Filmtajm!

Gick upp tidigt för att vara en söndag. Gjorde en frukost buffé till oss, sonen tränade fotboll redan kl 8 i morse, så han åt säkert inget innan han stack. Lite köttbullar och ägg och annat gottit. Med minus 19,4 grader förstod jag att det skulle bli en kamp att få ut hunden på en runda, ja, så blev det också. Trots att hon hade sin fina jacka på sig. Finns det stövlar till hundar? Det är ju om tassarna hon fryser också. Maken tycker inte det är så konstigt att hundar fryser, han sa "vad tycker du själv, inte fasen går du ut barfota och sätter ner häcken i snön". Okey, men jag är ingen hund!!


Rutan, barfota med jacka på.

Sen blev det bio, snabba cash. Nej, det var ingen film jag gillar. Jag började läsa boken, men orkade inte igenom den. Filmen däremot trodde jag att den var bättre. Dessutom är ju bion här ingen hit. Dålig bildkvalité, ibland kändes det som en gammal stuntfilm, när det fladdrar svarta strimmor över bioduken. Ljudet var också dåligt, trodde först att jag  börjat höra dåligt, men sällskapet sa också att de inte kunde höra allt som sades. Så det är klart, förutsättningarna för en bra film, var ju inte de bästa.

Just nu endast minus 4 grader! Heja heja, termometerna är på väg åt rätt håll!

Varm jacka!

Igår fick vi en hund igen. Desvärre inte för alltid, men för några veckor. Medans min syster och hennes man ligger och gräver sandslott i Thailand. En liten pippinett dam som vet vad hon vill. Att jag sitter med lap-topen i knät är inte bra. Var ska hon sitta? Hon sitter jämte och piper tills jag ger mig.

I morse när vi var ute och gick, gick allt väl tills vi skulle vända och gå hem, då började hon frysa. Stack upp ena bakbenet under magen och bara stod och skakade. Vad skulle jag göra, tur att det är en liten hund på 7 kg. Bara att lyfta upp henne och bära hela vägen hem. Då är 7 kg rätt mycket i alla fall.

Därefter körde jag ner till djuraffären och köpte en täckjacka i brunt och vitt till henne. Hon blev jättefin, tyckte väl sådär om den. Vi provade igen att gå ut. Det gick riktigt bra, hon stannade var 10:e meter och försökte skaka av sig den, men insåg snabbt att det inte gick. Men hon verkade i alla fall inte frysa. 

Igår kväll var hela familjen Emanuelsson samlad inklusive svärdöttrar. Kyckling på en fredag blev det med en god gräddsås till. 

Det är makens jobbhelg och min vilohelg. Uppdraget denna helgen blir att få bort tvätten ur tunnan och laga mat. Inte alls för tråkigt med tanke på de moderna hjälpmedel som finns, tvättmarskin och tumlare. Ugn och spis. Och bäst av allt är ju diskmarskinen. Vilken tur att jag är född på 1964-talet. 

En fantastisk helg med mys och vila till er alla!

  

Väntan!

Global uppvärmning, känns väldigt avlägset. Mitt lugna jag, mitt otroliga tålamod, snart är det slut. Jag är så sant trött på kyla och snö. Vädergudarna finns dom inte heller? Huset är genomfruset. Kakelugnarna glöder allt vad de orkar. Lika som föregående dag, säger SMHI, fortsatt kyla i hela Sverige, mellan -5--15 grade i södra Sverige. Ja, jag vet, jag ska inte gnälla, det är I-landsproblem. Men att vara positiv angående detta. Näpp inte längre.

Hallen är full av smält snö, då dessutom gruset som suttit fast i sulan lossnar och sanden ligger kvar och glor ilsket när blötan torkat. Moppa, torka...

Jag vill ha 25 grade varmt, en båt ett glittrande hav och en luftmadrass att sola på. Lite mörk choklad och lite bubbel i det gjutna hålet på luftmadrassen. Lukten av en solbränd, saltstänkt hud, håret som inte går att kamma ut sitter i en knut för att inte skugga pannan och nacken. Dream on.

Lite bilder som jag fått av coatchen, sommarfest innomhus, då det regnade ute. Men solparasollerna bars in i huset för att få den rätta känslan trädgårdsmöblerna likaså. Vilken härlig sommar, trots vädret, det var nog bara den dagen som det regnade, eller?






Coachen kommer du ihåg vilket sommar det är?

Snart är det sommar igen, då kör vi!!!

Snökaos!

Tja, visst snöar och blåser det och är ordentligt halt under snön. Men kaos....hm nja tror inte riktigt att det är så illa som klass 2 varning som vägverket säger.

Idag tryter fantasin rejält på inläggs fronten. Är mest förvirrad idag. Efter att ha tittat på halv 8 hos mig idag, verkar jag ju rätt klar i huvudet i alla fall idag. Värdinnan ikväll, tja en och annan smart kommentar kom det allt. Vad sägs om en kohud liggandes på golvet, som hon kallar för Helge!! Helga hade varit mer passande. Hur uttalar man physalis - jo fyllis. Fast rätt underhållande program i vanliga fall.



Lite kanelthe och ost mysbyxor och fleece, en yllefilt och tända ljus. Soffan väntar!

Vacker tavla!

Eftersom vintern vägrar släppa sin tag om Sverige, så får man försöka glädjas åt det. Visst är det kallt, men det är bara och klä på sig. Underställ och lager på lager när man är ute, så går det riktigt bra.

I morse var det ett fantastisk vackert vinterlandskap som höjde sig över gryningen. Ett silverglitter som regnade fint samtidigt som solen sakta steg upp. Kylan har oss i sitt grepp ett litet tag till.


I morgon ska det komma mer snö, hela Sverige är varnade! Så kör försiktigt på vägarna. Kanske måste vi skotta fram oss på onsdag kväll om man ska tro vädergubbarna¨.


Åh vad jag är stark!

I dag var jag världens starkaste Git. Bullade upp så mycket vikter på skivstången att jag en halvtimme in i passet skakade som ett asplöv. Får liksom inte in armarna mot kroppen, som är på helspänn. 

Fokus idag var en annan tjej på plats. Hon är liten och smal, men med en navel som ser ut som en halv chokladboll innanför tröjan. Jag känner inte henne, men lusten att dra upp tröjan en bit, för att bara få se hur den ser ut på riktigt. Vilka knäppa tankar man kan få när man tröttar ut sig så totalt. Tänk om jag hade gjort det? Undrar vad det är för brott? Nä, jag tänker inte testa, jag är en samlad och väldigt kontrollerad kvinna i mina bästa år, så gör man bara inte.

Lille sonen var hemma idag en väldigt kort stund. Kul å se honom, så man får krama och pussa lite på honom ibland. Inte populärt kan jag säga, men den chansen får man ta, inte fråga, bara gosa snabbt och när han minst anar det. 

Mamma har fått sin första massage idag, nackens utslitna muskler är inte mycket stretch i längre, hon tyckte om det, men blev väldigt trött efteråt, det stämmer ju, man blir lite matt och urlakad av det.

Nu blir det hopp in i duschen, har vilat färdigt i soffan nu.

Ostbrickan som glömdes!

Senilen har slagit till i helgen. Har jag bestämt mig för att koppla av till fullo så har jag. Ostbrickan som finns i kylskåpet står fortfarande orörd, glömde den i fredags kväll, glömde den även i går kväll. Och ikväll åt vi middag lite sent så då orkar jag inte.

Trots att det varit en helg utan några måsten hit och dit, har jag vilat precis så mycket jag vill. Har i natt sovit 11,5 timmar, det var nog 30 år sedan sist. Förmodligen behövde jag det, somnade redan i filmen i går kväll. Jag brukar vanligtvis inte somna framför tv:n utan brukar hinna i säng innan det händer. Men vaknade halv 2 i soffan och på tv:n visades då hockey, inte riktigt min favorit film. 

Varit ute och gått en runda, det var så skönt ute, var uppe en runda hos mamma. Hon har så ont i nacken, så i morgon ska hon få massage, hoppas verkligen det blir bättre. Köpte nyponsoppa och grädde på vägen hem. Mums, det var verkligen länge sedan jag åt det. Påminde om 1:a klass eller något sådant.

 

Lillsonen kom hem en snabb vända med tvätt - jo, han kan tvätta själv, men hann inte. Sen kom äldste sonen med sambo och vi åt kycklinggryta med rotfruktsgratäng.

Måndag i morgon, utvilad (konstigt va´) och redo för hela veckans program!

       

07.22!!!

Shit va läskigt, kisade mot taket (det är där min nya väckarklocka visar sig) och ser att klockan är 07.22, stirrar en stund och försöker räkna ut hur många gånger jag kan snoza innan det är dags att gå upp...Herre j---lar jag måste upp nu!! Lugnar ner mig för ett ögonblick och tänker att morgonen är nu förstörd, jag har två alternativ att se till att den blir bra, genom att messa Elin och säga som det är, eller att ge sig den på att vara på jobbet kl 8:a. Jag valde atlernativ två. 

Snubblade mer eller mindre in på toan, helt plötsligt hade jag smink lite här och var i ansiktet, håret var som på en isprinsessa med ett spänne i nacken. Så bar det iväg. Var på jobbet 08.00! Först då fattade jag att jag borde nog valt alternativ ett: accepterat att jag försovit mig och ätit min frukost och läst tidningen. Tog minst en timme innan jag var till någon nytta. Tror jag.

Hur kunde detta hända? 



Fullt ös - medvetslös på jobbet. Men vilket fokus! helt otroligt. 

Har hämtat ut min julklapp idag, jätte spännande eftersom jag glömt bort vad jag beställde. Slet upp paketet som ett nyfiket litet barn. Surprice! En vas i glaskristall, sådan fin lyster, den blir fin fin i fönstret med en bukett i.

Tror jag ska överraska mig med mer paket framöver, beställa något, som jag sedan kommer att glömma bort vad det är. Men som jag vill ha, eftersom jag beställt det själv. 

Vill gärna dela med mig av en helt given  text av Kaye Des Ormeaux, svensk text Helen S Wirén:

Min mamma är så stark,
det säger faktiskt alla.
Men i ensamhet om natten har
jag sett hennes tårar falla.

Under sömnlösa nätter
kommer jag tassande på tå.
Hon vet inte att jag är där
för att hjälpa henne förstå.

Lika ändlöst som strandens vågor
och hennes smärta...
Jag vakar över min starka mamma
som alltid bär mig i sitt hjärta.

Hon bär ett leende,
ett leende som hon tror döljer.
Men genom Himlens dörr
ser jag tårarna som följer

Min mamma försöker hantera döden
för att hålla mig kvar.
Men alla som känner henne vet
att det är den enda möjlighet hon har.

När jag vakar över min starka mamma...
genom Himlens öppna dörr
försöker jag förklara att änglar skyddar mig
nu så som hon gjorde förr.

Men jag vet att det inte hjälper
eller lättar bördorna hon bär.
Har du möjlighet, gör ett besök...
och visa att du håller henne kär.

Vad hon än säger...
hur hon än mår.
Min starka mamma har ett hjärta,
för alltid fullt av sår.

   

Vad händer?

Idag har varit möte heeela dagen, det har i alla fall varit högt i tak! I morgon är det inga möten inplanerade än så länge. Då finns det kanske en chans att få undan en del på Göra-listan.

Skulle ha tränat, men känner mig som en belgien blue i benen. Skulle damsuga under sängen och knäade ner, min vad gav vika, shit vad ont det gjorde, ingen vanlig träningsvärk, utan mer som ett sendrag. Vill inte att det ska börja bråka innan jag ens kommit igång med träningen. Men det var säkert bara tillfälligt, annars får det bli simning, fast det är bland det tråkigaste jag vet, att simma fram och tillbaka. Dessutom simmar jag som en ny-permanentad tant. Kan inte knepet med att andas in och sen ut under vattnet, blir alltid fel. Resultatet blir en rejäl kallsup och vattnet forsar ut genom näsan. Visst känner ni igen det?

Lugn kväll, resten av huset städades idag. Skönt inför helgen. Som kommer att gå i lugnets tecken. Äta frukost länge och sent, kanske det tom blir brunch istället.

Måste bara berätta vad vädertjejen sa på tv innan:

"...och det blir minus grader och mulet i hela landet och kanske lite snö någonstans..."

Hoppas verkligen inte hon menar Sverige som någonstans, för nu räcker det.

Europakarta
Gissa vad snön kommer. Svaret finner du på tv1 i morgon kl. 19.55


Haiti!

Ytterliggare ett skalv, efterskalv har drabbat Haiti idag. De redan svårt drabbade, fattiga människor. Eländet är ofattbart och helt total. Dessa panikslagna människor som jagar matsändningar som kommer nerkastandes från en helikopter, folkmassor springer över varandra, drar, sliter, knuffas och slåss för att få tag i en, vem hade inte gjort det?  Överfylla platser med skadade, döende barn, vuxna. För lite sjukvårdspersonal, medicin, rent vatten. Vad kan jag göra? Blunda och välja att inte se och läsa om det. Eller så kan kan ge mitt bidrag!

Vad tror ni jag väljer? Gör ditt val du också! Alla kan göra något, men en kan inte göra allt!






Att inte sitta för länge!

Idag har min kropp sagt ifrån att jag är otränad, har jag suttit för länge och när jag rest mig, nästan knäar jag. Helsefyr var det värker i benen.



Vaknade tidigt i morse, redan 04.45. somnade inte om. Men det känns ändå rätt ok. Det var helt grått ute, fuktigt och kyligt. Snön började sakta falla igen. Nu på kvällen öser det på ordentligt, börjar bli lite trött på vintern. Längtar efter värme och sol. Grillkvällar och bara ben o armar.

Och på tal om sommar och sol, fick vi idag bekräftelse på vår planerade semester i december! Lååångt dit, men den som väntar på något gott. Thailand, Phuket är bokat att fira nyår och några veckor till på. 

Men innan dess, det är många härliga dagar kvar. De ska jag ta vara på med blandad träning, softa i soffan på fritiden, träffa våra vännr, dricka o äta gott och mycket mer. På jobbet - där är vi i början på en ny resa, nya funktioner och arbetssätt - så spännande - nya människor. 2010 det närvarande året!


Nu är hon igång!

Japp, på fem dagar har det blivit 2 pass på Friskis & Svettis. Och det är riktigt kul igen! Förra torsdagen blev det stationsjympa 90 minuter. Efter att ha latat mig under ca 1 år tog jag i så jag nästan kräkte. Ja, jag hade både blodsmak och kräk känsla i munnen, lösgjorde mig från min egen kropp och lät den studsa, medans jag själv stod bredvid ett tag och vilade, den tanken hjälpte nog mig igenom det passeet.

Idag blev det "skivstång" 75 minuter, det passet som jag själv har varit instruktör på i många år...ställde mig nästan längst bak och tänkt, herregud tänk att jag stått längst fram! Pinsamt otränad drog vi igång, vips så var jag igång och ville bara mer och mer...

Nu gäller det att iiinte tappa gnistan bara. Så häng mä´vet ja.

Själv sitter jag nu mätt och tung i soffan och funderar på hur jag ska ta mig upp för trappen, därefter få upp armarna i luften igen (håret måste knådas). 

Det löser sig, kan bara ta lite längre tid. 

Som ni säkert märker så behöver jag allt stöd jag kan få, häng med, puscha mig! Jag vill verkligen inte tröttna. 

Vilat lite!

Här är jag igen, jag har vilat lite från bloggandet. Men nu är jag tillbaka. Tiden har inte riktigt räckt till. Men det gäller att lära sig prioritera. Det som datorn har används till den sista veckan har varit mest att gå igenom alla Thailands stränder, vi vill ju fira nyår där i år. Inte för lugnt inte för stimmigt. Nu har vi i alla fall preliminär bokat och det blev Phuket och den längsta stranden där. Närhet till shopping och nöjen, men ändå inte mitt i smeten. Det låter perfekt.

Förra helgen åkte vi till västkusten och Halmstad isande kallt med blåst, att inte ens hunden i huset ville gå ut. God mat och trevligt sällskap, var så skönt att komma hemmifrån och bara vara en helg.


Så här kallt var det när vi kom fram till Halmstad.


Kvällen lägger sig, visst är vinterlandskapet väldigt vackert?  

Veckan som gått har varit fullt inbokad med möten och planering, mer och mer faller saker på plats och det känns jätte skönt. Makens stygn är borta och han börjar också att känna sig friskare och friskare för varje dag.

I fredags kväll var tonåringarna här och vi åt en god oxfilé, ja, det var många år sedan jag tillagade det, jag tycker ju inte om lukten av oxkött, det luktar liksom för mycket dött. Vet att det låter konstigt, för visst vill jag att köttet jag äter ska vara just det, men jag vill inte känna lukten. Det gick över förväntan, hade mycket vitlök som jag gled in köttet i och kryddor på det, så det gick ju riktigt bra. 

Igår var vi på den lokala revyn. Kompisarnas son är dansare och gjorde mycket bra ifrån sig. En hel del glada inslag och politiker som blev påhoppade. Ungefär så som sig bör på revy. Vidare hem till våra goda vänner, som hade lagat en härlig chillicorncarne med högrev på långkok, mycket gott. Alla var med, barn och sambos och våra vänner. Trötta, mätta och upprymda gav vi oss sedan iväg hemmåt i natten, blåsten nöp ilsket i kinderna innan vi kom innanför dörren i hem ljuva hemmet. Sov länge idag, kändes så lyxigt. 


Fortfarande iiisande kallt!

Nu har den globala uppvärmningen slutat och istiden är på väg att entra alla diskussions forum inom klimathot. Nu längtar jag lite efter 5- grader, jag vill absolut inte ha + ännu, då blir det slask, blött och fuktigt.

Dagen idag har varit så spännande och intressant. Samtal med kollegor och medarbetare har kantrat min dag på jobbet. Hur spännande som helst. Man lär så länge man lever.

Granen har åkt ett steg närmare möbelföretaget (köpte man den där får man 50 kr tillbaka om man lämnar tillbaka granen) där vi lämnar den i morgon, skönt att slippa behöva köra iväg med den. Hittde inget smart sätt att klä av den och sedan bära ut den utan att de barr som hängde löst lossnade så in i hundan. Letade efter vår sekatör för att klippa den i småbitar och därefter båka ner den i en låda, men hittade inte verktyget. Så det blev till att bita hop, flytta på mattan och klampa på genom hela hemmet. Känns skönt att julen är utstädad, men samtidigt lite vemodigt att det är ett år dit. Julmys...

Dessförinnan ska vi ha många varma och gröna dagar och grillkvällar att se fram emot.

I morgon har vi bjudit in oss till syster med make i Halmstad, magsjuka och andra diverse operationer har gjort att vi inte träffats sedan innan jul. Så nu får vi ta igen detta under lugna former, maken går på penicillin och de 3!!! operationssåren i magen gör sitt bästa för att läka ihop honom.

Längtar lite efter en Likör 43 och grädde, som bomull runt hjärtat. Hoppas du har det hemma systern?


Halt och jäkelskap!

Det kunde varit rubriken till en revy!

Men se det är det inte, det är våra mindre vägar utanför Älmhult som ser ut så just nu. Den vägtrafikskatt som bilister betalar används väl till att bygga nya vägar, bygga om gamla vägar. Men används de inte också till att underhålla vid tex. snö och halka? Har idag kört tur och retur till Rydh en nätt sträcka på totalt 6 mil. Det finns inte tillstymmelse till att en plogbil har varit nära dessa vägar. Att man över huvudtaget ser vart vägen är beror på att andra bilar kört där före mig och packat ner snön i vägbanan. Helt livsfarligt att köra på även om man har vinterdäck. Var finns förutsättningarna för den 0-vision i trafiken som våra politiker pratar om? 



Samtidigt så flyr våra djur i skogen ut på vägarna för att få i sig salt som frysit sig fast i kylan i vägbanan, så kommer bilarna och vad händer, ja stanna, kan i många fall vara svårt, så viltolyckorna ökar rejält just nu (enligt morgontidningen). 

Ja, ungefär så kunde min insändare till lokaltidningen se ut, men jag vill ju inte klaga...

 

13 helgen!

Ganska lagom vecka, 2 dagar jobb, 1 dag ledigt, 2 dagar jobb. Lite mjukstart. Gårdagen blev en planeringsdag på jobbet ett mycket givande o intressant samtal. Kvällen blev det räkor, det är enkelt att skala och bara äta. Vi skulle ätit ostbricka efter det, men maken har fått en infektion efter njurstensoperationen och äter en penicillin mot det då får han inte äta mjölk och ost produkter, eller väldigt lite av det. Och vi har jätte mycket ost hemma, fick 7!! olika ostar av Nordholms vid nyår. Men de håller sig ett tag till så vi tar det lite längre fram.

Var uppe en sväng hos mamma idag, som ni vet är hon dement och förvirrad. Det ter sig numera så att hon gömmer undan saker, eller glömmer var hon lagt sina saker, hittar hon inte det, så tror hon att någon tagit det. Detta tillstånd är jobbigt som anhörig, det går liksom inte att övertala henne om att det ligger någonstans, att det finns ingen som tar sakerna. Efter en diskussion med en anställd där, som känner väl till dessa problem hos andra dementa. Detta är deras verklighet, något är borta, man fantiserar och denna fantasi blir dennes verklighet. 

Tankens kraft - den är stark - oavsett om det är min, din eller hennes verklighet, som man ibland kan säga att det är fantasi.  

Vad kan man göra? Faktiskt ingenting. Det är frustrerande. Samtalen blir ofta att prata om, prata om annat, byta samtalsämne, vilket också blir förvirrande, att inte avsluta ett samtal, med risk för att det glider tillbaka till misstankar mot "tjuvar". 

Hur stänger jag av? Hur gör jag för att hitta min mamma i detta förvirrade tillstånd? Vem älskar mig lika mycket som mamma alltid gör? Den typen av kärlek som bara finns mellan en förälder och barn. Vem är barnet nu, det är ju inte jag. Klart att hon älskar mig fortfarande, men hon är inte längre den som lägger armen på mig och säger; det ordnar sig, det löser sig...Det är en tanke som jag vill förtränga - men det är min verklighet.

   


Första dagen på jobbet!

Detta året 2010. Jag har nog varit totalt avkopplad från jobbet (förutom att jag har läst mail dagligen). Dockade i datorn och tryckte på ON, sen skulle jag in i den. Gick mindre bra, har inte en susning om vilket lösenord jag har. Fick gå till vår IT avdelning som hjälpte mig. 

Att stiga upp idag var som att försöka rubba en valross på stranden. Jag tittade på min nya väckarklocka i taket, sist visade den kl.03.02. och sen somnade jag och vaknade kl 06.00, kände mig nästan bakis när jag väl kom in i duschen. Orkade inte ens titta när jag duschade (det behöver man väl iof inte).

Men jag kom igen. Och bestämde mig för att gå till Friskis & Svettis ikväll, men när jag väl satte mig hemma i soffan, så kände jag att jag kommer inte upp härifrån för att ta mig till jympan. Men jag ska packa väskan och ta med till jobbet i morgon, så går jag in på A-huset och motionerar där istället.

Längtar efter värmen och solen nuuuu!

Fryser och eldar!

Vaknade och var iskall, 16- ute och is på sovrumsfönstren. Det brukar det vara när det är så kallt, tinar upp under dagen. Har eldat i spisen i köket, det är den enda värmekällan där. Desvärre fanns det inte så mycket ved inne, och gå ut och hämta är inte att tänka på.


Frosten, isen på sovrumsfönstren börjar så sakteligen smälta, solen letar sig in mellan huset och gör sitt bästa för att värma upp.


Den fina tulpanbuketten jag fick av vännerna, står fortfarande lika fint! Älskar färska vita blommor!

Maken har sovit som en stock i natt, somnade redan i soffan vid 20-tiden, han har ont i såret och det sträcker, säkert helt normalt efter en sådan operation.

I morgon väntar jobb i ett par dagar, sen är det vila en dag, rätt så lagom start på det nya året. Ser med stor spänninng fram emot det nya 2010! 

Sjukstuga!

Alla var inte glada över att fira in det nya året. Maken som redan på nyårsafton stönade för att han hade ont i magen, jag sa till honom att ta Ipren och lite whiskey, det hjälper mot det mesta. Det gick över. Tack och lov!

Nyårsdagen var magen fram och tillbaka, men till slut vann magen och vi fick åka in till akuten. Hans blindtarm protesterade mot allt firande och det blev akut operation  sent i går kväll. Nu är den borta, den ilsket inflammerade protesten. Har precis hämtat hem maken som lika gärna kan ligga hemma och ha ont i såret som på sjukan. 

Jag börjar också känna tröttheten skölja över mig. Fick ordna "vuxenvakt" åt mig själv igår, är ju så mörkrädd att jag inte vågar sova hemma själv, men äldste sonen och hans sambo + katt sov över. Passade ju bra, eftersom de båda skulle jobba på det stora möbelföretaget idag, nära till jobbet, så uppe med tuppen var jag och gjorde två matlådor till dom. Vad gör man inte av tacksamhet, för att slippa sova själv i det stora tomma huset.

Idag blir det inte många knop, ska enbart vila och naturligtvis ta hand om min kära make när han kallar. Han kräver iof inte så mycket just nu.

Git 

Nyårsafton 2009/2010!

Inleddes med att förbereda maten, förbannade ostkrustader! Det gick åt flera ostar, ändå gick det åt pipsvängen. kl 16.00 fick jag bort till affären och köpa två ostar till, nu gick det bättre. Det tog 2,5 timmar innan jag fick ihop 12 st som gick att använda. Goda blev dom i alla fall. 

Gästerna kom och vi kopplade upp oss på skypen för att säga Gott Nytt till våra vänner som firar nere i Thailand. Med jävulshorn som blinkade (hade dom på sig då) blev det en skål. De hade också fått uppgiften att fixa bordsplaceringen till oss, gissa varför? Det blev 3 st, en för varje gång vi bytte maträtt, fast killarna skulle sitta kvar och tjejerna flyttades runt. Thomas missuppfattade det hela lite och trodde det var en tävling, så han sa efter första sittningen "Waow vilket lag vi är på denna sidan", tävlingsmänniska? Något!!

Efter 12-slaget flyttades sofforna och dansen drog igång i vardagsrummet, tjo vad det svänger.

kl.03.30 nöjda och glada gick vi sen och la oss, vi bestämde att vi skulle till golfbanan och åka pulka kl 11.00 nyårsdagen. Jag pälsade på mig allt jag orkade,  sen drog vi dit. Jaha, inte en människa där från gårdagens fest. Där stod maken och jag med varsen pulka i näven.

Lite bilder från gårdagens firande kommer här:











God Fortsättning!!!!!!!!!!!!!!

RSS 2.0