Sommaren är här igen!

Vaknade upp till en sol i morse, sommaren är tillbaka, även om vädergubbarna säger att det blir mer regn, så gäller det att ta vara på denna dagen. Hade tänkt städa idag, men nej, för fint väder. Gjorde istället en runda i hultet på lite olika reor.

När maken kom hem efter jobbet bjöd jag ut honom på middag istället. En god pasta med curry och kyckling ett glas vitt vin och ett trevligt samtal med ägaren som dessutom bjöd på en Sorello shot när vi skulle gå, den var inte dum, smakade hallon lakritz. 


Okey ser att bilden avslöjar mig, det blev två glas vin, ett till maten och ett efter.

Denna veckan är vi hundvakter och Rutan har somnat som ett utslaget barn i knät på maken.



  

Regn och storm!

Igår var det shopping i Halmstad ut och in i de flesta affärer, en del fynd gjordes också. Lunch på Harrys och sedan glass på det. Mulet och småregn=MYCKET folk i affärerna.

På kvällen blåste det upp ordentligt och regnet vräkte ner, har gjort så hela natten, att vi bestämde oss för att åka till Hultet idag. Komma hem till maken och lillsonen som inte har semester ännu, 2 dagar kvar...

När jag kommit hem behövde det fyllas på lite i kylskåpet, tog bilen, det är så tungt att bära mycket varor över parkeringen. När jag parkerade bilen i carporten och öppnade dörren, rusar det en räv mot mig, jag blev skiträdd och hoppade in i baksätet, hm, ringde in till maken och sa att han måste komma ut och hämta mig, räven står kvar utanför bilen. Då kommer sonen hem och jag skriker i bilen, men han hör mig inte, fast egentligen gjorde han det, men visste inte var jag var, så han gick in, såg varken mig eller räven. Räven insåg snart att jag inte kommer ut, så den sticker in i färghandeln som har öppet på baksidan, då passar jag på att springa in. En liten ynklig räv, stackarn han var säkert hungrig.

Snart dax för sängen och drömma sig bort.


Laxvik i onsdags!   

Trött på ostbågar?

Kan man trötta ut sig själv på ostbågar? Jag har gjort och håller på med det experiment. Jag tillsammans med äldste sonen och svärdotter är i Halmstad denna veckan. Maken jobbar fortfarande, men snart har han också ledigt, det ska bli så skönt.

Jo, det jag skulle börja med var ju ostbågar, vi kom hit i måndags och jag köpte en påse ostbågar då, vilken jag gjorde även tisdag och onsdag (idag), jag har också ätit upp en hel påse varje kväll. Det blir bara godare och godare, mitt mål var egentligen att försöka föräta mig på dem, men det verkar bara gå åt skogen. Till detta rosévin mousserande,  kan ju inte bli fel. Enda effekten är att jag blir fetare och fetare av ostbågarna.


I fåtöljen med ostbågar, sonen gjorde ett "gammalt" kort av det!


Under dessa dagar har vi varit och badat varje dag, legat och stekt i solen, idag har det fläktat lite, men klarblå himmel, kan inte fatta att de lovar regn i morgon?

Det är Halmstad Marinfestival, med början i morgon, hoppas det inte regnar så mycket, utan vi kan åka ner och titta på båtar och artister som uppträder.

Klockan som jag sa att jag skulle gömma, den gömde sig själv, jag letade som attan efter den häromdagen, kan inte vara utan den, känner mig helt naken. Men den är så prålig att det inte går se ändå hur mycket den är.

Nu blir det film, de sänder Tom Cruise filmer varje kväll på tv 4+, gillar jag och sonen, men tyvärr inte svärdottern...  

Iphone utbildning sökes!

Nu har vi lånat ett modem av våra vänner. Så blev räkningarna betalda också, synd att det inte går säga att har man inget fungerade modem så slipper man betala den månaden, att man skulle få ha en sådan månad om året. Modemet går ju inte sönder så ofta....

I alla fall så har det kommit igång och jag försöker synka telefonen med spellistor och hitta mina bilder som är i iphonen. Nu börjar jag undra på riktigt "Är jag en idiot?" (när det gäller teknik). Som jag synkat och duttat och INTE F_N funkar det!!! Nu lägger jag det åt sidan ett tag, fast det gnager i mig att jag inte får till det.

Vi har sedan sist varit ännu ett varv hos Pillan m. familj i Tollarp och var bjudna på Lions logdans. Ett väldigt fin loge. Helgrillad gris med tillbehör var kvällens middag, inte dumt alls. Trevlig tillställning med dans och musik.

Gårdagen tillbringade vi hemma med våra vänner som kom hit. De lagade mat åt oss i vårt kök, vilka goa vänner va`? Det blev fantastiskt gott, men så är de gormé kockar också. Såsen var bara som man ville äta med sked, slurp.

Åhus!

Fortfarande inget modem i sikte, börjar bli irriterande. I-lands problem! Usch nu skäms jag nästan. Vi har ju det fantastisk bra. Såg precis ett inslag från Somalia, hemskt, de visade också världens största flyktingläger som ligger i Kenya, där är 300 000 flyktingar från Somalia, en del har varit där i nästan 20 år, nä jag klarar mig fint utan modem. Veckan har bjudit på besök i Tollarp hos pillan med familj, därifrån till Åhus för att möta upp Ekdahls, på restaurangen och samtidigt lyssna på Patrics Combo. Riktigt Goa killar vill jag lova. Får ni chansen att se dom så ta den, du blir inte besviken. Kom tillbaka runt midnatt, då blev det ett dopp i nordholms fina pool. Efter en god natt och färska frallor, åkte vi till Åhus strand och solade. Målningen av stolarna lider mot sitt slut, LIDER ja,det gör jag, bland det tråkigaste jag gjort. Jag skulle köpt färdiga vita istället, men jag bor i och kommer från Småland!

Utflöde!

Fick idag besök av min brorson och hans två barn. Oj vilken energi de har. Katten som vi passar gillade inte deras energi lika mycket. Han låg säkert under våra sängar. Därefter var det dax att ta fram penseln igen och måla vidare på stolarna. Jag ångrar att jag började. Idag fick jag även färg på mig av den stolen som jag målade igår, den skulle ju vara torr!! Mannen körde till butiken en runda och stängde balkongen när han gick, där ute Satt jag, utelåst. Fast det kunde varit värre, tänk om jag hade behövt på på to...damrummet!

Modemet sönder!

Detta är inte lätt. Vårt modem gillade inte åskan och slutade därför att fungera. Nu tar det 5-8 arbetsdagar innan vi får ett nytt. Tar ju extra lång tid att skriva från telefonen. Helgen har varit skön tittat på 3 filmer. Börjat läsa hyptnosisören av Kepler, spännande så här långt. Börjat måla stolarna på balkongen, en stol tog tre timmar, fatta vad ytor det är på en stol. Nej nu kör vi en sväng till med penslen.

Teknikens under!

Efter en vecka på jobbet som gått mycket bra. Är jag nu värd fyra veckors semester. Känslan när klockan närmar sig hemgång är obeskrivlig, att få sova till man vaknar. Göra goda frukostar varje dag, annars kastar jag i mig något för jag sovit 10 min mer än jag borde. Är så härligt.

Idag kom min Iphone också, så jag fick be äldste sonen komma hit och hjälpa mig. Medans han satt i den inglasade delen av balkongen, satt vi andra i den öppna delen och svettades. Maken grillade kycklingfilé och resten av maten gjorde jag snabbt iordning nere.


Go semester!


Systersonen lill-kille gillar bulle mer än att bada!

Ikväll har jag suttit och blippat och testat min Iphone, hämtat appar och snurrat runt. Var ju inte så jätte svårt att manövrera den när jag väl kom in i den.

Beställt!

Nu har jag beställt en ny telefon, jag ska bli modern. Iphone som det heter. Med appar och allt. Behöver nog lite hjälp när den kommer. Inte lätt i djungeln, men med vänner som hjälper en har nu valet  blivit av. Känns som det är lättare att köpa bil än telefon.

Vädret gör att de flesta nog ligger på stranden eller rättare sagt stå plats i havet. Jag har kl 12 i morgon en halv vecka kvar till semestern. Det känns mycket bra. Har fått undan allt som jag tänkt göra innan, även gjort lite till, överkurs. Men det är skönt att kunna ligga ett litet steg före när man kommer tillbaka. Tror jag ja, då har man väl halkat efter 4 veckor.

Ikväll blev det Allsång på Skansen, usch fy, det var inget bra idag, undantaget Darin då, men en världskändis som sjunger Zara Leander, aldrig sett eller hört talas om henne (fast jag är dålig på kändisnamn). Ett cowboyband som har haft samma scenkläder sedan de uppträdde för ett x-antal år sedan, Usch vad jag är neggig. Jag kunde bytt kanal, tänkte inte på det.

Igår var jag och klippte mig, min "gamla" frissa har så klart lååång semester, mammaledig. Så nu fick jag ringa runt efter en annan, bestämde mig för min klasskompis, måste ha någon som jag kan tjata på, gör si, gör inte så, stopp, sluta, nu är det bra! Men vi pratade om senaste klassfesten, vilka som var där och vilka som inte var där, så jag glömde bort mig. Men det blev rätt ok i alla fall, lite stödhår kanske jag skulle ha bett henne klippa.




Ta mig till havet...!

Har varit i Halmstad denna helgen (också). Badat och solat och ätit och skrattat och druckit. Helt enkelt haft en helt underbar helg. Min systers barnbarn och barn var också där. Två hundar som också fick bada. 

När vi kom hem ikväll var det lika varmt här, har öppnat upp fönster runt om i huset för att vädra ur. Just nu mullrar det lite i utkanten.Kanske dax för ett värmeåskväder?

Jobbar nu en vecka till, den är egentligen är härlig vecka, en vecka bara, 5 dagar, som man räknar ner...sen är det 4 veckors ledighet. Visst är den tanken häftig?

Jag tog lite bilder som jag lägger upp i morgon, för nu blir det sänggång (undrar hur man går då?)

Idag är jag stekhet...;)

Efter en rejäl omgång av huset som inte fått en genomgång ordentligt nu när det varit så fint väder, har hellre velat njuta av kvällar och helgerna utomhus. Men nu var det dax, hatar verkligen när det dammar när man går. Värmen håller i sig och ikväll är det inget syre kvar ute, inte mycket i alla fall. Så jag är just nu stekhet, känns nästan som feber, men det är ett rejält träningspass att städa i värmen. Nu är det fint och färdigt. Snart klar med svettningarna, då blir det en svalkande dusch.

Cloud Shower
cloud shower - från Rogerseller - som att duscha i regn

Har även lyssnat på Ernst K, han pratade med kryddorna idag också, i dag var det ingefäran som fick en del fina ord. Fast ingefära är ju en bra, läkande krydda. Mot ledvärk tex.
Men duktig är han och fint blir det, men liiite smörig, tycker jag.  


Musik kväll!

En vanlig dag på jobbet:


Det var visserligen förra sommaren, men kunde varit idag också! 

En kycklinggryta efter jobbet, sen var maken och jag ute och cyklade en sväng, lite mer svalka, men fortfarande sol och värme ute.

Lyssnade sedan av mina listor i Spotify, hittade en av mina stora favoriter som det var ett tag sedan jag lyssnade på Eva Cassidy, grym röst. J-son Lindh och brusa högt du lilla å, rena rama avslappningsmusiken.

Jag letade runt lite efter en picknick kort, vår gick sönder i Venesta(d), vad tycker ni om den här? Den kanske är lite för mycket:


Finns att köpa på Be cool.


Robban!

Har precis tittat på Allsång på Skansen. Nja inte riktigt mitt favoritprogram ikväll. Politiken kan man titta på om man väljer någon av kanalerna som sänder från Almedalen. Men vill inte ha det på Allsång. Jo, jag vet att det är val i år och det är viktigt att lyssna vem som säger vad och varför, det ska jag hinna med det också.

Men efter Allsång gjorde de reklam för Robban Broberg, det kommer ett program med honom. Jag missade var och vad det hette, men denna ordkonstnär, han skulle jag bara vilja se live. Så är det någon som vet om han turnerar runt här i trakterna så snälla hojta!

Målet är ingenting vägen är allt

Du känner väl indianen
han som satte sej ner
för att vänta på sin - själ!

Målet är ingenting vägen är allt

Om du sitter där på tåget
med biljetten 1 mm från näsan
missar du ju hela resan
alla dina medresenärer
och när du kommer fram sen
OM du nu gör det
kaqnske det visar sig att
du skulle bytt - i Bramaputtra
och då! - jag menar det att:

Målet är ingenting vägen är allt
- emellan Himmel och Jord

Målet ... Är ... Vägen!

text: Robert Broberg

Robert Broberg
Bilden är hämtad från dano.se


Västkusten!

Efter jobbet i fredags packade jag ner mina badkläder och en handduk, men glömde brassestolen. Åkte sedan till syster i Halmstad. Vaknade till en klarblå himmel och en god frukost. 

Åkte till närmsta bensinmack och köpte en brassestol, sonen med sambo kom också, vi gjorde en lunchbox och vandrade över vägen ner till havet. Sedan hände det inete så mycket. Så småningom blev i lite sugna, började leta efter kylbagen, vi var fem personer som gick till stranden, men ingen av oss tog kylbagen. Jag gick... tur att det inte är så långt. Brassestolen ja, som ny stol kände jag inte till exakt hur mycket den skulle fällas ut, så den blev endast utfälld 2/3, så när jag satte mig, smack, som en fällkniv, de flesta har nog sett eller varit med om det någon gång, känns lite pinsamt, man är ju inte 20 år och smidig precis.

Efter en stund blev vi fika sugna, då hade fikakorgen fått följa med min systers make hem när han hade bränt sig och inte kunde vara i solen mer.

Grill och rosé på kvällen i en riktigt ljummen sommarkväll. Sverige ÄR fantastiskt!


Laxvik innan alla badgäster har kommit ner. 

RSS 2.0