova på vänstersidan. 

Efter gårdagens städ, kom jag hem från jobbet och frös som en nakenhund. Fleecetröja och plyschbyxor och två yllefiltar, sen beställde vi hem mat, orkade inte laga mat. Vaknade sen i natt av att jag var helt genomsvett och sängen likaså, äckligt! 

Stannade hemma idag, eftersom jag inte känner mig riktigt frisk, hoppas det är sviter efter sprutan, som jag reagerade på. Kanske tur att jag tog den i alla fall, hade jag blivit smittade på riktigt, hade jag kanske blivit ännu sjukare. Så tror jag att det är.  

Har gått igenom julgodis böckerna idag, skrivit inköpslista som maken sen fick med sig när han kom hem. Så helgen blir det lite julbak. Förvånad över mig själv. Men det verkar som om min syster och hennes man, desvärre inte kan stanna så länge på julafton som planerat (ska vidare till svärföräldrarna), så då får ju jag fixa godiset. Jag har bara sagt åt henne att hon MÅSTE göra Janssons, den är jättegod och jag har aldrig gjort detta själv. Kan nog om jag bara vill....

Här kommer ett recept för er som gillar tryffel
 

Chilitryffel

ca 25 st

Ingredienser
1 dl vispgrädde
2 msk margarin
3/4 dl Dansukker Mörkt Muscovadoråsocker
175 g mörk choklad 70 % kakaohalt
1/2 tsk röd chili
Röd chili till garnering


Bryt eller hacka chokladen i bitar. Koka upp margarin, grädde, muscovadoråsocker och chili. Blanda i chokladbitarna och rör tills det är en jämn smet.

Låt svalna något. Fyll därefter tryffeln i en spritspåse och spritsa ut i formar eller små strutar. Garnera med en liten bit chili. Förvara svalt.
 
 
 
 


Git
 

Sprutdax!

Har haft långa och många pratstunder med mig själv om jag ska ta sprutan eller inte (mot svininfluensan). Finns många argument för, men har även kommit fram till en del emot. Idag var det i alla fall för 70-talisterna att få ta sprutan på Aktivitetshuset. Jag  bestämde mig precis utanför dörren, jag tar den.


Kommer in i rummet och jag är ju en riktig hare när det gäller att ta sprutor. Där är inte mycket folk där så jag får sätta mig i stolen direkt. Sätter mig som en gumma med plånboken och mobilen strax under hakan. Lägger det på golvet, plockar upp det igen...då säger sköterskan vill du ligga ner istället? Vilken lättnad, ja tack gärna. Fick eget rum med en 90 cm bred säng, kändes ju ingenting, det vet jag ju egentligen, men det är tanken på att någon ska sticka hål i skinnet som är konstigt.


Nu sitter jag här och känner absolut ingenting, inte ont alls i armen. Sköööönt!

Ikväll, Tellan, åkte resten av julprylarna fram, nu vänta jag bara på att granförsäljningen ska komma igång på möbelföretaget mitt emot! En bullig kungsgran står på önskelistan. 



God kväll!

Git 


Snart är det jul!

I år har jag blivit smittad! Av att sitta mitt i smeten på jobbet av prat om jul och hur en del redan börjat julpynta, fixa, byter gardiner byter färger i ljusstarkarna jag vet inte allt. Jag blev också sugen att börja göra jul-igt hemma redan nu.

Så igår bestämde jag mig för att gå in på vårt stora möbelföretag och shoppa lite. Det var stängt, klockan var redan 18.45 och varuhuset stängt. Skam den som ger sig. Tog bilen och åkte till Maxi stormarknad. Japp, var där kl.19.05, öppettider lördag och söndag 9-19. STÄNGT därmed! Okey bit ihop åkte en rundtur i nya Älmhult. Snurrade runt i både Paradiset och Maskrosen. Oj vad mycket nya boende det finns. Jag pluggade in mig på några gatnamn, kan säkert vara bra att kunna någongång.

Idag blev det ett nytt försök. Först till Maxi igen, shoppade lite av varje och sen in på Möbeljättens hus. Fixade lite lagom. I morgon är maken ledig, så då har han på sin lott att gå ner i förrådet och hämta upp alla julsaker, så ska de också få komma fram. Visst är det smart att kunna njuta och längta redan nu efter julen. För nu blev det lite mer juligt tycker jag. Här är lite bilder på vad jag shoppade.



Nya kuddar och röda värmeljuskoppar!



De vita ljusen utbytta mot röda och en garn/filt tomte som gömmer sig bakom.



Hallen fick svartspreyat ris med små dioder i (kanske inte så mycket jul....)

Gokväll!

Git

ps. sätt aldrig upp en julstjärna i glas samtidigt som du reglerar längden på sladden och står på en jinglig stol, det kan sluta i ett kras.

  

Min familj!

Efter en vecka av månadssamtal och julfest. Julfest ja, tyskt tema, helkul! Det var marschmusik även till middagen också, som förresten var hjort mycket gott. Det enda var att vi satt längst fram med en högtalare som värdinna vid bordsändan, taktfull som jag är så åt jag naturligtvis i takt, hopplöst! Fick be ägarna för Speak Easy att byta musik för att inte fortsätta i den takt jag gjorde, tam, tam, tam åsså svälj...

Torsdagen gick snabbt förbi och plötsligt var det kväll (tack och lov), dök ner i sängen väldigt tidigt och somnade som en gris.

Fredagen härliga möten på jobbet! Vad jag är glad för mina goa vänner på jobbet. 

Nu tänkte jag gå över till min familj. Som jag desvärre har haft noll tid över till under ett par veckor! Min familj består av min - man som jag vet han gör så gott han kan, och det blir oftast mycket bra. Mina två söner som jag älskar så mycket och saknar väldigt ofta (den äldste bor inte hemma och den yngsta är hos flickvännen ganska ofta). Flickvännerna, ni är också en stor del av familjen, det vet ni. Älskar er också!



Bamsekram på Er!

Nu dax för Tigerbalsam och kvällens resultat på Idol!

Git
  

Vad är det för fel?

Jag har nog tappat greppet när det gäller matlagning. Just nu så vill jag inte laga mat, har inga idéer på vad jag ska laga. Men vill självklart äta! Detta går ju inte riktigt ihop sig. Tanken på att behöva hitta på och gå och handla, säger bara usch. 

Jag behöver tips på "vardagsmat" som går snabbt att laga, till detta en inköpslista så jag slipper skriva den själv, bara trycka på print knappen och in i butiken och hämta.

På tal om tips, i morgon är det 3 veckor till julafton. Lite lätt ångest inför det. Beror på att jag som vanligt är ute i sista minuten. Jag har handlat en del, men är långt ifrån färdig. Tyckte jag var ute i god tid när jag köpte några för ett par veckor sedan, tänkte att nu är det bara att shoppa på under någon vecka, sedan är det färdigt. Men icke, köplusten tog slut.

Usch vad jag låter bitter på allt. Men det är jag inte, men tiden går så fort just nu att jag hinner inte dra täcket över mig på kvällen förrän klockan ringer och jag ska upp igen. Tiden rusar och jag hinner inte med den. 

Hade en mycket god och trevlig lunch idag. Mrollan har varit på företaget i 10 år! Grattis till dig gumman! Åkte till Möckelns Herrgård tillsammans med andra 10- och 25 åringar. Förrätt parmaskinka med något gott i. Huvudrätt var sjötunga med mos. Dessert chokladkaka med grädde och färska bär. Tummen upp för alltihopa. Vår platschef drog lite historia, vad som hände för 10 resp 25 år sedan. Vet ni tex att det är 10 år sedan Euron kom? Nej, det visste inte jag heller. Sverige tog Brons i VM i bandy? Hur många länder deltager...? Men riktigt trevligt och gott sällskap så klart. 

Helgen blir planerad till att shoppa och sedan hälla mig i soffan och koppla av när kvällen kommer. Sova lääänge på söndag morgon och sen upp en runda till mamma, som jag inte hunnit med så mycket de sista veckorna. Dåligt samvete. Hur man nu ska bli av med det? Jag försöker ju att vara hos mamma så mycket jag kan och hälsa på, fika lite osv. Så egentligen, jag gör så gott jag kan. Det ska jag tänka på istället.

God kväll!

Git 

RSS 2.0