Grått och rått!

Måndag morgon, efter en härlig helg är det dax att stiga upp i mörkret. tDet blir inte ljust ute längre. Känns nästan som om man måste skära sig igenom luften för att kunna se lite längre fram. 

Ligger efter på jobbet, har massor med mail som ska åtgärdas, jobbat på som en gnu idag. Kom nästan ifatt, kändes mycket bra.

Tänkte hitta solen inne på Aktivitetshuset efter jobbet, men den var ur funktion den solen också. Men jag åkte upp till Haganäs och provade lyckan där. Minsann där fanns det fortfarande några solar. 

Har nu kollat in Ullared på TV:n. Fick be Kalle (maken) att tysta ner sig lite, han skrattade så det inte gick höra vad de sa på tv:n, tja han är inte humorbefriad, men väldigt lättroad emellanåt.


Så här ser ett stå-solarie ut som jag stod i helgen i!

Gokväll

Git

Helg med spa och Uggla!

Virrade runt i fredags morse innan jag hittade vägen till Skoogsgården i Kille berg, hur svårt kan det vara att hitta dit. Jag har ju varit där förut och Killeberg ligger söderut, bara att tuta och köra. Kom förbi DC:t 700 m längre bort tar vägen slut, hoppsan. Vände och fick köra tillbaka. Hade också varit vägvisare åt andra halvan av gänget, det visade sig att de stod 3 km fel i Killeberg, tja hämtade upp dom och så småningom kunde vår heldag börja. Fick massor gjort, känns bra.

När vi vaknade upp på lördagen lagade vi lite plockmat och packade in oss i bilen och åkte till Ronneby Brunn för en avkopplande och party helg med våra goda vänner från Tollarp. Kom dit två timmar innan rummet skulle vara klara, men vi hade tur! Fick rummen direkt och kunde därmed börja med att äta gott och dricka lite bubbel. Det  blev bara en halvflaska, den hade ju skakat omkring i bilen, så när maken öppnade den så stod det som en fontän ur den och det blev till att ta nästan alla små toapappsbitar inne från toan och torka  bort allt klibb från golvet. Inga sura miner. 



Svidade om till badkläder och morgonrockar, ner till Spa avdelningen. Badade, bastade och solade. Jag stod och solade i en automat som såg ut som om det såldes coca-cola burkar i den, den gick inte heller låsa. Så den stunden jag stod där inne och solade, öppnades dörren ett antal gånger, åh ursäkta ville bara titta vad det var där inne. Lite tyken var jag allt då, "STÅR DET NTE UPPTAGET PÅ DÖRREN???" Jo, men jag tänkte....



På kvällen var det julbord och underhållning i form av ett gäng som härmade en massa kända artister, dans och sång. Massor av god julmat, jag åt tills jag fick halsbränna, äckligt!



Det var ca 550 personer där och ca 350 av dom var inbjudna plåtslagare, japp fullt ös medvetslös var mottot för ganska många av dom. En kille som var något överförfriskad, ramlade in i mig när jag tog en nypa luft, vakten säger till honom, "Akta den eleganta damen" varpå han svarar, med en något otydlig skärpa i rösten, "hon är inte gammal", vet inte om jag egentligen blir glad för en sådan kommentar, men jo, jag får vara glad för det lilla.

Åkte hem i vettig tid efter en stor frukost bufé, som om jag inte ätit nog för resten av året (det är ju snart slut). 

En härlig, rolig, skön helg med Pillan o Mange, utvilade? Nja från vardagen, men kroppen säger att det var en häftig helg!

God kväll

Git   

Konferans!

Varit iväg i Markaryd och inte haft datorn med mig. Även om jag hade haft det så hade jag inte haft någon kraft kvar att skriva. Det har varit fullt program från morgon till sena kväll. Däremellan mat och mat. Alla cheferna på jobbet var med. Framtid var det stora ämnet, strategier och HUR göra.

Ett och annat gott skratt blev det också, så klart. Tex. att en porslinstomte i éntren kan bli hur kul som helst. Måste ses och upplevas.

Kom hem lagom till himlen öppnade sig lämnade bilen på parkeringen och gick med resväska och mockastövlar i det piskande regnet. Kollade igenom räkningarna stoppade undan dom igen, sparar dom till i morgon.

Trodde någon skojade i morse när klockan väsnades över att det var dax att stiga upp. Jag hade ju precis lagt mig? Hade ett möte med nya gruppen i morse, en presentation av varandra väldigt kort. Spännande med nya människor, grupper nya arbetssätt! Nu kör vi snart!

Efter maten hemma ikväll gick jag in en sväng på IKEA skulle köpa tossor till helgen till mig och maken. Det blev också en röd morgonrock med luva till mannen, han kommer att se ut som en tompte i den, så söt! Lite annat smått och gott, några julklappar...det köpte jag förresten igår kväll också. Fick en önskelista med en massa www. adresser, lite ovanlig men ack så bekväm shopping efter en lång arbetsvecka. 

SNÖA Badrock

I morgon åker vi till Skogsgården i Killeberg, jag, Elin, Ingalill och Håkan. Nu ska vi försöka få ihop en bas att utgå ifrån. Vilka värderingar vi har, vad som är viktigt för mig resp. de andra. Ja, det blir en lång och spännande dag i morgon också.. 

Nu dax för att byta sängkläder därefter studsa ner i dom!

Gonatt!

Git

Lata söndagar!

Det är bäst med lata söndagar. Har gjort lite nytta ändå, tvättat upp all smutstvätt, lagt in all ren tvätt i garderoberna. Varit uppe och fikat hos mamma, åt lite ostkaka, påminner om Bo-mässorna runt om i landet.

Förberett mig inför två dagar med ledarträning, ganska mycket förberedelser och egen analyser. Japp, jag analyserar också ibland.

Snart en söndagsfilm, men vet inte om jag kanske skulle...jo...jag är ju lite hungrig, först då ut i kylskåpet och se om jag kan sno ihop lite av resterna från igår kväll och dagens middag. mm. En salig blandning.

God kväller!

Git.

Olämpliga bilförare!

Fick ett samtal från systersonen M idag, han verkade efter omständigheterna pigg och nöjd. Så skönt att prata med honom! Samtidigt som jag pratar, jag står på Willis parkering, så rullar plötsligt en bil ut från sin parkeringsficka, utan att vara igång, i bilen sitter ett äldre par och pratar, när de är ute ur fickan och på väg i raden bakom upptäcker mannen det och nitar! Herregud säger jag, hur kan en del överhuvudtaget bara få sitta bakom ratten, det hjälper ju inte ens att inte bilen är startad! Det borde vara obligatoriskt med hälsokontroller angående lämplighet att köra bil efter en viss ålder.

Med tanke på det så är det ju inte länge sedan jag blev påkörd, jag står helt still på MIN sida och väntar på att den äldre damen i bilen ska svänga in på vägen, ser bara hur hon siktar på min bil och kommer närmare och närmare, jag hinner lägga i backen, då smäller det rejält i fronten! Damen gjorde inte tillstymme till att bromsa. Hon kravlar sig ur sin bil och kommer fram till mig. Så säger hon, det hände inget med min bil...Jo, svarar ja, din front är helt intryckt och det har lossnat och hänger ner... Jaha svarar hon, men på din bil blev det inget. Jag går ut och kollar, nej det ser faktiskt ut som om den klarar sig helt. Otroligt! Var säkert för att jag fått in  backen så min bil åkte bakåt, så smällen blev inte så hård på vår bil.

När jag frågade henne, om hon inte såg mig? Svarade hon; Jag kan inte bromsa och frikoppla samtidigt!!! Vet inte om jag ska tycka synd om henne eller bli förbannad att hon inte inser att hon aldrig borde sätta sig bakom ratten igen.

Tror och hoppas att när jag inte är lämplig som förare längre att mina nära och kära säger det till mig för min och andras skull!



Nu full fokus på Beck-Mannenn med ikonerna!

Git


Ego girl!

Har legat i soffan och lyssnat på Idol, shit va duktiga de är alla. Eriks röst, Rezas röst, charmiga Tove och cola Kalle, Mariette visst är hon duktig, men kanske lite tråkiga framträdande.

Själv hittade jag denna bilden när jag surfade runt!



Alles för idag!

Git 


Tacka alla!

<object width="560" height="325"><param name="movie" value="http://www.tackfilm.se/loader.swf?shareID=1258750993201RA73"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.tackfilm.se/loader.swf?shareID=1258750993201RA73" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="325"></embed></object> Klicka på ovan fält. Jag lyckades inte få in bilden, men det spelar ingen roll...det blir rätt ändå! OBS! Ovan är med glimten i ögat, ren ironi, men det tror jag ni förstår! Go kväll! Git

Grått och disigt!

Nu gäller det att visa sin soligaste sida. Med detta väder som vägrar ge med sig, så grått och disigt, små duggar ända in i märgen. Finns fortfarande solen bakom allt detta?

Vi får hjälpas åt att skina som solar själva! Idag tog jag faktiskt till lite hjälp på traven. Jag var på A-huset och bokade in en soltid, min grå/blå hud ser inte särskilt frisk ut. Lite färg på den lättar upp stämninen framför spegeln på morgonen (hoppas jag). Fick tid redan ikväll. Har nu legat där och njutit en stund.

Annars har kvällen gått åt till att få hemmet rent inför helgen, för på lördag så bär det av till Halmstad igen. Ska hämta en halv gris. Har beställt detta av en bonde som också fixar en styckare. Då har jag fått order om att jag måste vara med, för man måste säga hur man vill ha den styckad. HJÄLP! Hur ska jag kunna veta det? Allt kött köper ligger ju färdig packat och precis så som jag vill ha det just då. Jag får väl läsa in mig på nätet, vad allt heter, jag kan ju kotletter, fläskfilé och köttfärs. Skinka med ju, men det vill jag inte ha, det finns det till bra pris och nästan färdigt i butiken. Kommer ihåg när jag var liten och mamma lade skinkan i saltbad flera dagar innan jul, det var avancerat (tror jag).




God kväll!

Git




Ska jag bli visionär?

Har suttit och gjort en ledar undersökning på mig själv idag och en på en kollega. Även fått utvärderingar från kollegor om mig själv. Det var väl ingen större överraskning, men jag funderar på om jag ska bli visionär. Det var ett av områdena som jag behöver jobba på. Vad sägs om detta:

Flytta städer eller sätta hjul på sina hem (ej husvagn då) och en dator så styr jag hemmet via en fjärrkontroll där jag vill bo just nu. Bilen programmerar du också, GPS finns ju redan, men nu kan du också bli körd dit du vill, sitta i baksätet och läsa en bok eller se senaste dvd:n. Inga krockar för bilen känner av hastigheten och framförvarande bil. 

Visionen kan också vara att se till att vara med, att se till att ta till vara varje lands förutsättningar när det gäller att odla det som fungerar i just det landet, bli självförsörjande inom det. Endast importera det nödvändigaste, så behöver man inte exportera och sparar därigenom utsläpp av onödiga transporter.

Ska gå och lägga mig nu, ser frammåt att jag kommer att vakna mycket piggare om jag kommer i säng i tid en kväll.

Vision beskrivs i Wikipedia så här:

Kan också syfta på religiös uppenbarelse. Att något man vill uppnå En vision uttrycks också som ett framtid tillstånd som man vill uppnå och behöver inte uppfylla formella krav på realism, tidsbundenhet eller mätbarhet.

Oj vilken visionär jag blev för några minuter, nu behöver jag nog inte öva mer?

God natt!

Git

 


En himla bra dag!

Vaknade i morse och kände mig helt återställd. Så himla bra. Undrar vad det var som spökade i helgen, det var säkert Ullareds inköpsresa.

Startade dagen med ett stormöte av Farmskan, om månaden som gått. Fick sedan ett mail från vår HR avdelning om man vill ta sprutan mot svininfluensan, så kunde man nu anmäla sig så får vi ta den på företaget nästa vecka. Då bestämde jag mig på riktigt. Jag ska ta den. Som många andra har jag velat hit och dit.

Hade även ett möte med chefen som var jättebra! Så återigen, en mycket bra dag.

När jag kom hem efter jobbet hämtade jag min medicin som tant doktorn skrev ut igår. Gick helt smärtfritt på apoteket, ingen kö och inga som stod i kassan och diskuterade om hur, var och när de ska ta vilken medicin. Tycker alltid jag råkar ut för detta annars.

Maken hade lagat maten klar när jag kom därifrån. Sen kom systerdottern med hunden som ska vara här i morgon. Kul med en vovve här igen, det är ett tag sedan nu.

I morgon håller jag alla tummar och tår för M. Jag tänker på dig pojken min.

God kväll!

Git

Panik i Ullred!

Trodde aldrig att jag skulle tappa tålamodet genom att handla. I Fredags kväll åkte vi till Halmstad om min syster o hennes make. Fick en god Tacopaj (LCHF såklart) och ett glas vitt vin så fort vi kom innanför dörrarna. Rutan (Hunden) blev nog allra gladast. 

Gick och la oss i vettig tid, eftersom vi skulle till Ullared på lördagen, jag och min syster. Hon vaknade med migrän...Jag åkte själv. Det var nog det sjukaste jag har gjort (ja, jag blev ju sjuk också) Stod i nästan 2 timmar för att komma in, kunde inte lämna kön för jag var ensam. Kände doften av kaffe och bullens korv, där skolbarn stod och sålde utmed kanten. Ville så gärna ha, men fick snällt stå kvar i kön, man lämnar inte kön som ringlade sig runt och fram och tillbaka. 

Väl inne, ser jag en skylt där det står, instpeling av julspecial av Ullared. Jaha, då kommer man väl i tv då. Men jag såg faktiskt inte ett enda kamerateam, som jag letade! Där inne var det fullständigt panikartat, jag har aldrig brytt mig om var utrymingsvägarna är innan, men de hade jag koll på hela tiden. Gick inte gå dit man ville, helt hysteriskt.

Fick köa nästan en timme för att betala det jag fått ner i vagnen. Jätte hungrig och törstig och ont i bröstet. Hemma hos systern blev det storkyckling med wokade grönsaker, så gott! Och vatten till det, fortfarande ont i bröstet.

Vaknade inte förrän kl 10 idag, och tänkte nu mår jag bra, ja, jag mådde bättre. Åkte in till Halmstad och shoppade lite julklappar sen åkte vi hem.

Hällde mig i soffan och efter ca 30 minuter, så kände jag den där otäcka smärtan i bröstet igen. Så då bestämde jag mig för att ringa och fråga vad det kunde vara. På sjukhuset sa de att jag skulle komma in och ta ett EKG, så vi åkte. Blev inlåste i en sluss, där en pappa och en liten flicka stod, de gick ut strax efter. Maken som var med, pratade med pappan sen och undrade om han inte ville komma in, och inte stå ute i det ruggiga vädret. Nä, sa pappan, vi måste stå här ute, för dottern har misstänkt svininfluensa, så vi får inte sitta där inne. Alltså, finns det inget rum som de kan få gå in på istället? Stackarna.

Jag fick i alla fall komma in direkt, de tog och pumpade upp armen, satte en klämma i fingret och en massa sugproppar på bröstet och på vaderna. Sen gick dom. Kom tillbaka något senare, jag somnade då på britsen, var jätte trött. Men de hittade inget konstigt. Så skönt. 

Men nu blir det sängen, så jag är pigg i morgon!!

God natt!

Git 

Jag har gjort det!

Idag har jag gjort det jag inte trodde jag skulle göra. Det ringer en telefonförsäljare, de ringer olika varje dag nu. Jag brukar inte ens låte de presentera sig, utan säger direkt, ledsen, men jag vill inte ha något och inte heller ens lyssna. Hej då!

Men idag svarade Kalle och de frågade efter mig. Jag kom liksom av mig och lyssnade på var de lilla livet hade att sälja till mig. Det var ett nytt telefonabonemang. Jag tog det. De spelade in samtalet och sa att det var ett muntligt avtal och jag fick uppge personnummer och namn och att det kommer även ett skriftligt som jag ska skriva under osv...

Hur kunde jag göra detta? Varför lät jag mig övertalas? (hon behövde inte ens övertala mig)  Vill jag byta abonemang så går jag väl in och jämför och kollar olika erbjudande, visst? Var jag i behov av att  byta? NEJ, nej och nej.

Så mitt råd till mig idag är att ringa Nix-telefoni och spärra för säljsamtal. Inte byta abonemang, jag är ju nöjd med det jag har. 



Lycka till Git!

  

På spaning!

Varit på en presentation på jobbet ikväll, tipsrunda och mingel, mat och godis. Supernajs. 

När jag kommer hem, berättar mannen (samtidigt som jag ska börja titta på efterlyst) att när han gick till jobbet i morse, kl.04.40, så ser han att det står två containrar vid Thaikiosken, det är mörkt ute och plötsligt blinkar det till mellan containrarna, han ser ryggen på en man med en ficklampa i handen, som letar och river i skräpet. 

Han tänkte då på mig. Han vet ju hur mörkrädd jag är. Maken berättar emellanåt om männskor som han möter så dax på morgonen, en del är ute och går med hunden, en del har fullt sjå för att gå för sig själva. Egentligen ska han inte berätta det för mig. Men han tänker ju inte på det.

Ibland kan jag inte somna om, OM jag vaknar när han stiger upp kl 4. Speciellt om jag vaknar vid denna årstiden, det är ju kol mörkt och mitt i natten. Tänk om de ser att maken går iväg och går in här? Det är jag livrädd för. Jag vet var baseboll trät är och jag har en pistol med gula kulor (de kan göra riktigt ont om man får på sig dom från nära håll).

Glömde berätta att jag på lunchen idag inhandlat en mus-ljud-grej att sätta i kontakten, som gör att mössen inte vill komma in. Däremot stod det i beskrivningen att om mösen redan rotat sig, kan det ta ett tag innan den hjälper, och man får använda vanliga fäller ett tag, tills man fått slut på den gamla stammen. ÅH, hur funkar dessa djur???

SilverLine Mus & Råttfritt 50
 Större bild


Godnatt!

Git

    

IT-Geni?!

Idag har jag verkligen försökt få ihop en lista på jobbet, lyckades kanske, den hamnade i alla fall helt galet, det är då man måste överdriva sin okunskap i IT alldeles mest, för att få snabb hjälp. Har jag sagt att jag är otålig?
Det visade sig att det måste gå en nattkörning innan man ser resultatet, kommer att kasta mig över datorn i morgon, tänk, vips så funkar det som jag tänkt!

Efter jobbet var jag uppe hos mamma med kläder som min syster köpt tlll henne, hon provade och de passade. Hon blev verkligen glad över sina nya kläder. 

Sen har jag fått fnatt, på PEPPARKAKOR med blåmögelost på. Det är inte bra, av två anledningar, det är socker och mjöl i dem, och magen blir iiinte bra. 

Go kväll!

Git

ps. Pillan, visst var det väl du som var i på tv5/play, extramaterial från tisdagens shopping!! 

Igår Fars dag!

Mysigt med familjemiddag. Maken jobbade och kom hem vid 2 tiden. Sen kom resten också, gjorde en fläskfilé gryta med massor av vitlök (förkyldnings tider) det var mycket gott. En päronglass med vit chokladsås, maräng och pepparkakor till, jo jag fuskade nog lite. Det var ljuvligt gott. Pojkarna gav Far en riktigt omgång, en timmes massage hos Kraftkällan, Madelen Svensson. Denna gången får han gå själv, sist så gjorde vi det tillsammans, men min massör och jag pratade en massa, så maken kunden inte slappna av. Kan ju inte hjälpa att han inte ville missa vårt samtal.


Kraftkällan i Älmhult

Gick och la mig i vettig tid och vaknade kl 04.00 i morse!!! Det är inte sant, kunde inte somna om, visst är det hemskt, bara ligga och snurra och tänka att måste somna om, nu är jag jätte trött så det blir sängen tidigt.

Hela dagen har varit möten idag, uppföljning. Fått massor ny energi av alla möten.

Efter jobbet cyklade jag till apoteket i ett riktigt skitregn och blåst, paraplyt vek sig åt helt fel håll och jag höll på att blåsa in på IKEAs katalogbolag. Inne på apoteket jagade jag runt en kvinna som jobbade där, tänkte hon skulle få hjälpa mig i djungeln av alla muskelsalvor, höll på att ge upp och bara ta något i högen. Men då gled hon upp vid min sida och undrade om hon kunde hjälpa mig; ja, jag ska köpa en muskelsalva till mamma, men de finns så många att välja på? Jaha, visst äter din mamma Waran? (blodförtunning) Jo, det gör hon (hur kan dom veta allt?) Då kan du inte ge henne salva utan att stämma av med hennes läkare. Yeah right, ringer han direkt....!!  Nu lät jag allt lite bitter, det var meningen. 

På tv ikväll blir det Ullared!

Git

Restaurang torka!

Vaknade tidigt, för tidigt för att vara lördag. kl 8. Tänkte att jag ligger och snosar en stund, tittade på klockan igen 10.00!! Oj, snosade nog lite för hårt. Men vad gör det.

Bestämt med Eva att vi skulle äta lunch tillsammans på Värdshuset. Så mysigt. När vi kommer dit är ALLA bord lediga, det var bara att vräka sig precis var vi ville. Slog oss ner och väntade på menyn...Insåg att vi måste beställa i kassan. Gick dit, - eh vi serverar ingen mat här på helgen...okey. Inte så konstigt att alla bord var lediga. Vi åker till Golfkrogen, bad dom kolla öppettiderna på nätet åt oss, måndag-fredag. Jahapp, då får det blir Sorello.

Det var helt ok det också, men det är inte många ställen att gå på. Snart eller ja till våren kanske, så hoppas jag att Thai-restaurangen mitt emot slår upp portarna. Idag har de rivit ner portarna och klippt häcken. Det såg riktigt farligt ut, en liten kvinna med en stor elektisk häck-sax, hon tittade på den som om hon aldrig sett nå't liknande, jag väntade bara på att snart ryker sladden på den. Tittade aldrig färdigt, men häcken är i alla fall nere nu.

Helgen är och förblir lugn, maken jobbar hela helgen. I morgon kommer pojkarna hem och firar far. Det blir mysigt hoppas mitt tips till dom blir uppskattat. 

Ha en fortsatt skön helg!

Git

Vad händer?

Började dagen med ett möte och AIK tårta. Tårtan var iof god, men kanske lite tidigt 08.15. 
Sonens uppgift idag bestod i att bestämma menyn ikväll. Rätt skönt att inte alltid hitta på vad vi ska äta. Menyn blev då två gratänger, en potatiskgratäng med köttfärs och morätter, och en blomkålsgratäng med köttfärs. Det var rätt okey. Men jag glömde salta och krydda, det fick jag ordna i efterhand.

Just nu ramlade vi in på serien Ullared, min make har bestämt sig för att titta på resten av avsnitten. Han har varit där en gång och sa då att aldrig mer. Men han älskade programmet, skrattade så tårarna rann, speciellt mannen som sålde serietidningar utmed vägen, som hade mjukisbyxor och gosedjurs tofflor. 

Egentligen är detta ytterliggare en av raden av förnedringstv. Här sitter vi och tittar på hur svenskar väljer att spendera sina liv och sina pengar. Spelar det egentligen någon roll? Det viktigaste är väl ändå att man mår bra av det man gör? Om jag sparar ihop 50.000 kr och handlar på Ullared, eller bokar en resa till Thailand. Själv gillar jag också att både shoppa och resa till solen. Jag fick i alla fall ett tips, jag behöver en sydväst, alltid bra i Regnhult!



Ha en fantastisk helg!

Git


Lite guds ord och annat!

Dagen började med ett möte, gick smidigt. Därefter var det begravning i Traryd, min moster. Så hem till mamma som suttit och väntat i över en timme med jacka och mössa. Så fram med värmeborsten och gjorde henne fin i håret. Sen åkte vi. Jag är väl som många andra, inte speciellt road av att gå i kyrkan. Men hade i alla fall bestämt mig för att lyssna noga på vad prästen hade att säga. Om det finns något som jag kan behöva höra. Han sa en sak som gjorde att jag slutade lyssna...att döden är bara början, Gud offrade Jesus för att han ska ta hand om alla som kommer till himlen och leva i evigheten. Hur kan de veta det? Eller är det en efter konstruktion.

Men som vanligt när jag är i kyrkan (vanligt och vanligt, det är desvärre tillfällen som dessa, och det är tack och lov inte så ofta) så sjunger jag med för full hals. Dels för att det är inte många som sjunger, dels för att det är bättre att sjunga med för då går tiden fortare. Usch, det låter inte klokt, men det är inte kyrkobesöket som gör att man sörjer eller tar farväl, det kan göras på många olika sätt. 

Som Peters begravning på Öland, en vacker sensommardag och allt var utomhus, inga psalmer, inga böner, ingen präst. Gitarrspel och fin musik och tal till Peter. Det var så vackert och så ledsamt.

Efter begravningen idag var det middag, träffade en del av mina kusiner som jag inte sett på länge, men vi gjorde inte så mycket mer än hälsade, för alla satt på sina platser och åt, efter maten tog prästen fram ett sånghäfte med psalmer igen, så det var bara att sjunga igen. Upptäckte också att jag hade tagit min klänning ut och in. Sömmarna stod i sidan och volangen trådade sig...min syster fick ett hysteriskt skrattanfall, typiskt, för det var knäpptyst och man fick inte skratta. Jag vässte till henne att bita sig i kinden. Gick sådär. En del äldre blängde på oss, tänkte säkert "fy va opassande att fnittra här", jag inte vet jag. Ville i alla fall hem så fort som möjligt. Så efter mat och musik, kaffe och tårta åkte vi så till baka hem. 

Nu är det snart lyxfällen!

Git       

I say it with love!

Igår satt vi och tittade igenom alla önskningar på jobbet. Tycker att vi fick till det riktigt bra. Hoppas att det  mottages bra också.

Efter jobbet blev jag hämtad av stora sonen och så for jag, han, svärdottern och lillsonenvi iväg till Bromölla Bio. Vi hade bokat biljetter till Michael Jacksons dokumentär film, This is it. Han är ju ett otroligt musik geni. Vilken koll han hade! Och vilken kondition, dansar hela tiden med dansarna och själv när de inte var med på repetionerna, helt otroligt, kanske inte så konstigt att hans kropp inte orkade den blandningen med droger och hårt levende på scenen. Det som också var intressant med dokumentären är ju att man fick se Michael som en person, inte som artist hela tiden. Hur han tar väl hand om alla runt omkring sig. När han inte tyckte att något var bra och sa ifrån, avslutade han meningen med "I say it with love". Kanske något att tänka på? Vilket fall som helst så var han väldigt ödmjuk hela tiden och "God bless you".




Funderade också på, tänk om allt som skrivits och sagt om honom, TÄNK OM, det är så att han gillade att umgås med barn enbart för att de är så okomplicerade och lätta att umgås med. Tänk om han betalade sig ur situationer som rättegångar enbart för att slippa uppståndelser och jobbiga samtal. Ja, det lär vi aldrig få veta. Det skulle jag vilja tro istället för att han skulle vara en pedofil. Tja svaret lär vi aldrig få veta.

På vägen till Bromölla berättade sonen att en jobbarkompis till honom hade åkt på denna vägen i en buss. Rätt vad det var så tvärnitade bussen det slog gnistor och skrapade häftigt, alla klev av och det visade sig att någon idiot hade spänt ett metallsnöre över vägen...tänk om det kommit en motocykel istället för en buss! Läskigt! Försökte spana efter något spänt över vägen, men det var ju mörkt. Men vi mötte ju bilar så det var ju lugnt.

Nu ska jag fortsätta jaga bovar på Efterlyst!

Git

Hundar fryser faktiskt!

Blåste ordentligt i morse när jag tog cykeln till jobbet. Tur att inte tramporna går bakåt, då hade jag blåst till återvinningsstationen istället. Mycket att göra idag också på jobbet, det är som maken säger när det är mycket på varuhuset "det är angenäma bekymmer att det är mycket folk i huset". Så sant så, du är så klok ibland min man.

Maten var färdig när jag kom hem ikväll, så skönt och gott. Anne kom med sin hund. Den hunden fryser! Stackarn, fick först spel och sprang in och skulle pinka på vårt matbord, bestämd som Anne är så fick hon honom på andra tankar ganska snabbt, han fick inte lämna vårt kök efter det. Golvet är klinkers utan värmeslingor, där låg stackarn och skakade. Jag har sparat en jacka som var för liten för vår hund, så då fick han den. Så glad han blev (inte hans matte dock, hon tyckte det var tur att jag inte hade en liten hund, för då skulle jag väl klätt ut den hela tiden, kanske)

   

En styck Molle i tomtedräkt, skit samma, han fryser i alla fall inte längre och han gillar dessutom att ha kläder på sig!! Det skulle Anne aldrig ha sagt. Jag har hittat en butik som tom har brudklänningar till hundar. Fast Molle är en hanhund, så där går väl gränsen.

Gokväll!

Gitl

Åsfest!

75 år fyller i år Virestad IF, det firades igår på "Åsfesten". Stoffan som gjorde sånghäftet tyckte det var onödigt att ha med "r:et" i ordet årsfest, man uttalar ju ändå inte det? Kärriär samma som Jojje kanske - Las-Eik ha dunnknat...

Först lite fördrink med tilltug hemma hos tränaren med fru. 


Frun till höger.

Därefter begav vi oss till Aktivitetshuset för att fira alla spelare, årets spelare, årets flitmyra, årets gentleman mm mm. Lite bilder från prisutdelningen kommer här.



Kalle hade micken nästan hela kvällen, vi vet go vänner, får han tag i den, så slutar han inte prata, han fick en kommentar av en som fick låna den en stund, "den här micken är ju helt utsliten"! 



Lillsonen och Maggan fångade i en bugg!

Sen lovade jag lite bilder från torsdagskvällen när vi tackade av Birgit, här kommer några bilder:



Vilken stil de har damerna!!! Så elegant.



Linedans innan vi åkte hem och konstaterade, annu en kul fest! Tack alla för att ni bjuder så gott på er själva!

Nu blir det snart en film och...



Denna typ av popcorn, har jag inte sett i handeln på flera år, men nu såg jag den i en korg hos en kvinna som stod framför mig i kön. De finns!! Var ju bara tvungen att gå ur kön och hämta en påse, för att sen ställa mig sist i kön igen. 

Ha en underbar söndag kväll!

Git  


RSS 2.0